Ekstrakt z grejpfruta

Ekstrakt z grejpfruta wytwarzany jest z owocu Citrus gradis (L.) Osbeck. Grejpfrut jest źródłem witaminy C i kwasu foliowego. Owoc posiada wiele substancji aktywnych takich jak olejki eteryczne, węglowodany, sole mineralne, pektyny, śladowe ilości pierwiastków chemicznych i witaminy. Grejpfrut dzięki zawartości witaminy C i kwasów owocowych oczyszcza skórę, wzmacnia kruche, delikatne naczynka krwionośne i rozjaśnia przebarwienia. Zawiera także bardzo dużo antyoksydantów, które chronią skórę przed działaniem wolnych rodników i zapobiega szybszemu starzeniu się skóry oraz łagodzi stany zapalne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Ekstrakt z melona

Ekstrakt z melona wytwarzany jest z owoców Cucumis melo. Melon bogaty jest w witaminy A i E oraz w węglowodany i składniki mineralne, zwłaszcza potas. Od starożytności wykorzystywany jest jako środek odświeżający oraz przyśpieszający gojenie ran. Melon posiada właściwości nawilżające, które wynikają z obecności węglowodanów. Węglowodany to związki higroskopijne, adsorbujące wodę i przyczyniające się przez to do utrzymania zdrowego nawilżenia warstwy rogowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Ekstrakt z pomarańczy

Ekstrakt z pomarańczy to substancja o bardzo szerokich właściwościach wykorzystywanych w kosmetyce. Polecany dla cery ze stanami zapalnymi, przetłuszczającej się i z rozszerzonymi porami, trądzikiem. Spowalnia procesy starzenia się i z przedwczesnymi zmarszczkami. W składzie znajdziemy duże stężenia peptydów, flawonoidów, witamin i minerałów oraz kwasy AHA i olejki eteryczne. Pomarańcza stymuluje regenerację komórek oraz syntezę kolagenu, wzmacnia i chroni kruche naczynka, działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Nawilża oraz rozjaśnia cerę.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Ekstrakt z liści moringa - proszek

Dostępność: wycofany z oferty
Ekstrakt z ananasa

Świeżo zerwany ananas zawiera 80-85% wody, 12-15% cukrów, 0,6% kwasów, 0,4% protein, 0,5% popiołu, 0,1% tłuszczów, błonnik i witaminy (głównie A i C). Zawartość witaminy C waha się pomiędzy 10 a 25 mg/100 g. Głównymi węglowodanami ananasa są pojedyncze cukry takie jak sukroza, glukoza i fruktoza. Najważniejszymi kwasami w ananasie są kwas cytrynowy i jabłkowy. Dojrzały owoc zawiera wyższy poziom glicyny, alaniny, metioniny i leucyny, podczas gdy lizyna, prolina, histydyna i arginina występują w stosunkowo niskich koncentracjach. Ekstrakt rozpuszczalny w wodzie. Bogaty w cukry i naturalne kwasy owocowe. Nawilża i odświeża skórę, chroni ją przed wolnymi rodnikami. Ujędrnia i odświeża.
WŁAŚCIWOŚCI KOSMETYCZNE
Regulowanie transepidermalnej utraty wody (TEWL).
Stymulowanie regeneracji komórkowej.
Stymulowanie syntezy kolagenu.
Działanie przeciwutleniające.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
