Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Masła i oleje roślinne zimnotłoczone

Masła i oleje kosmetyczne to drogocenne źródła lipidów, które regenerują skórę, zabezpieczają ją przed nadmierną utratą wody, pielęgnują i odżywiają naskórek.

W 100% naturalne nadają się do użycia samodzielnie, ale także jako dodatek do balsamów, kremów czy mleczek. Doskonale pasują do masaży, a ich przyjemny i delikatny aromat oraz substancje odżywcze wprawią całe ciało w „błogi” nastrój.

To naturalny sposób na piękny i zdrowy wygląd skóry. Są bogatym źródłem nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i mikroelementów, a także drogocennych substancji aktywnych. Oleje i masła warto dobierać, biorąc pod uwagę potrzeby skóry, wówczas najlepiej będą wykorzystywane ich właściwości.

Dzięki temu, że w tłuszczach rozpuszcza się wiele substancji naturalnych, są wspaniałą substancją bazową w kremach, peelingach, balsamach, przy masażach oraz w aromaterapii.

Masła i oleje zimnotłoczone

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Olej Monoi (Tiare) Olej Monoi (Tiare)
Cena: 17,40 zł

Olej monoi-tiare  - zwany inaczej polinezyjskim - tradycyjny olej pochodzący z rejonów wyspy Tahiti - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. Jest nierafinowany w 100% naturalny. 

W temperaturze poniżej 22°C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach ekskluzywnych perfum - za sprawą kwiatów tahitańskiej Gardenii. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

Polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej rycynowy Olej rycynowy
Cena: 3,10 zł

Olej rycynowy jest olejem tłoczonym z nasion rycyny. Jest on obecnie niedoceniany jako lek mający różne możliwości zastosowania. Przyjmowany jest najczęściej doustnie jako środek na przeczyszczenie. Ponadto stosowany jest w kosmetyce jako odżywka do suchych włosów, łamliwych i wypadających rzęs, paznokci i naskórka wokół nich.

Olej rycynowy stosowany jest w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów. Tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Jest także w dużym stopniu wykorzystywany do produkcji pomadek i błyszczyków - nadaje połysk oraz do oczyszczania twarzy metodą OCM.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej słonecznikowy nierafinowany Olej słonecznikowy nierafinowany
Cena: 4,50 zł

Olej z nasion Słonecznika otrzymywany jest poprzez wytłaczanie na zimno. Idealnie nadaje się do pielęgnacji cery tłustej i mieszanej, jako jeden z nielicznych olei nie zatyka porów, dodatkowo normalizuje wydzielanie sebum. Wzmacnia naturalną barierę ochronną, zmiękcza i regeneruje naskórek. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej Tamanu Naturalny nierafinownay, organic w butelce z ozdobną pipetą Olej Tamanu Naturalny nierafinownay, organic w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 13,90 zł

Olej Tamanu nierafinownay, organic pozyskiwany jest z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu. Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%). Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest skuteczny w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej Tamanu nierafinowany, organic Olej Tamanu nierafinowany, organic
Cena: 8,90 zł

Olej Tamanu nierafinownay, organic pozyskiwany jest z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu. Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%). Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest skuteczny w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z białej gorczycy nierafinowany Olej z białej gorczycy nierafinowany
Cena: 3,70 zł

Olej z gorczycy białej nierafinowany to idealna propozycja do pielęgnacji skóry trądzikowej, podrażnionej, skłonnej do niedoskonałości. To także propozycja pielęgnacji skóry góry, działa przeciwłupieżowo oraz pozwala ułatwia utrzymanie włosów w prawidłowej świetnej kondycji.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z białej gorczycy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą Olej z białej gorczycy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,70 zł

Olej z gorczycy białej nierafinowany to idealna propozycja do pielęgnacji skóry trądzikowej, podrażnionej, skłonnej do niedoskonałości. To także propozycja pielęgnacji skóry góry, działa przeciwłupieżowo oraz pozwala ułatwia utrzymanie włosów w prawidłowej świetnej kondycji.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z czarnuszki nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z czarnuszki nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 10,90 zł

Olej z czarnuszki nierafinowany posiada szerokie spektrum zastosowań na różnego rodzaju schorzenia. Między innymi pomaga w leczeniu różnorodnych form alergii, stanów zapalnych skóry oraz hamuje rozwój grzybic i trądziku. Olej chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę. Ponadto działa hipoglikemicznie, przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwgrzybicznie. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z czarnuszki, nierafinowany Olej z czarnuszki, nierafinowany
Cena: 5,90 zł

Olej z czarnuszki posiada szerokie spektrum zastosowań na różnego rodzaju schorzenia. Między innymi pomaga w leczeniu różnorodnych form alergii, stanów zapalnych skóry oraz hamuje rozwój grzybic i trądziku. Olej chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę. Ponadto działa hipoglikemicznie, przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwgrzybicznie. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Cena: 3,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z kiełków pszenicy nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z kiełków pszenicy rafinowany w butelce z ozdobną pipetą Olej z kiełków pszenicy rafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,20 zł

Olej z kiełków pszenicy jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Olej z krokosza barwierskiego nierafinowany Olej z krokosza barwierskiego nierafinowany
Cena: 5,90 zł

Olej z krokosza barwierskiego (olej z ostu) otrzymywany jest z tłoczonych na zimno nasion rośliny jednorocznej. W kosmetyce stosowany jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Znany jest także ze swoich właściwości do usuwania (depilacji ) owłosienia i od lat używany jako naturalny depilator.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z krokosza barwierskiego nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z krokosza barwierskiego nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,90 zł

Olej z krokosza barwierskiego (olej z ostu) otrzymywany jest z tłoczonych na zimno nasion rośliny jednorocznej. W kosmetyce stosowany jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Znany jest także ze swoich właściwości do usuwania (depilacji ) owłosienia i od lat używany jako naturalny depilator.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z marchwi (macerat) Olej z marchwi (macerat)
Cena: 2,90 zł

Macerat z marchwi otrzymywany jest w wyniku maceracji korzenia marchwi w oleju słonecznikowym, pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Uzyskany macerat posiada połączone zalety oleju słonecznikowego i marchwi. Wykazuje działanie przeciwzapalne, zwiększa zdolności obronne skóry przeciw infekcjom, chroni przed działaniem promieni słonecznych oraz przyspiesza gojenie się ran. Olej z marchwi reguluje funkcje skóry oraz pomaga poprawić jej kondycję. Przy regularnym stosowaniu oleju skóra staje się bardziej jędrna, elastyczna oraz zmniejsza się ilość zmarszczek.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion aronii - nierafinowany Olej z nasion aronii - nierafinowany
Cena: 7,90 zł

Olej z nasion aronii nierafinowany  tłoczony jest metodą na zimno, jest nieoczyszczany i niefiltrowany, w 100% naturalny, nierafinowany. Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe czyli około 39% kwasu linolowego LA, około 8% kwasu α-linolenowego ALA i około 31% kwasu Ω-9 - oleinowego). Olej z nasion aronii wpływa korzystnie na procesy gojenia się wszelkich ran i odmrożeń.

Działa przciwzaskórnikowo, ujędrnia i uelastycznia skórę. Nadaje jej miękkości i sprężystości, likwiduje zmarszczki i doskonale nawilża. Doskonały produkt dla skóry suchej, dojrzałej i wrażliwej. Działa łagodząco i przeciwzapalnie.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion aronii - nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z nasion aronii - nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 12,90 zł

Olej z nasion aronii nierafinownay  tłoczony jest metodą na zimno, jest nieoczyszczany i niefiltrowany, w 100% naturalny, nierafinowany. Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe czyli około 39% kwasu linolowego LA, około 8% kwasu α-linolenowego ALA i około 31% kwasu Ω-9 - oleinowego). Olej z nasion aronii wpływa korzystnie na procesy gojenia się wszelkich ran i odmrożeń.

Działa przciwzaskórnikowo, ujędrnia i uelastycznia skórę. Nadaje jej miękkości i sprężystości, likwiduje zmarszczki i doskonale nawilża. Doskonały produkt dla skóry suchej, dojrzałej i wrażliwej. Działa łagodząco i przeciwzapalnie.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion baobabu nierafinowany, organic Olej z nasion baobabu nierafinowany, organic
Cena: 6,90 zł

Olej z ziaren baobabu organic otrzymuje się z ziaren afrykańskiego baobabu metodą tłoczenia na zimno. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6 i 9 oraz witaminy A, C, D, E, F. To idealny dodatek do preparatów przeciwstarzeniowych oraz dla cery suchej, zniszczonej, ze zmarszczkami. Świetnie nawilża, wygładza, regeneruje i odżywia skórę, jednocześnie nie zatykając porów. Ma właściwości przeciwzapalne, zwiększa elastyczność oraz zmniejsza efekty oparzeń. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion bawełny rafinownay Olej z nasion bawełny rafinownay
Cena: 2,90 zł

Olej z nasion bawełny jest polecany szczególnie dla osób o cerze wrażliwej, przesuszonej i alergicznej. Olej bawełniany należy do grupy olei roślinnych o bardzo dużej zawartości NNKT co dobroczynnie wpływa na kondycję włosów i skóry. Łagodzi i regeneruje nawet bardzo podrażnioną skórę. Osłania, odżywia i łagodzi podrażnienia. Mogą go używać osoby nawet osoby o cerze alergicznej. Olej bawełniany polecany jest również dla skóry przesuszonej i niedożywionej ze względu na to, że wnika w głąb skóry i doskonale ją odżywia. Wygładza i regeneruje spierzchnięty naskórek i zmniejsza skłonność do występowania podrażnień. Szybko wnika w głąb skóry i doskonale ją odżywia. Przywraca skórze elastyczność, dlatego polecany jest także do pielęgnacji cery z pierwszymi oznakami starzenia.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany
Cena: 4,90 zł

Olej z nasion chia nierafinownay jest jednym z najlepszych olejów opóźniających procesy starzenia się skóry ze względu na wysoką zawartość kwasów Omega 3 i 6 oraz witamin i minerałów (m.in. żelazo, potas, magnez, fosfor i wapń). Olej szybko się wchłania, docierając do najgłębszych warstw skóry, nie pozostawiając poczucia tłustości. Uelastycznia skórę oraz ujednolica jej koloryt, Dodatkowo wspomaga regenerację komórek skóry, nawilża ją oraz odżywia. Działa rewitalizująco, wygładzająco i odmładzająco. Olej z nasion chia działa zwężająco na pory co sprawia, że jest także doskonałym produktem dla cery tłustej oraz trądzikowej. Polecany także do włosów oraz dla cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl