Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Komponenty podstawowe

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Francuska glinka zielona
Cena: 5,20 zł
Francuska glinka zielona

Francuska zielona glinka ECOCERT Montmorillonite to glinka wykazująca najsilniejsze działanie wśród glinek kosmetycznych. Posiada wysokie stężenie krzemu, cynku oraz tlenku glinu. Jest znana ze swoich właściwości zabliźniających, regenerujacych i oczyszczajacych. Trwale poprawia kondycję skóry: ujędrnia, działa ściagająco, zwęża pory, poprawia krążenie i tonizuje.    

Wysyłka w:
2 dni robocze
Francuska glinka czerwona
Cena: 5,20 zł
Francuska glinka czerwona

Francuska glinka czerwona ECOCERT wydobywana jest we francuskich kopalniach. Powstaje w 100% naturalnie, wysuszona w promieniach słońca posiada konsystencję piasku i w tej formie trafia do naszego domowego Spa. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Francuska glinka różowa
Cena: 6,80 zł
Francuska glinka różowa

Francuska glinka różowa. 

Szczególnie polecana jest dla skóry delikatnej, wrażliwej i alergicznej

Idealna dla skóry dzieci i niemowląt

 

Różowa glinka to doskonałe połączenie dwóch rodzajów glinek - białej i czerwonej, dlatego też jest pełna dobroczynnych mikroelementów, które mają doskonale wpływają na kondycję cery. Krzem, wapń, żelazo, sód i potas sprawiają, że skóra wygląda zdrowo i promienie. Różowa glinka działa przy poważnych schorzeniach skórnych, kłopotach z bliznami i nierówną strukturą cery. Polecana jest dla osób mających problem z zaskórnikami, przebarwieniami czy bliznami. Kosmetyk w naturalny sposób dezynfekuje, tonizuje i wygładza cerę. Stosowane glinki różowej pozwala uzyskać efekt odprężonej i wypoczętej skóry.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Glinka żółta
Cena: 5,20 zł
Glinka żółta

Glinka żółta ECOCERT. 

Szczególnie polecana dla skóry normalnej, wrażliwej, a także tłustej.

Glinka żółta znajduje zastosowanie przede wszystkim w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej i trądzikowej. Glinka ta wydobywana jest na obszarach sąsiadujących z glinką czerwoną. Dlatego też posiada cechy charakteryzujące tę ostatnią – bardzo delikatnie oczyszcza skórę, działa matująco i przeciwłojotokowo. Posiada duże steżenie krzemionki i żelaza. Ma działanie przeciwzapalne, przyśpiesza gojenie skóry, remineralizuje ją i oczyszcza z toksyn.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Marokańska glinka Ghassoul - wulkaniczna
Cena: 6,50 zł
Marokańska glinka Ghassoul - wulkaniczna

Glinka posiada certyfikat ECOCERT 

Glinka Ghassoul, zwana inaczej glinką wulkaniczną, to najstarszy naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała i włosów.  Jest odpowiednia do każdego typu cery, szczególnie polecana dla cery wrażliwej, tłustej, trądzikowej oraz zanieczyszczonej. Posiada doskonałe właściwości myjące i pieniące. Usuwa toksyny oraz nadmiar sebum. Może być używana jako mydło, szampon, maseczka na twarz i ciało a także w zabiegach SPA. Dodatkowo ujędrnia skórę oraz działa łagodząco na stany zapalne.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Roślinna witamina E
Cena: 10,90 zł
Roślinna witamina E

Roślinna Witamina E - mieszanina tocopheroli pochodzenia naturalnego powstałych w wyniku destylacji olejów roślinnych. Jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujących proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Dwutlenek tytanu
Cena: 2,70 zł
Dwutlenek tytanu

Dwutlenek tytanu (biel tytanowa) to przede wszystkim pigment o działaniu silnie wybielającym oraz rozjaśniającym inne pigmenty. Zwiększa także przyczepność oraz jest bardzo dobry filtrem UV. W kosmetykach kolorowych pełni także rolę wypełniacza oraz pigmentu.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Gliceryna roślinna (Palm-Free) - wolna od palmitynianów
Cena: 4,90 zł
Gliceryna roślinna (Palm-Free) - wolna od palmitynianów

Gliceryna roślinna jest bezbarwną i silnie higroskopijną substancją o konsystencji gęstego syropu. To jedna z najstarszych substancji wykorzystywanych do nawilżenia skóry. Swoje właściwości zawdzięcza bardzo małej cząsteczce, przez co ma zdolność wnikania w skórę bardzo głęboko - dzięki temu utrzymuje jej właściwe nawilżenie zarówno na powierzchni jak i w warstwie rogowej.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Isopropyl Myristate
Cena: 6,50 zł
Isopropyl Myristate

Isopropyl Myristate to składnik kosmetyków otrzymywany z kwasów tłuszczowych. Ester kwasu palmitynowego z alkoholem izopropylowym. Jest to syntetycznie otrzymany ester występujący w postaci rzadkiego oleju, który w kosmetyce zastępuje miejsce naturalnych lipidów. Jest bardzo dobrym środkiem rozpuszczającym, zmniejszającym lepkość kosmetyków oraz emolientem. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinowany
Cena: 3,10 zł
Olej abisyński nierafinowany

Olej abisyński nierafinowany bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinownay w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,10 zł
Olej abisyński nierafinownay  w butelce z ozdobną pipetą

Olej abisyński nierafinownay bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Cena: 3,90 zł
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,90 zł
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Puder bambusowy
Cena: 10,60 zł
Puder bambusowy

Puder bambusowy to biały i bardzo lekki proszek będący roślinną alternatywą dla pudrów mineralnych, będący w 100% produktem roślinnym, naturalnym. Jest dedykowany szczególnie do skór przetłuszczających się i mieszanych. Ma zdolność wysokiej absorpcji nadmiaru sebum, pozostawia skórę na bardzo długo matową oraz jedwabiście gładką.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Shea Light - emolient
Cena: 2,70 zł
Shea Light - emolient

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl