Propanediol

Propanediol
Propanediol

Propanediol to naturalny organiczny surowiec pozyskany z glukozy. Jest naturalną alternatywą dla glikoli. Działa w formulacjach jako rozpuszczalnik, wzmacniającym działanie konserwantów, pozwalając ograniczyć ich dozę nawet o połowę. Dodatkowo poprawia znacznie nawilżenie skóry i znosi ryzyko podrażnień

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 6,20 zł

Isopropyl Myristate

Isopropyl Myristate
Isopropyl Myristate

Isopropyl Myristate to składnik kosmetyków otrzymywany z kwasów tłuszczowych. Ester kwasu palmitynowego z alkoholem izopropylowym. Jest to syntetycznie otrzymany ester występujący w postaci rzadkiego oleju, który w kosmetyce zastępuje miejsce naturalnych lipidów. Jest bardzo dobrym środkiem rozpuszczającym, zmniejszającym lepkość kosmetyków oraz emolientem. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 6,50 zł

Mleczko bawełniane

Mleczko bawełniane
Mleczko bawełniane

Mleczko bawełniane jest ekstraktem z Gossypium sp., zawierającym: lipidy, proteiny i cukry bawełny w formie emulsji. Bawełna to źródło protein, kwasów tłuszczowych oraz węglowodanów. Wykazuje działanie kondycjonujące i nawilżające zarówno na skórę, jak i na włosy. Chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych, tworząc na jej powierzchni film, naprawia uszkodzone włosy i działa kondycjonująco.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,20 zł

Mleczko owsiane

Mleczko owsiane
Mleczko owsiane

Mleczko owsiane wykazuje działanie kondycjonujące zarówno na skórę, jak i na włosy. To bardzo delikatny emolient stymulujący regenerację komórek. Działa przeciwzapalnie, nawilżająco, przeciwstarzeniowo, pozostawiając na skórze efekt liftingujący oraz filmogeniczny. Idealny preparat do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Bardzo dobry dodatek do produktów dla skóry podrażnionej, preparatów po goleniu oraz kosmetyków do włosów.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 2,90 zł

Mleczko pszczele (ekstrakt)

Mleczko pszczele (ekstrakt)
Mleczko pszczele (ekstrakt)

Mleczko pszczele jest naturalnym produktem o wysokiej zawartości składników odżywiających skórę. Poprawia ono metabolizm skóry i opóźnia jej starzenie. To jedno z największych źródeł aminokwasów w świecie zwierzęcym, zwiększa odporność skóry, poprawia jej kondycję, chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się oraz działaniem czynników atmosferycznych. To idealny środek do pielęgnacji włosów oraz ochrony koloru.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,20 zł

Morska woda głębinowa - detoks, oczyszczanie

Morska woda głębinowa - detoks, oczyszczanie
Morska woda głębinowa - detoks, oczyszczanie

Morska woda głębinowa to wyjątkowy rodzaj wody, pochodzącej z chronionego środowiska, bogatej w minerały, które wzmacniają, oczyszczają, oraz odżywiają skórę, pozostawiając ją promienną i odświeżoną. Zastosowana w maseczkach skutecznie oczyszcza pory i tonizuje skórę twarzy.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Shea Light - emolient

Shea Light - emolient
Shea Light - emolient

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 7,30 zł

Skwalan (Squalane) Light

Skwalan (Squalane) Light
Skwalan (Squalane) Light

Skwalan Light to emolient o bardzo dużych właściwościach sensorycznych. Jest formą skwalanu o mniejszej ilości atomów węglą, czyniąc go lżejszym od pierwotnego skwalanu, co ułatwia wprowadzenie go do formulacji. Kosmetyk z zastosowaniem skwalanu light czyni formulację bardzo lekką i nie obciążającą skórę . Dodany do formulacji poprawia jej zdolności aplikacyjne, czyni ją jedwabistą oraz ułatwia wchłaniania i transport substancji pielęgnacyjnych. Ponieważ struktura oleju jest bardzo lekka, jest to tzw suchy olej , nie obciąża skóry jak inne emolienty jednocześnie zachowując swoje właściwości pielęgnacyjne. Bardzo dobrze sprawdza się w produktach do włosów, dodany do szamponów czy masek nie obciąża ich. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 4,50 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl