Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 149,00 zł.
Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do
Nowość
Promocja

Konserwanty

Konserwanty w kosmetykach pełnią bardzo ważną rolę, a mianowicie zapewniają ich trwałość, chronią przed bakteriami, grzybami i psuciem się kosmetyku. Nie ma nic gorszego niż popsuty krem, który może przysporzyć bardzo dużo problemów naszej skórze. Produkty bez środków konserwujących mają bardzo krótki termin ważności i należy je przechowywać w lodówce. Konserwant dostępny w naszym sklepie jest pochodzenia naturalnego, co sprawia,że działa on bardziej łagodnie w porównaniu do tradycyjnych środków konserwujących. Oprócz zabezpieczenia produktu za zadanie ma także nawilżanie skóry.

 

Konserwanty

Geogard® 221 (Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol) – konserwant

Geogard® 221 (Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol) – konserwant
Geogard® 221 (Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol) – konserwant

Geogard® 221 jest mieszanką kwasu dehydrooctowego (DHA) i alkoholu benzylowego. Konserwant w preparatach do higieny osobistej i w kosmetykach. Oferuje wyższą skuteczność we wszystkich dziedzinach i znacznie lepszą wydajność w preparatach o niższym pH. Zapewnia skuteczną ochronę preparatu zarówno przed bakteriami, jak i grzybami. Dopuszczony do stosowania przez ECOCERT jako syntetyczny środek konserwujący w kosmetykach ekologicznych i certyfikowanych organicznie. Stosowany w szamponach, odżywkach, płukankach, mydłach w płynie, żelach pod prysznic, balsamach do skóry wrażliwej, kremach nawilżających i chłodzących. Stosowany również w produktach dla dzieci, takich jak łagodne szampony, środki ułatwiające rozczesywanie włosów, płyny do kąpieli, chusteczki i chusteczki dla niemowląt. Geogard® 221 jest zalecany do balsamów i kremów z filtrem przeciwsłonecznym, środków powierzchniowo czynnych, mieszanek szamponów i mieszanek odżywek.

Dostępność: spodziewana dostawa

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 10,90 zł

Naturalny konserwant

Naturalny konserwant
Naturalny konserwant

Oferowany przez nas produkt to nowa alternatywa kosmetycznych konserwantów naturalnego pochodzenia. Stanowi powszechnie dopuszczony, wielofunkcyjny surowiec o szerokim spektrum działania, który może być stosowany w różnorodnych produktach kosmetycznych m.in. szamponach, lotionach czy kremach pielęgnacyjnych. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Konserwanty

Konserwanty w kosmetykach pełnią bardzo ważną rolę, a mianowicie zapewniają ich trwałość, chronią przed bakteriami, grzybami i psuciem się kosmetyku. Nie ma nic gorszego niż popsuty krem, który może przysporzyć bardzo dużo problemów naszej skórze. Produkty bez środków konserwujących mają bardzo krótki termin ważności i należy je przechowywać w lodówce. Konserwant dostępny w naszym sklepie jest pochodzenia naturalnego, co sprawia,że działa on bardziej łagodnie w porównaniu do tradycyjnych środków konserwujących. Oprócz zabezpieczenia produktu za zadanie ma także nawilżanie skóry.

 

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 149,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium