Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Masła i oleje roślinne zimnotłoczone

Masła i oleje kosmetyczne to drogocenne źródła lipidów, które regenerują skórę, zabezpieczają ją przed nadmierną utratą wody, pielęgnują i odżywiają naskórek.

W 100% naturalne nadają się do użycia samodzielnie, ale także jako dodatek do balsamów, kremów czy mleczek. Doskonale pasują do masaży, a ich przyjemny i delikatny aromat oraz substancje odżywcze wprawią całe ciało w „błogi” nastrój.

To naturalny sposób na piękny i zdrowy wygląd skóry. Są bogatym źródłem nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i mikroelementów, a także drogocennych substancji aktywnych. Oleje i masła warto dobierać, biorąc pod uwagę potrzeby skóry, wówczas najlepiej będą wykorzystywane ich właściwości.

Dzięki temu, że w tłuszczach rozpuszcza się wiele substancji naturalnych, są wspaniałą substancją bazową w kremach, peelingach, balsamach, przy masażach oraz w aromaterapii.

Masła i oleje zimnotłoczone

Sortuj wg: Nazwa produktu | ▲ Cena
Olej z nasion bawełny rafinownay Olej z nasion bawełny rafinownay
Cena: 2,90 zł

Olej z nasion bawełny jest polecany szczególnie dla osób o cerze wrażliwej, przesuszonej i alergicznej. Olej bawełniany należy do grupy olei roślinnych o bardzo dużej zawartości NNKT co dobroczynnie wpływa na kondycję włosów i skóry. Łagodzi i regeneruje nawet bardzo podrażnioną skórę. Osłania, odżywia i łagodzi podrażnienia. Mogą go używać osoby nawet osoby o cerze alergicznej. Olej bawełniany polecany jest również dla skóry przesuszonej i niedożywionej ze względu na to, że wnika w głąb skóry i doskonale ją odżywia. Wygładza i regeneruje spierzchnięty naskórek i zmniejsza skłonność do występowania podrażnień. Szybko wnika w głąb skóry i doskonale ją odżywia. Przywraca skórze elastyczność, dlatego polecany jest także do pielęgnacji cery z pierwszymi oznakami starzenia.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z orzechów macadamia - rafinowany Olej z orzechów macadamia - rafinowany
Cena: 2,90 zł

Olej macadamia pozyskiwany jest z orzechów drzewa o tej samej nazwie, którego owoce niektórzy uważają za najsłodsze ze wszystkich znanych na świecie orzechów. Uprawiane jest w kilku krajach Ameryki Południowej w Afryce oraz na Hawajach. Olej posiada zdolności regeneracyjne, pielęgnacyjne oraz lecznicze. Nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, działa przeciwcellulitowo, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia słoneczne. Ponadto zmiękcza i wygładza naskórek, jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.  

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z marchwi (macerat) Olej z marchwi (macerat)
Cena: 2,90 zł

Macerat z marchwi otrzymywany jest w wyniku maceracji korzenia marchwi w oleju słonecznikowym, pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Uzyskany macerat posiada połączone zalety oleju słonecznikowego i marchwi. Wykazuje działanie przeciwzapalne, zwiększa zdolności obronne skóry przeciw infekcjom, chroni przed działaniem promieni słonecznych oraz przyspiesza gojenie się ran. Olej z marchwi reguluje funkcje skóry oraz pomaga poprawić jej kondycję. Przy regularnym stosowaniu oleju skóra staje się bardziej jędrna, elastyczna oraz zmniejsza się ilość zmarszczek.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej sezamowy nierafinowany Olej sezamowy nierafinowany
Cena: 2,90 zł

Olej sezamowy - tłoczony na zimno - otrzymywany jest, jak sama nazwa wskazuje, z nasion tej rośliny. Ma od jasno- po ciemnożółty do brązowego kolor. Stosowany w preparatach przeznaczonych dla skóry suchej, mieszanej, dojrzałej, źle ukrwionej i wrażliwej. Używany jest także w kosmetykach przeciwsłonecznych (posiada naturalny współczynnik ochronny przed słońcem ok. 3-4), w preparatach do pielęgnacji suchych włosów i suchej skóry głowy. Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, oczyszczające (odtrutkowe) oraz reguluje pracę gruczołów łojowych.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z avocado nierafinowany Olej z avocado nierafinowany
Cena: 2,90 zł

Olej z avocado pochodzi z wiecznie zielonego drzewa Avocado rosnącego w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym Ameryki.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek moreli nierafinowany Olej z pestek moreli nierafinowany
Cena: 3,10 zł

Olej z pestek moreli nierafinowany  tłoczony jest na zimno z nasion owoców moreli zwyczajnej, jest nierafinowany. Olej z pestek moreli posiada przede wszystkim właściwości nawilżające, jest bogaty w witaminy A i E. Polecany w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Idealny olej do masażu. Zawiera witaminę B17, tzw. amigdalinę czy też letril, która przez wielu uważana jest za naturalny lek na raka.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej rycynowy Olej rycynowy
Cena: 3,10 zł

Olej rycynowy jest olejem tłoczonym z nasion rycyny. Jest on obecnie niedoceniany jako lek mający różne możliwości zastosowania. Przyjmowany jest najczęściej doustnie jako środek na przeczyszczenie. Ponadto stosowany jest w kosmetyce jako odżywka do suchych włosów, łamliwych i wypadających rzęs, paznokci i naskórka wokół nich.

Olej rycynowy stosowany jest w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów. Tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Jest także w dużym stopniu wykorzystywany do produkcji pomadek i błyszczyków - nadaje połysk oraz do oczyszczania twarzy metodą OCM.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z orzecha włoskiego nierafinowany Olej z orzecha włoskiego nierafinowany
Cena: 3,10 zł

Olej z orzecha włoskiego otrzymany jest przez tłoczenie na zimno dojrzałych nasion. Zachowuje naturalne wartości witaminy E, A, biotyny, ß-karotenu, lecytyny, magnezu, cynku oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych - Omega 3 i Omega 6, kwasu linolowego, alfa-linolenowego - pomagających utrzymać skórę w dobrej kondycji oraz zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wspomaga regenerację zniszczonej i suchej skóry, działa przeciwstarzeniowo, łagodząco i wyciszająco na podrażnienia. Posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny o SPF 3-4. Zwiększa odporność skóry, wygładza ją oraz nadaje miękkości i elastyczności.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek dyni zimnotłoczony, Olej z pestek dyni zimnotłoczony,
Cena: 3,10 zł

Olej z pestek dyni wyróżnia się charakterystyczną ciemnobrunatną barwą, jest tłoczony na zimno tradycyjną metodą. Stanowi bogate źródło witamin C , D, A , E oraz cynku, beta karotenu, lecytyny, a także pełnowartościowych jedno- i wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Może być stosowany do każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany jest dla skóry suchej, łuszczącej się, pękającej i dojrzałej (wygładza zmarszczki). Ponadto przeciwdziała rozstępom.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinowany Olej abisyński nierafinowany
Cena: 3,10 zł

Olej abisyński nierafinowany bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek wiśni rafinowany Olej z pestek wiśni rafinowany
Cena: 3,20 zł

Olej z pestek wiśni tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych pestek wiśni. Posiada wiele cennych składników odżywczych, ze względu na zawartość flawonoidów i witaminy E. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym i zdolności do oczyszczania skóry z martwych komórek znakomicie sprawdza się jako składnik kosmetyków przeciwstarzeniowych i do opalania . Stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje działanie: odżywcze, regenerujące, ochronne i nawilżające. Ponadto poprawia elastyczność naczyń krwionośnych. Opóźnia powstawanie zmarszczek i wiotczenie skóry. Pozostawia ją nawilżoną, odżywioną i napiętą. Stosowany na włosy odżywia je i dodaje im blasku.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej konopny nierafinowany Olej konopny nierafinowany
Cena: 3,40 zł

Olej konopny to niezwykle wartościowy olej roślinny, który zawiera wyważony stosunek cennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Doskonale się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkości i sprężystości. Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych oraz stosowany w preparatach do skóry dojrzałej, kremach odżywczych, pielęgnacyjnych, ale także w kosmetykach dla niemowląt i dzieci.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pachnotki - Perilla - nierafinowany (z nasion !) Olej z pachnotki - Perilla - nierafinowany (z nasion !)
Cena: 3,60 zł

Pachnotka - Perilla jest rośliną jednoroczną dorastającą do wysokości 45-100 cm, w okresie kwitnienia wytwarza dużą liczbę drobnych białych kwiatów. Perilla występuje w dwóch odmianach czerwono listnej i zielono listnej. Odmianę czerwono listną wykorzystuje się jako roślinę przyprawową odmiana zielono listna wykorzystywana jest głównie jako źródło oleju. Posiada właściwości przeciwzapalne, antyutleniające, przeciwbakteryjne, łagodzące i regenerujące. Szczególnie polecany dla cery trądzikowej, atopowej i wrażliwej. Doskonały także do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Jest bardzo lekki i nie zatyka porów.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z białej gorczycy nierafinowany Olej z białej gorczycy nierafinowany
Cena: 3,70 zł

Olej z gorczycy białej nierafinowany to idealna propozycja do pielęgnacji skóry trądzikowej, podrażnionej, skłonnej do niedoskonałości. To także propozycja pielęgnacji skóry góry, działa przeciwłupieżowo oraz pozwala ułatwia utrzymanie włosów w prawidłowej świetnej kondycji.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Caprylic/Capric Triglyceride Organic Caprylic/Capric Triglyceride Organic
Cena: 3,70 zł

Caprylic Organic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Masło shea (karite) rafinowane Masło shea (karite) rafinowane
Cena: 3,90 zł

Masło karite rafinowane to naturalny tłuszcz roślinny, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Po poddaniu procesowi rafinacji staję się nieco twardsze, ma jaśniejszy kolor i zostaje pozbawione charakterystycznego zapachu. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej ze słodkich migdałów Olej ze słodkich migdałów
Cena: 3,90 zł

Olej ze słodkich migdałów to nasiona słodkiego migdałowca, z których tłoczy się olej migdałowy o bursztynowej barwie i lekkim, przyjemnym, charakterystycznym zapachu.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Cena: 3,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z ostropestu nierafinowany Olej z ostropestu nierafinowany
Cena: 3,90 zł

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z orzechów laskowych nierafinowany Olej z orzechów laskowych nierafinowany
Cena: 3,90 zł

Olej z orzechów laskowych tłoczony na zimno jest bogaty w witaminy, kwas olejowy i linolowy, składniki mineralne i białko. Stanowi naturalny filtr słoneczny o faktorze 3–4. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, zmęczonej i dojrzałej. Bardzo dobrze sprawdza się jako olej bazowy do masaży aromatycznych.

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl