Masła i oleje roślinne zimnotłoczone

Masła i oleje kosmetyczne to drogocenne źródła lipidów, które regenerują skórę, zabezpieczają ją przed nadmierną utratą wody, pielęgnują i odżywiają naskórek. W 100% naturalne nadają się do użycia samodzielnie, ale także jako dodatek do balsamów, kremów czy mleczek. Doskonale pasują do masaży, a ich przyjemny i delikatny aromat oraz substancje odżywcze wprawią całe ciało w „błogi” nastrój. To naturalny sposób na piękny i zdrowy wygląd skóry. Są bogatym źródłem nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i mikroelementów, a także drogocennych substancji aktywnych. Oleje i masła warto dobierać, biorąc pod uwagę potrzeby skóry, wówczas najlepiej będą wykorzystywane ich właściwości. Dzięki temu, że w tłuszczach rozpuszcza się wiele substancji naturalnych, są wspaniałą substancją bazową w kremach, peelingach, balsamach, przy masażach oraz w aromaterapii.

Masła i oleje zimnotłoczone

Macerat z kwiatów opuncji figowej

Macerat z kwiatów opuncji figowej
Macerat z kwiatów opuncji figowej

Macerat z kwiatów opuncji figowej  Macerat z opuncji figowej otrzymywany jest poprzez moczenie kwiatów w oleju słonecznikowym. Jest doskonałym połączeniem cennych właściwości kwiatów opuncji figowej i oleju bazowego. Bioaktywne związki stanowią idealną kompozycję rewitalizującą dla skóry dojrzałej, podrażnionej oraz naczynkowej. Macerat skutecznie łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry, działa ściągająco oraz zapewnia ukojenie. Macerat z kwiatów opuncji polecany jest w szczególności do pielęgnacji skóry wrażliwej skłonnej do alergii oraz naczynkowej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,40 zł

Olej Sacha Inchi nierafinowany organic

Olej Sacha Inchi nierafinowany organic
Olej Sacha Inchi nierafinowany organic

Olej Sacha Inchi jest tłoczony z orzechów rośliny plukanetia volubilis, pochodzących z Amazonii. Olej jest przede wszystkim bogactwem NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych). Wysokie stężenie, powyżej 90%, oraz zawartość witamin A oraz E czyni go jedną z najlepszych propozycji dla pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej oraz wymagającej regeneracji.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,70 zł
  • nowość

Olej z nasion kapusty nierafinowany

Olej z nasion kapusty nierafinowany
Olej z nasion kapusty nierafinowany

Olej z nasion kapusty jest doskonałym produktem odżywiającym, nawilżającym oraz regenerującym skórę. Olej pomaga skórze z podrażnieniami i trądzikiem. Działa łagodząco, dlatego z powodzeniem stosuje się go na oparzenia słoneczne, ukąszenia owadów, zmiany trądzikowe oraz suchą i spękaną skórę. Zmniejsza zaczerwienienia oraz pomaga zwalczać blizny. Wygładza skórę sprawiając, że staje się ona gładka i miękka w dotyku. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwtrądzikowo oraz silnie nawilżająco.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,80 zł

Olej z pestek granatu nierafinowany

Olej z pestek granatu nierafinowany
Olej z pestek granatu nierafinowany

Olej z pestek granatu intensywnie nawilża, zmiękcza i odbudowuje naskórek, wygładza, chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, przyspiesza regenerację oraz łagodzi podrażnienia. Likwiduje uczucie napięcia skóry, jednocześnie wzmacniając ją i zwiększając jej elastyczność. Olejek z granatu stymuluje produkcję keratynocytów, dzięki czemu, główne komórki znajdujące się w zewnętrznej warstwie skóry szybciej się regenerują, przywracając zdrowy i młodzieńczy wygląd skóry. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Olej z pestek jagód nierafinowany

Olej z pestek jagód nierafinowany
Olej z pestek jagód nierafinowany

Olej z pestek jagód wytłaczany jest metodą na zimno. Wyjątkowe substancje odżywcze jagód sprawiły, że są one uważane za "super owoce". Olej z pestek jagód posiada silne właściwości łagodzące oraz antyoksydacyjne, jest wysoce odżywczy gdyż zawiera więcej GLA niż olej z ogórecznika. Doskonale sprawdza się w kosmetykach nawilżających, odżywiających skórę, anti-acne oraz przeciwstarzeniowych. Polecany także do pielęgnacji skóry wokół oczu oraz cery naczynkowej gdyż olej działa uszczelniająco na naczynia krwionośne. Ponadto wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, bakteriobójcze co sprawia, że jest doskonałym produktem do pielęgnacji cery trądzikowej.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 10,90 zł

Olej z pestek pigwy nierafinowany

Olej z pestek pigwy nierafinowany
Olej z pestek pigwy nierafinowany

Pigwa - jest owocem o cierpkim miąższu i słynie z bogactwa witamin i minerałów. Zawiera m.in. garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne, prowitaminę A, witaminę C i oraz witaminy z grupy B m.in amigdalinę (witamina B17) która zapobiega odwodnieniu skóry i przede wszystkim zapobiega starzeniu się skóry, gdyż posiada niesamowite właściwości antyoksydacyjne i likwidujące wolne rodniki. Zawarta w owocach witamina C uszczelnia naczynia krwionośne, zmniejszając przy tym ryzyko powstawania naczynek. Olej działa łagodząco, niweluje zaczerwienienia oraz wspomaga walkę z trądzikiem. Olej z pestek pigwy jest także doskonałym produktem do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Wzmacnia cebulki i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,20 zł

Olej z pestek winogron nierafinowany

Olej z pestek winogron nierafinowany
Olej z pestek winogron nierafinowany

Olej z pestek winogron wytłaczany jest metodą na zimno z rozdrobnionych pestek rośliny. Olej jest bardzo dobrym emolientem. Intensywnie nawilża skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy. Poprawia jej kondycję, regeneruje i odżywia poprawiając jej kondycję, elastyczność i miękkość. Łagodzi podrażnienia, poprawia napięcie skóry tworząc na niej warstwę ochronną. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,30 zł

Masło kawowe

Masło kawowe
Masło kawowe

Masło kawowe wytwarzane jest na bazie oleju uzyskanego z tłoczenia nasion kawy arabskiej. Posiada intensywny aromat świeżo palonej kawy. Ma działanie nawilżające, zmiękczające i przeciwzapalne. Działa antyoksydacyjnie chroniąc skórę przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników. Doskonały produkt zwalczający cellulit oraz chroniący przed szkodliwym promieniowaniem UV. Dzięki zawartości kofeiny pobudza krążenie w naskórku, tym samym poprawia odżywianie przez krew, zapobiega obrzękom, zmniejsza widoczność cellulitu. Aplikowane w okolicy oczu może zmniejszać poranną opuchliznę i rozjaśniać cienie.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 19,90 zł

Olej jojoba - złoty (organiczny) w butelce z ozdobną pipetą

Olej jojoba - złoty (organiczny) w butelce z ozdobną pipetą
Olej jojoba - złoty (organiczny) w butelce z ozdobną pipetą

Olej jojoba organic to produkt, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry, a szczególnie trudnej w pielęgnacji. Jego odmienny skład w porównaniu do innych olejów czyni jego właściwości wyjątkowymi. Natłuszcza, zmiękcza i nawilża skórę suchą, jednocześnie reguluje wydzielanie sebum skóry tłustej, wspomaga leczenie trądziku. Ponadto to bardzo skuteczny preparat stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej. Przyspiesza gojenie się ran oraz regenerację komórek skóry. Pomocny w walce z łupieżem, przy egzemach oraz łuszczycy. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 12,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 12,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 17,90 zł

Amazońskie masło Cupuacu nierafinowane

Amazońskie masło Cupuacu nierafinowane
Amazońskie masło Cupuacu nierafinowane

Masło Cupuacu nierafinowane  pozyskuje się z tłoczonych na zimno nasion amazońskiego drzewa. Posiada zdolność wchłaniania wody oraz wysoką zawartość fitosteroli i witaminy E. To doskonały emolient mający silne i długotrwałe właściwości nawilżające. Działa łagodząco, zmiękczająco oraz rewitalizująco w szczególności na suchą i zniszczoną skórę. Masło posiada niezwykle zrównoważony skład nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych, dzięki czemu dość łatwo rozpuszcza się i rozprowadza po skórze.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 19,90 zł

Amazońskie masło murumuru nierafinowane

Amazońskie masło murumuru nierafinowane
Amazońskie masło murumuru nierafinowane

Naturalne, nierafinowane masło murumuru powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion dziko rosnącej palmy Astrocaryum murumuru, która występuje w rejonach Amazonii. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych - kwasu oleinowego 12,56 proc. i linolowego 2,8 proc, dzięki czemu jest doskonałym produktem nawilżającym skórę. Posiada także doskonałe właściwości zabezpieczające skórę przed niekorzystnym działaniem warunków zewnętrznych, dlatego polecany jest w szczególności do pielęgnacji ust, skóry twarzy oraz włosów. Ponadto działa antyalergicznie, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Dodatkowo jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, zawiera prowitaminę A i witaminę C, dlatego polecane jest do stosowania w produktach przeciwstarzeniowych. 

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 18,90 zł

Masło macadamia rafinowane

Masło macadamia rafinowane
Masło macadamia rafinowane

Masło macadamia powstaje w wyniku połączenia oleju z orzechów macadamia z uwodnionym olejem roślinnym. Masło macadamia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9, lecytynę oraz kwas palmitooleinowy, który jako jeden ze składników ludzkiej skóry jest przez nią znakomicie wchłaniany. Masło posiada zdolności regeneracyjne, pielęgnacyjne oraz lecznicze. Nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, działa przeciwcellulitowo, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia słoneczne. Ponadto zmiękcza i wygładza naskórek, jest bezpieczne dla skóry delikatnej i wrażliwej. Masło może być z powodzeniem stosowane bezpośrednio na skórę jako samodzielny kosmetyk lub dodawane do innych produktów kosmetycznych np. kremów, maseł oraz balsamów do twarzy i ciała. Szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia tłustości. Polecane dla każdego rodzaju skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Masło żurawinowe

Masło żurawinowe
Masło żurawinowe

Naturalne masło żurawinowe, na bazie masła shea oraz oleju jojoba, jest doskonałym produktem do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności skóry suchej, szorstkiej i wymagającej odżywienia oraz intensywnej regeneracji. Polecane także do stosowania jako produkt zapobiegający powstawaniu rozstępów oraz przy chorobowych zmianach skórnych tj. łuszczyca. Masło głęboko nawilża, wygładza i odżywia skórę oraz działa na nią łagodząco i kojąco. Dodatkowo masło posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny oraz chroni skórę przed wolnymi rodnikami. Dodatkowo jego silne działanie antyoksydacyjne wspomaga walkę ze zmarszczkami, nadając skórze blasku i miękkości. Wygładza ją, uelastycznia oraz nawadnia, hamując przy tym procesy jej starzenia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Olej (macerat) z jagód goji

Olej (macerat) z jagód goji
Olej (macerat) z jagód goji

Olej (macerat) z jagód goji. Jagody goji to nazwa handlowa owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) oraz kolcowoju pospolitego (Lycium barbarum). Posiadają szczególne właściwości regenerujące i przeciwstarzeniowe. Redukują drobne zmarszczki wzmacniają strukturę twarzy i poprawiają jej jędrność i napięcie. Olej z jagód goji jest idealnym produktem do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych. Doskonale je odżywia i regeneruje.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,40 zł

Olej (macerat) z zielonej kawy

Olej (macerat) z zielonej kawy
Olej (macerat) z zielonej kawy

Olej (macerat) z zielonej kawy posiada bardzo wysokie zdolności zatrzymywania wilgoci w skórze, dzięki czemu znacząco poprawia stopień nawilżenia skóry, działa zmiękczająco i wygładzająco. Jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, zwalczających wolne rodniki przyczyniające się do przedwczesnego niszczenia i starzenia komórek skóry. Właściwości przeciwutleniające oleju z zielonej kawy wynikają z wysokiej zawartości witaminy E.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,40 zł

Olej abisyński rafinowany

Olej abisyński rafinowany
Olej abisyński rafinowany

Olej abisyński nierafinowany bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,10 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl