Torebki strunowe 80mm X 120mm - 10 szt

Torebki strunowe 80mm X 120mm - 10 szt
Torebki strunowe 80mm X 120mm - 10 szt

Komplet 10 szt torebek strunowych o wymiarach 80mm X 120mm. Idealne do mieszania pigmentów, pudrów, cieni sypkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 1,10 zł
szt.

Guma ksantanowa

Guma ksantanowa
Guma ksantanowa

Guma ksantanowa to polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego. Otrzymuje się ją przez fermentację substratu węglowodanego przez bakterie Xanthomonas campestris. To doskonały hydrokoloid nadający wyrobom odpowiednią gęstość i stabilność. Roztwory ksantanu mają wysoką lepkość i są znakomitym surowcem do produkcji zawiesin. Guma ksantanowa wykazuje się kompatybilnością w stosunku do polisacharydów roślinnych, lipidów, protein, detergentów i olejków eterycznych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 2,50 zł

Słoiczek na krem pod oczy, błyszczyk, puder, eyeliner 15 ml

Słoiczek na krem pod oczy, błyszczyk, puder, eyeliner 15 ml
Słoiczek na krem pod oczy, błyszczyk, puder, eyeliner 15 ml

Słoiczek na krem, błyszczyk, puder, eyeliner z wbudowaną przekładką i nakrętka, plastikowy 15 ml.

Dostępność: wycofany z oferty

Cena: 2,60 zł

Shea Light - emolient

Shea Light - emolient
Shea Light - emolient

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 2,70 zł

Dwutlenek tytanu

Dwutlenek tytanu
Dwutlenek tytanu

Dwutlenek tytanu (biel tytanowa) to przede wszystkim pigment o działaniu silnie wybielającym oraz rozjaśniającym inne pigmenty. Zwiększa także przyczepność oraz jest bardzo dobry filtrem UV. W kosmetykach kolorowych pełni także rolę wypełniacza oraz pigmentu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 2,70 zł

Słoiczek plastikowy na cienie, błyszczyk 5ml

Słoiczek plastikowy na cienie, błyszczyk 5ml
Słoiczek plastikowy na cienie, błyszczyk 5ml

Pudełko plastikowe z wieczkiem na cienie sypkie lub błyszczyk do ust z sitkiem ok. 5ml, po wyjęciu sitka pojemność wnosi ok. 8ml

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 2,80 zł

Tlenek cynku mikronizowany

Tlenek cynku mikronizowany
Tlenek cynku mikronizowany

Tlenek cynku to naturalnym minerał będący jednocześnie pigmentem. W kosmetyce ma zastosowanie jako naturalny filtr UV, chroni skórę przed skutkami promieniowania słonecznego. Oprócz ochrony przeciwsłonecznej przyspiesza także gojenie się ran, owrzodzeń i podrażnień, działa antybakteryjnie, ściągająco, pomaga w leczeniu trądziku oraz zmniejsza stany zapalne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 2,90 zł

Wosk pszczeli bielony

Wosk pszczeli bielony
Wosk pszczeli bielony

Naturalny biały wosk pszczeli otrzymuje się poprzez oczyszczanie żółtego wosku (Cera Flava). Jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wykazuje działanie lekko emulgujące. Krem z dodatkiem wosku pszczelego jest twardszy, przyczepniejszy, uchwytniejszy i zwarty, dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik. Ma działanie wygładzające. Natłuszcza skórę i tworzy na niej ochronny film. Stosowany głównie do produkcji kosmetyki kolorowej: pomadki, błyszczyki i podkłady. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 2,90 zł

Olej abisyński rafinowany

Olej abisyński rafinowany
Olej abisyński rafinowany

Olej abisyński nierafinowany bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,10 zł

Stearynian magnezu

Stearynian magnezu
Stearynian magnezu

Stearynian magnezu to organiczny związek chemiczny, sól magnezowa kwasu stearynowego. Białe, nierozpuszczalne w wodzie ciało stałe stosowane, także w mieszaninie z palmitynianem magnezu, w zasypkach dla dzieci oraz jako środek poślizgowy w tabletkach. W kosmetyce używany jest przy tworzeniu głównie produktów sypkich ale także ma swoje zastosowanie w kremach. Bardzo dobry dodatek w kosmetyce kolorowej (pudry, cienie, podkłady).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,20 zł

Butelka ze szczoteczką na tusz, odżywkę do rzęs 7ml

Butelka ze szczoteczką na tusz, odżywkę do rzęs 7ml
Butelka ze szczoteczką na tusz, odżywkę do rzęs 7ml

Butelka plastikowa z aplikatorem w formie szczoteczki.

Zastosowanie: odżywki do brwi i rzęs oraz maskary

Pojemność 7ml

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,50 zł
szt.

Caprylic/Capric Triglyceride (organiczny)

Caprylic/Capric Triglyceride (organiczny)
Caprylic/Capric Triglyceride (organiczny)

Caprylic Organic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,70 zł

Pudełko z sitkiem na puder sypki 20ml

Pudełko z sitkiem na puder sypki 20ml
Pudełko z sitkiem na puder sypki 20ml

Pudełko plastikowe z wieczkiem i sitkiem na puder sypki 20ml.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,90 zł
szt.

Lepiszcze

Lepiszcze
Lepiszcze

Lepiszcze jest to faza olejowa mająca za zadanie scalić wszystkie składniki cieni do powiek, pudru, różu, by umożliwić ich sprasowanie. Lepiszcze jest także stabilizatorem kremów, czyli zapobiega przed rozwarstwieniem się kosmetyku oraz przedłuża jego trwałość. Dodatkowo wpływa na konsystencję kosmetyku, powodując wzrost jego lepkości.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 5 dni

Cena: 3,90 zł

Naturalny konserwant

Naturalny konserwant
Naturalny konserwant

Oferowany przez nas produkt to nowa alternatywa kosmetycznych konserwantów naturalnego pochodzenia. Stanowi powszechnie dopuszczony, wielofunkcyjny surowiec o szerokim spektrum działania, który może być stosowany w różnorodnych produktach kosmetycznych m.in. szamponach, lotionach czy kremach pielęgnacyjnych. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Wosk pszczeli żółty naturalny

Wosk pszczeli żółty naturalny
Wosk pszczeli żółty naturalny

Naturalny żółty wosk pszczeli otrzymany z plastrów miodu. Jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wykazuje działanie lekko emulgujące. Krem z dodatkiem wosku pszczelego jest twardszy, przyczepniejszy, uchwytniejszy i zwarty, dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik. Ma działanie wygładzające. Natłuszcza skórę i tworzy na niej ochronny film. Stosowany głównie do produkcji kosmetyki kolorowej: pomadki, błyszczyki i podkłady. Dodatkowo stosowany w mydłach, balsamach do ciała i ust, świecach oraz kremach. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Lanolina roślinna

Lanolina roślinna
Lanolina roślinna

Lanolina roślinna to gęsty wyciąg z roślin o doskonałych właściwościach nawilżających, natłuszczających, zatrzymujący wodę w naskórku. Doskonale naśladuje swój odzwierzęcy odpowiednik, oferując bardzo podobny wygląd i identyczne własności kosmetyczne. Posiada bardzo wysoką zdolność do absorpcji wody, wzmacnia funkcje barierowe naskórka, stabilizuje emulsje (koemulgator) oraz wzmacnia połysk.

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 8,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl