Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Komponenty podstawowe

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Francuska glinka zielona Francuska glinka zielona
Cena: 5,20 zł

Francuska zielona glinka ECOCERT Montmorillonite to glinka wykazująca najsilniejsze działanie wśród glinek kosmetycznych. Posiada wysokie stężenie krzemu, cynku oraz tlenku glinu. Jest znana ze swoich właściwości zabliźniających, regenerujacych i oczyszczajacych. Trwale poprawia kondycję skóry: ujędrnia, działa ściagająco, zwęża pory, poprawia krążenie i tonizuje.    

Wysyłka w:
2 dni robocze
Francuska glinka czerwona Francuska glinka czerwona
Cena: 5,20 zł

Francuska glinka czerwona ECOCERT wydobywana jest we francuskich kopalniach. Powstaje w 100% naturalnie, wysuszona w promieniach słońca posiada konsystencję piasku i w tej formie trafia do naszego domowego Spa. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Francuska glinka różowa Francuska glinka różowa
Cena: 6,80 zł

Francuska glinka różowa. 

Szczególnie polecana jest dla skóry delikatnej, wrażliwej i alergicznej

Idealna dla skóry dzieci i niemowląt

 

Różowa glinka to doskonałe połączenie dwóch rodzajów glinek - białej i czerwonej, dlatego też jest pełna dobroczynnych mikroelementów, które mają doskonale wpływają na kondycję cery. Krzem, wapń, żelazo, sód i potas sprawiają, że skóra wygląda zdrowo i promienie. Różowa glinka działa przy poważnych schorzeniach skórnych, kłopotach z bliznami i nierówną strukturą cery. Polecana jest dla osób mających problem z zaskórnikami, przebarwieniami czy bliznami. Kosmetyk w naturalny sposób dezynfekuje, tonizuje i wygładza cerę. Stosowane glinki różowej pozwala uzyskać efekt odprężonej i wypoczętej skóry.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Glinka żółta Glinka żółta
Cena: 5,20 zł

Glinka żółta ECOCERT. 

Szczególnie polecana dla skóry normalnej, wrażliwej, a także tłustej.

Glinka żółta znajduje zastosowanie przede wszystkim w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej i trądzikowej. Glinka ta wydobywana jest na obszarach sąsiadujących z glinką czerwoną. Dlatego też posiada cechy charakteryzujące tę ostatnią – bardzo delikatnie oczyszcza skórę, działa matująco i przeciwłojotokowo. Posiada duże steżenie krzemionki i żelaza. Ma działanie przeciwzapalne, przyśpiesza gojenie skóry, remineralizuje ją i oczyszcza z toksyn.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Marokańska glinka Ghassoul - wulkaniczna Marokańska glinka Ghassoul - wulkaniczna
Cena: 6,50 zł

Glinka posiada certyfikat ECOCERT 

Glinka Ghassoul, zwana inaczej glinką wulkaniczną, to najstarszy naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała i włosów.  Jest odpowiednia do każdego typu cery, szczególnie polecana dla cery wrażliwej, tłustej, trądzikowej oraz zanieczyszczonej. Posiada doskonałe właściwości myjące i pieniące. Usuwa toksyny oraz nadmiar sebum. Może być używana jako mydło, szampon, maseczka na twarz i ciało a także w zabiegach SPA. Dodatkowo ujędrnia skórę oraz działa łagodząco na stany zapalne.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Roślinna witamina E Roślinna witamina E
Cena: 10,90 zł

Roślinna Witamina E - mieszanina tocopheroli pochodzenia naturalnego powstałych w wyniku destylacji olejów roślinnych. Jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujących proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Dwutlenek tytanu Dwutlenek tytanu
Cena: 2,70 zł

Dwutlenek tytanu (biel tytanowa) to przede wszystkim pigment o działaniu silnie wybielającym oraz rozjaśniającym inne pigmenty. Zwiększa także przyczepność oraz jest bardzo dobry filtrem UV. W kosmetykach kolorowych pełni także rolę wypełniacza oraz pigmentu.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Gliceryna roślinna (Palm-Free) - wolna od palmitynianów Gliceryna roślinna (Palm-Free) - wolna od palmitynianów
Cena: 4,90 zł

Gliceryna roślinna jest bezbarwną i silnie higroskopijną substancją o konsystencji gęstego syropu. To jedna z najstarszych substancji wykorzystywanych do nawilżenia skóry. Swoje właściwości zawdzięcza bardzo małej cząsteczce, przez co ma zdolność wnikania w skórę bardzo głęboko - dzięki temu utrzymuje jej właściwe nawilżenie zarówno na powierzchni jak i w warstwie rogowej.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Isopropyl Myristate Isopropyl Myristate
Cena: 6,50 zł

Isopropyl Myristate to składnik kosmetyków otrzymywany z kwasów tłuszczowych. Ester kwasu palmitynowego z alkoholem izopropylowym. Jest to syntetycznie otrzymany ester występujący w postaci rzadkiego oleju, który w kosmetyce zastępuje miejsce naturalnych lipidów. Jest bardzo dobrym środkiem rozpuszczającym, zmniejszającym lepkość kosmetyków oraz emolientem. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinowany Olej abisyński nierafinowany
Cena: 3,10 zł

Olej abisyński nierafinowany bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinownay w butelce z ozdobną pipetą Olej abisyński nierafinownay  w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,10 zł

Olej abisyński nierafinownay bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Cena: 3,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Puder bambusowy Puder bambusowy
Cena: 10,60 zł

Puder bambusowy to biały i bardzo lekki proszek będący roślinną alternatywą dla pudrów mineralnych, będący w 100% produktem roślinnym, naturalnym. Jest dedykowany szczególnie do skór przetłuszczających się i mieszanych. Ma zdolność wysokiej absorpcji nadmiaru sebum, pozostawia skórę na bardzo długo matową oraz jedwabiście gładką.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Shea Light - emolient Shea Light - emolient
Cena: 2,70 zł

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Stearynian magnezu Stearynian magnezu
Cena: 3,20 zł

Stearynian magnezu to organiczny związek chemiczny, sól magnezowa kwasu stearynowego. Białe, nierozpuszczalne w wodzie ciało stałe stosowane, także w mieszaninie z palmitynianem magnezu, w zasypkach dla dzieci oraz jako środek poślizgowy w tabletkach. W kosmetyce używany jest przy tworzeniu głównie produktów sypkich ale także ma swoje zastosowanie w kremach. Bardzo dobry dodatek w kosmetyce kolorowej (pudry, cienie, podkłady).

Wysyłka w:
2 dni robocze
Suszone liście baobabu - mikronizowane Suszone liście baobabu - mikronizowane
Cena: 4,20 zł

Proszek z liści baobabu (Adansonia digitata leaf) działa przeciwzapalnie i przeciwutleniająco. Zawiera duże ilości prowitaminy A, wapnia i polisacharydów. Zapewnia doskonałe działanie w walce przeciw pierwszym oznakom starzenia się skóry, działają także przeciwzapalnie. W skład proszku wchodzą całe liście z dzrewa baobabu, suszone a następnie mikronizowane w niskiej temperaturze.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Caprylic/Capric Triglyceride Organic Caprylic/Capric Triglyceride Organic
Cena: 3,70 zł

Caprylic Organic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Francuska glinka biała Francuska glinka biała
Cena: 5,20 zł

Francuska glinka biała ECOCERT, zwana także porcelanową lub chińską, występuje w postaci proszku i stanowi w 100% produkt naturalny. Jest najbardziej delikatną spośród glinek i dlatego zaleca się ją szczególnie dla cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, a także suchej i dojrzałej. Glinka biała zawiera duże ilości krzemianu glinu (aluminium) - stąd jej właściwości przyspieszające gojenie ran. Bogata w licznych mikroelementy - takie jak krzem, wapń, magnez, żelazo, potas oraz sód i sole mineralne - intensywnie odżywia i regeneruje skórę.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Lanolina bezwodna Lanolina bezwodna
Cena: 6,00 zł

Lanolina to gęsty wyciąg z owczej wełny o doskonałych właściwościach nawilżających, natłuszczających, zatrzymujący wodę w naskórku. Doskonale naśladuje swój odzwierzęcy odpowiednik, oferując bardzo podobny wygląd i identyczne własności kosmetyczne. Posiada bardzo wysoką zdolność do absorpcji wody, wzmacnia funkcje barierowe naskórka, stabilizuje emulsje (koemulgator) oraz wzmacnia połysk.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl