Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Kosmetyka kolorowa

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Gliceryna roślinna (Palm-Free) - wolna od palmitynianów
Cena: 4,90 zł
Gliceryna roślinna (Palm-Free) - wolna od palmitynianów

Gliceryna roślinna jest bezbarwną i silnie higroskopijną substancją o konsystencji gęstego syropu. To jedna z najstarszych substancji wykorzystywanych do nawilżenia skóry. Swoje właściwości zawdzięcza bardzo małej cząsteczce, przez co ma zdolność wnikania w skórę bardzo głęboko - dzięki temu utrzymuje jej właściwe nawilżenie zarówno na powierzchni jak i w warstwie rogowej.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Gold Balance
Cena: 9,70 zł
Gold Balance

Golden Balance to żółto-biały proszek z dyskretnym połyskiem, oparty na mice o suchej i puszystej strukturze, nieznacznie tłustej i gładkiej. Zapewnia wysokie krycie. Funkcjonalny wypełniacz zakłóceń, zaprojektowany do "niewidzialnego" korygowania skóry. Zapewnia wysoki poziom zgodności kosmetyku z karnacją (w zależności od stężenia dopasowuje się do odpowiedniej karnacji). Można więc stosować stosunkowo niskie stężenia (<3%), osiągając w ten sposób zmianę odcienia skóry.

Wysyłka w:
2 dni robocze
GRAPHITE
Cena: 9,40 zł
szt.
GRAPHITE

Graphit to mika lekko błyszcząca, kolor grafitowy. Idealna do tworzenia cieni do powiek oraz eyelinerów, dającym efekt "przydymionego oka", pudrom i pokładom dodaje bardziej stonowanej barwy (przybrudzonej).

Wysyłka w:
2 dni robocze
Guma ksantanowa
Cena: 2,50 zł
Guma ksantanowa

Guma ksantanowa to polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego. Otrzymuje się ją przez fermentację substratu węglowodanego przez bakterie Xanthomonas campestris. To doskonały hydrokoloid nadający wyrobom odpowiednią gęstość i stabilność. Roztwory ksantanu mają wysoką lepkość i są znakomitym surowcem do produkcji zawiesin. Guma ksantanowa wykazuje się kompatybilnością w stosunku do polisacharydów roślinnych, lipidów, protein, detergentów i olejków eterycznych.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Isopropyl Myristate
Cena: 6,50 zł
Isopropyl Myristate

Isopropyl Myristate to składnik kosmetyków otrzymywany z kwasów tłuszczowych. Ester kwasu palmitynowego z alkoholem izopropylowym. Jest to syntetycznie otrzymany ester występujący w postaci rzadkiego oleju, który w kosmetyce zastępuje miejsce naturalnych lipidów. Jest bardzo dobrym środkiem rozpuszczającym, zmniejszającym lepkość kosmetyków oraz emolientem. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Jedwab sproszkowany
Cena: 5,60 zł
Jedwab sproszkowany

Jedwab sproszkowany to proteina mająca ogromne podobieństwo do protein występujących w skórze i włosach. Jest otrzymywany ze sproszkowania czystej fibroiny (główny składnik budulcowy naturalnych włókien jedwabiu). Zatrzymuje wilgoć oraz oleje, redukując efekt świecenia się, czyni skórę miękka i jedwabiście gładką, zwiększając jej elastyczność oraz odpowiednie napięcie.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Krem BB nawilżająco-regenerujący
Krem BB nawilżająco-regenerujący

Krem BB (beauty balm, blemish balm) to inaczej krem o właściwościach pielęgnacyjnych, kojących, łagodzących i kamuflujących. Idealny na lato ze względu na lekką konsystencję pozwalającą skórze oddychać nawet w upalne dni, przy czym efekt jego stosowania jest zbliżony do tego, jaki uzyskujemy po nałożeniu tradycyjnego podkładu. Skóra przez cały dzień jest odżywiona, świeża i promienna. Wyrównuje koloryt, nadając skórze naturalny wygląd, jednocześnie nie pozostawia efektu maski.

Lepiszcze
Cena: 3,90 zł
Lepiszcze

Lepiszcze jest to faza olejowa mająca za zadanie scalić wszystkie składniki cieni do powiek, pudru, różu, by umożliwić ich sprasowanie. Lepiszcze jest także stabilizatorem kremów, czyli zapobiega przed rozwarstwieniem się kosmetyku oraz przedłuża jego trwałość. Dodatkowo wpływa na konsystencję kosmetyku, powodując wzrost jego lepkości.

Wysyłka w:
5 dni
Malachite
Cena: 9,90 zł
szt.
Malachite

Malachit to mika delikatnie błyszcząca, o dość jasnej ale intensywnej barwie pomiędzy kolorem niebieskim, zielonym a morskim. Przepiękny odcień o bardzo nietypowym zabarwieniu. Przeznaczona do tworzenia cieni do powiek, pudrów i podkładów. Można stosować do barwienia kosmetyków myjących, kul do kąpieli czy mydeł

Wysyłka w:
2 dni robocze
Mika czarna
Cena: 15,50 zł
Mika czarna

Mika czarna to głęboka czerń o delikatnym połysku (lekko błyszcząca), kolor sadzy. Idealna do tworzenia cieni do powiek oraz eyelinerów, pudrom i pokładom dodaje bardziej stonowanej barwy (przybrudzonej). To jeden z podstawowych kolorów. Jako uzupełnienie barwy pudrów należy stosować w bardzo niewielkiej ilości (odrobinę).

Wysyłka w:
2 dni robocze
Mika M-Sphere
Cena: 12,50 zł
Mika M-Sphere

Mika M-Sphere to lekka, transparentna biało-szara mika z dodatkiem krzemionki, dająca efekt gładkiej powierzchni. Używana w kosmetyce kolorowej m.in. do pudrów i podkładów. Stosowana w pudrach wyrównuje koloryt skóry oraz pomaga ukryć jej niedoskonałości, nie tworząc efektu tzw. maski.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinowany
Cena: 3,10 zł
Olej abisyński nierafinowany

Olej abisyński nierafinowany bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinownay w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,10 zł
Olej abisyński nierafinownay  w butelce z ozdobną pipetą

Olej abisyński nierafinownay bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Cena: 3,90 zł
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,90 zł
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl