Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Kosmetyka kolorowa

Sortuj wg: ▼ Nazwa produktu | Cena
Żółty
Cena: 10,90 zł
Żółty

Żółty jest podstawowym kolorem palety barw. W kosmetyce kolorowej wykorzystywany jest w barwieniu pudrów, cieni i różów, może być w stosowany w błyszczykach do ust oraz pomadkach. Bardzo dobry pigment dla produktów myących: szampony, mydła, żele. Można stosować do barwienia kul do kąpieli

Wysyłka w:
2 dni robocze
Zieleń chromowa (Oliwka)
Zieleń chromowa (Oliwka)

Zieleń chromowa to propozycja pigmentu matowego, służący między innymi do regulacji barw w cieniach, kremach brązujących, pudrach. Może też stanowić samodzielny pigment dodawany do cieni do powiek. ; Pigment zielony może być stosowany głownie do barwienia w tym, kosmetyków do oczu: cienie do oczu i brwi (w żelu oraz w pudrze) , eye-liner, pudry oraz kremy do twarzy. Nie stosować w kosmetykach do ust Z powodzeniem może nadawać kolor szamponom, żelom do mycia ciała oraz mydłom czy kulom do kąpieli. Przy bardzo wrażliwej skórze lub zbyt dużym stężeniu może wywoływać podrażnienia.

YELLOW GOLD
Cena: 9,90 zł
YELLOW GOLD

YELLOW GOLD Perłowy pigment, bez skrzących drobinek, na bazie miki o konsystencji gładkiego, złotego proszku z delikatnym połyskiem. Daje intensywny, błyszczący, złoty efekt. Doskonały do stosowania w eyelinerach i cieniach do powiek, bronzerach, a także do barwienia kosmetyków takich jak szampony czy emulsje. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Wosk pszczeli bielony
Wosk pszczeli bielony

Naturalny biały wosk pszczeli otrzymuje się poprzez oczyszczanie żółtego wosku (Cera Flava). Jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wykazuje działanie lekko emulgujące. Krem z dodatkiem wosku pszczelego jest twardszy, przyczepniejszy, uchwytniejszy i zwarty, dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik. Ma działanie wygładzające. Natłuszcza skórę i tworzy na niej ochronny film. Stosowany głównie do produkcji kosmetyki kolorowej: pomadki, błyszczyki i podkłady. 

 

WITAMINA E
Cena: 8,90 zł
WITAMINA E

Witamina E - L-alfa takoferol  jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
WINCHITE VIOLET
Cena: 9,90 zł
WINCHITE VIOLET

WINCHITE to mika delikatnie błyszcząca, o dość intensywnej niebiesko fioletowej barwie. Przeznaczona do tworzenia cieni do powiek, eyelinerów, błyszczyków czy pomadek.. Można stosować do barwienia kosmetyków myjących, kul do kąpieli oraz mydeł. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ultramaryna Fiolet
Cena: 9,90 zł
Ultramaryna Fiolet

Ultramaryna fioletowa to przepiękny pigment dający możliwość tworzenia różnorodnych odcieni barw. W kosmetyce kolorowej wykorzystywany jest w barwieniu pudrów, cieni i różów, w bardzo niewielkich ilościach może być w stosowany w błyszczykach do ust oraz pomadkach. W środowisku kwaśnym jest niestabilny oraz traci barwę, natomiast jest odporny na działanie środowiska alkaicznego (zasadowego).

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ultramaryna Błękit
Cena: 9,20 zł
Ultramaryna Błękit

Ultramaryna niebieska to jeden z najładniejszych pigmentów. Jest podstawowym kolorem palety barw. W kosmetyce kolorowej wykorzystywany jest w barwieniu pudrów, cieni i różów, w niewielkich ilościach może być w stosowany w błyszczykach do ust oraz pomadkach. Jako barwnik podstawowy w kosmetykach nadaje im zimnej barwy. W środowisku kwaśnym jest niestabilny oraz traci barwę, natomiast jest odporny na działanie środowiska alkaicznego (zasadowego).

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ujędrniający balsam do ust - pielęgnacja i ochrona
Cena: 19,90 zł
szt.
Ujędrniający balsam do ust - pielęgnacja i ochrona

Ujędrniający balsam do ust to doskonały kosmetyk ochronny na lato i zimę, który pielęgnuje, odżywia i nawilża usta. Dodatkowo podkreśla je i nadaje im połysku oraz zdrowego wyglądu.  Oparty wyłącznie na naturalnych składnikach. Dzięki lanolinie chroni usta przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi oraz zapewnia odpowiedni stopień nawilżenia. Zawarty w nim olej z pestek śliwki działa ujędrniająco na usta, dodatkowo je nawilżając i pielęgnując. Ponadto nadaje balsamowi cudownego marcepanowego zapachu. 

Wysyłka w:
5 dni
Torebki strunowe 80mm X 120mm - 10 szt
Cena: 1,10 zł
szt.
Torebki strunowe 80mm X 120mm - 10 szt

Komplet 10 szt torebek strunowych o wymiarach 80mm X 120mm. Idealne do mieszania pigmentów, pudrów, cieni sypkich.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Tlenek cynku mikronizowany
Cena: 2,90 zł
Tlenek cynku mikronizowany

Tlenek cynku to naturalnym minerał będący jednocześnie pigmentem. W kosmetyce ma zastosowanie jako naturalny filtr UV, chroni skórę przed skutkami promieniowania słonecznego. Oprócz ochrony przeciwsłonecznej przyspiesza także gojenie się ran, owrzodzeń i podrażnień, działa antybakteryjnie, ściągająco, pomaga w leczeniu trądziku oraz zmniejsza stany zapalne.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Tan Opal
Cena: 9,90 zł
szt.
Tan Opal

Tan Opal to mika lekko błyszcząca, o naturalnym cielisty kolorze z delikatnym połyskiem różu. Idealna do tworzenia cieni do powiek, pudrów i podkładów a także błyszczyków i pomadek.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Świetlista Czerwień
Cena: 10,90 zł
Świetlista Czerwień

Czerwień świetlista to jeden z podstawowych kolorów palety barw. W kosmetyce kolorowej wykorzystywany jest jako główny kolor w pomadkach i błyszczykach. Polecany w barwieniu pudrów, cieni i różów. Bardzo dobry dodatek do produktów myjących: szampony, mydła, żele oraz barwnik kul do kąpieli

Wysyłka w:
2 dni robocze
Suszone liście baobabu - mikronizowane
Cena: 4,20 zł
Suszone liście baobabu - mikronizowane

Proszek z liści baobabu (Adansonia digitata leaf) działa przeciwzapalnie i przeciwutleniająco. Zawiera duże ilości prowitaminy A, wapnia i polisacharydów. Zapewnia doskonałe działanie w walce przeciw pierwszym oznakom starzenia się skóry, działają także przeciwzapalnie. W skład proszku wchodzą całe liście z dzrewa baobabu, suszone a następnie mikronizowane w niskiej temperaturze.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Super Matte Powder - absorpcja sebum
Cena: 5,40 zł
Super Matte Powder - absorpcja sebum

Super Matte Powder to 100% naturalny, niezawierający żadnych dodatków, modyfikator reologii. Niemodyfikowana skrobia jęczmienna, otrzymywana ze skandynawskiego jęczmienia. Pozwala kontrolować tłustość i połysk na skórze, zmniejszając przy tym lepkość, dzięki czemu jest idealnym składnikiem kremów matujących, suchych szamponów, lotionów i proszków kosmetycznych takich jak pudry i cienie. 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl