Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Kosmetyka kolorowa

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
WINCHITE VIOLET WINCHITE VIOLET
Cena: 9,90 zł

WINCHITE to mika delikatnie błyszcząca, o dość intensywnej niebiesko fioletowej barwie. Przeznaczona do tworzenia cieni do powiek, eyelinerów, błyszczyków czy pomadek.. Można stosować do barwienia kosmetyków myjących, kul do kąpieli oraz mydeł. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
YELLOW GOLD YELLOW GOLD
Cena: 9,90 zł

YELLOW GOLD Perłowy pigment, bez skrzących drobinek, na bazie miki o konsystencji gładkiego, złotego proszku z delikatnym połyskiem. Daje intensywny, błyszczący, złoty efekt. Doskonały do stosowania w eyelinerach i cieniach do powiek, bronzerach, a także do barwienia kosmetyków takich jak szampony czy emulsje. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Zieleń chromowa (Oliwka) Zieleń chromowa (Oliwka)
Cena: 9,90 zł

Zieleń chromowa to propozycja pigmentu matowego, służący między innymi do regulacji barw w cieniach, kremach brązujących, pudrach. Może też stanowić samodzielny pigment dodawany do cieni do powiek. ; Pigment zielony może być stosowany głownie do barwienia w tym, kosmetyków do oczu: cienie do oczu i brwi (w żelu oraz w pudrze) , eye-liner, pudry oraz kremy do twarzy. Nie stosować w kosmetykach do ust Z powodzeniem może nadawać kolor szamponom, żelom do mycia ciała oraz mydłom czy kulom do kąpieli. Przy bardzo wrażliwej skórze lub zbyt dużym stężeniu może wywoływać podrażnienia.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Żółty Żółty
Cena: 10,90 zł

Żółty jest podstawowym kolorem palety barw. W kosmetyce kolorowej wykorzystywany jest w barwieniu pudrów, cieni i różów, może być w stosowany w błyszczykach do ust oraz pomadkach. Bardzo dobry pigment dla produktów myących: szampony, mydła, żele. Można stosować do barwienia kul do kąpieli

Wysyłka w:
2 dni robocze
Butelka ze szczoteczką na tusz, odżywkę do rzęs 7ml Butelka ze szczoteczką na tusz, odżywkę do rzęs 7ml
Cena: 3,50 zł
szt.

Butelka plastikowa z aplikatorem w formie szczoteczki.

Zastosowanie: odżywki do brwi i rzęs oraz maskary

Pojemność 7ml

Wysyłka w:
2 dni robocze
Caprylic/Capric Triglyceride Organic Caprylic/Capric Triglyceride Organic
Cena: 3,70 zł

Caprylic Organic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Francuska glinka biała Francuska glinka biała
Cena: 5,20 zł

Francuska glinka biała ECOCERT, zwana także porcelanową lub chińską, występuje w postaci proszku i stanowi w 100% produkt naturalny. Jest najbardziej delikatną spośród glinek i dlatego zaleca się ją szczególnie dla cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, a także suchej i dojrzałej. Glinka biała zawiera duże ilości krzemianu glinu (aluminium) - stąd jej właściwości przyspieszające gojenie ran. Bogata w licznych mikroelementy - takie jak krzem, wapń, magnez, żelazo, potas oraz sód i sole mineralne - intensywnie odżywia i regeneruje skórę.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Lanolina bezwodna Lanolina bezwodna
Cena: 6,00 zł

Lanolina to gęsty wyciąg z owczej wełny o doskonałych właściwościach nawilżających, natłuszczających, zatrzymujący wodę w naskórku. Doskonale naśladuje swój odzwierzęcy odpowiednik, oferując bardzo podobny wygląd i identyczne własności kosmetyczne. Posiada bardzo wysoką zdolność do absorpcji wody, wzmacnia funkcje barierowe naskórka, stabilizuje emulsje (koemulgator) oraz wzmacnia połysk.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Naturalny konserwant Naturalny konserwant
Cena: 3,90 zł

Oferowany przez nas produkt to nowa alternatywa kosmetycznych konserwantów naturalnego pochodzenia. Stanowi powszechnie dopuszczony, wielofunkcyjny surowiec o szerokim spektrum działania, który może być stosowany w różnorodnych produktach kosmetycznych m.in. szamponach, lotionach czy kremach pielęgnacyjnych. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej rycynowy - zagęszczony (lanolina roślinna) Olej rycynowy - zagęszczony (lanolina roślinna)
Cena: 9,90 zł

Olej rycynowy zagęszczony (lanolina roślina) – to zielona (roślinna alternatywa) dla oleju lanolinowego otrzymywanego z wełny owiec. Zapewnia wysoką zdolność zmiękczania oraz zwiększa odporność na utratę wody preparatów pokrytych olejem. Jest mieszanką trójglicerydów pochodzenia roślinnego, w połączeniu z estrem glicerolu. Przejrzysta, jasnożółta, w 100% aktywna, płynna mieszanina, ze względu na właściwości fizyczne, dotykowe i rozpuszczalność idealnie zastępuje olej lanolinowy.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Puder mineralny dla karnacji azjatyckiej Puder mineralny dla karnacji azjatyckiej
Cena: 28,90 zł
szt.

Puder mineralny dla cery azjatyckiej to propozycją pudru matującego, wysoko kryjącego idealnego do wykańczania makijażu oraz matowienia  skóry. Zawarty delikatny pigment niebieski pomaga zrównoważyć żółtawy odcień skóry w "niewidzialny" sposób. Wygładza skórę, nie tworząc jednocześnie efektu maski. Dzięki intensywnej ingerencji balance red uzyskujemy efekt naturalnej świeżości i jasności przy każdym rodzaju skóry. Balance gold zapewnia wysoki poziom zgodności kosmetyku z karnacją (w zależności od stężenia dopasowuje się do odpowiedniej karnacji), pozwala osiągając w ten sposób zmianę odcienia skóry oraz idealnie pomaga zrównoważyć niewielkie zaczerwienienie skóry. Użyty w preparatach kosmetycznych pięknie rozjaśnia ciemny typ cery. Niweluje nadmiar wydzielanego sebum. Puder posiada filtry UV, co zwiększa ochronę skóry przed działaniem promieni słonecznych.

 

Wysyłka w:
5 dni
Tlenek cynku mikronizowany Tlenek cynku mikronizowany
Cena: 2,90 zł

Tlenek cynku to naturalnym minerał będący jednocześnie pigmentem. W kosmetyce ma zastosowanie jako naturalny filtr UV, chroni skórę przed skutkami promieniowania słonecznego. Oprócz ochrony przeciwsłonecznej przyspiesza także gojenie się ran, owrzodzeń i podrażnień, działa antybakteryjnie, ściągająco, pomaga w leczeniu trądziku oraz zmniejsza stany zapalne.

Wysyłka w:
2 dni robocze
WITAMINA E WITAMINA E
Cena: 9,90 zł
szt.

Witamina E - L-alfa takoferol  jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Wosk pszczeli bielony Wosk pszczeli bielony
Cena: 2,90 zł

Naturalny biały wosk pszczeli otrzymuje się poprzez oczyszczanie żółtego wosku (Cera Flava). Jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wykazuje działanie lekko emulgujące. Krem z dodatkiem wosku pszczelego jest twardszy, przyczepniejszy, uchwytniejszy i zwarty, dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik. Ma działanie wygładzające. Natłuszcza skórę i tworzy na niej ochronny film. Stosowany głównie do produkcji kosmetyki kolorowej: pomadki, błyszczyki i podkłady. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl