Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Masła i oleje roślinne zimnotłoczone

Masła i oleje kosmetyczne to drogocenne źródła lipidów, które regenerują skórę, zabezpieczają ją przed nadmierną utratą wody, pielęgnują i odżywiają naskórek.

W 100% naturalne nadają się do użycia samodzielnie, ale także jako dodatek do balsamów, kremów czy mleczek. Doskonale pasują do masaży, a ich przyjemny i delikatny aromat oraz substancje odżywcze wprawią całe ciało w „błogi” nastrój.

To naturalny sposób na piękny i zdrowy wygląd skóry. Są bogatym źródłem nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i mikroelementów, a także drogocennych substancji aktywnych. Oleje i masła warto dobierać, biorąc pod uwagę potrzeby skóry, wówczas najlepiej będą wykorzystywane ich właściwości.

Dzięki temu, że w tłuszczach rozpuszcza się wiele substancji naturalnych, są wspaniałą substancją bazową w kremach, peelingach, balsamach, przy masażach oraz w aromaterapii.

Masła i oleje zimnotłoczone

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany
Cena: 4,90 zł

Olej z nasion chia nierafinownay jest jednym z najlepszych olejów opóźniających procesy starzenia się skóry ze względu na wysoką zawartość kwasów Omega 3 i 6 oraz witamin i minerałów (m.in. żelazo, potas, magnez, fosfor i wapń). Olej szybko się wchłania, docierając do najgłębszych warstw skóry, nie pozostawiając poczucia tłustości. Uelastycznia skórę oraz ujednolica jej koloryt, Dodatkowo wspomaga regenerację komórek skóry, nawilża ją oraz odżywia. Działa rewitalizująco, wygładzająco i odmładzająco. Olej z nasion chia działa zwężająco na pory co sprawia, że jest także doskonałym produktem dla cery tłustej oraz trądzikowej. Polecany także do włosów oraz dla cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 9,90 zł

Olej z nasion chia nierafinownay jest jednym z najlepszych olejów opóźniających procesy starzenia się skóry ze względu na wysoką zawartość kwasów Omega 3 i 6 oraz witamin i minerałów (m.in. żelazo, potas, magnez, fosfor i wapń). Olej szybko się wchłania, docierając do najgłębszych warstw skóry, nie pozostawiając poczucia tłustości. Uelastycznia skórę oraz ujednolica jej koloryt, Dodatkowo wspomaga regenerację komórek skóry, nawilża ją oraz odżywia. Działa rewitalizująco, wygładzająco i odmładzająco. Olej z nasion chia działa zwężająco na pory co sprawia, że jest także doskonałym produktem dla cery tłustej oraz trądzikowej. Polecany także do włosów oraz dla cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion marchwi Olej z nasion marchwi
Cena: 4,80 zł

Olej z nasion marchwi jest szczególnie polecany dla skóry suchej, dojrzałej, spękanej i szorstkiej. Zawiera duże ilości beta-karotenu oraz kwasu stearynowego, linolowego oraz palmitynowego. Olej z nasion marchwi to bogactwo witamin (A, B, C, E i F), które przyczyniają się do regeneracji skóry. Oprócz działania przeciwzapalnego, rewitalizującego i odmładzającego olej głęboko nawilża skórę, wspomagając przy tym leczenie schorzeń takich jak łuszczyca, oparzenia, blizny. Łagodzące oraz regenerujące właściwości oleju z marchwi sprawiają, że jest to idealny produkt do stosowania po intensywnym opalaniu (np. jako olej pod maskę algową). Posiada silne właściwości przeciwstarzeniowe oraz ujędrniające. Polecany jest zatem jako dodatek do produktów anti-aging, kremów pod oczy oraz produktów do pielęgnacji całego ciała (mleczka, balsamy, masła). Olej z marchwi polecany jest także do pielęgnacji włosów. Głęboko je odżywia i chroni przed promieniowaniem UV.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion pietruszki nierafinownay Olej z nasion pietruszki nierafinownay
Cena: 5,30 zł

Olej z nasion pietruszki nierafinownay jest naturalnym źródłem karotenu (prowitaminy A), witamin B1, B2, K i C oraz sporej ilości żelaza. W kosmetyce wykorzystywane są jego cenne właściwości m.in.: przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, ściągające, odtruwające oraz poprawiające krążenie. Wykazuje działanie detoksutujące i drenujące. Dzięki dużej zawartości witaminy C stanowi idealny dodatek do produktów na przebarwienia: rozjaśnia plamy oraz wyrównuje koloryt. Stosowany zewnętrznie wywołuje skurcze, które pozytywnie wpływają na wygląd skóry - staje się ona jędrniejsza. Ponadto olej z nasion pietruszki zapobiega wypadaniu włosów, może spowalniać lub hamować krwawienie oraz przyspiesza gojenie się ran, a także wspomaga walkę z cellulitem.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion pomidora zimnotłoczony, nierafinowany Olej z nasion pomidora zimnotłoczony, nierafinowany
Cena: 7,90 zł

Olej z nasion pomidora jest idealny dla skóry suchej, tłustej i dojrzałej. Nadaje się do pielęgnacji włosów. Dzięki olejowi z nasion pomidora skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny, tym samym wygładzają się zmarszczki. Ponadto łagodzi on podrażnienia. Olej ten zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z nasion pomidora zimnotłoczony, nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z nasion pomidora zimnotłoczony, nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 12,90 zł

Olej z nasion pomidora jest idealny dla skóry suchej, tłustej i dojrzałej. Nadaje się do pielęgnacji włosów. Dzięki olejowi z nasion pomidora skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny, tym samym wygładzają się zmarszczki. Ponadto łagodzi on podrażnienia. Olej ten zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z orzecha włoskiego nierafinowany Olej z orzecha włoskiego nierafinowany
Cena: 3,10 zł

Olej z orzecha włoskiego otrzymany jest przez tłoczenie na zimno dojrzałych nasion. Zachowuje naturalne wartości witaminy E, A, biotyny, ß-karotenu, lecytyny, magnezu, cynku oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych - Omega 3 i Omega 6, kwasu linolowego, alfa-linolenowego - pomagających utrzymać skórę w dobrej kondycji oraz zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wspomaga regenerację zniszczonej i suchej skóry, działa przeciwstarzeniowo, łagodząco i wyciszająco na podrażnienia. Posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny o SPF 3-4. Zwiększa odporność skóry, wygładza ją oraz nadaje miękkości i elastyczności.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z orzecha włoskiego nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z orzecha włoskiego nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,10 zł

Olej z orzecha włoskiego otrzymany jest przez tłoczenie na zimno dojrzałych nasion. Zachowuje naturalne wartości witaminy E, A, biotyny, ß-karotenu, lecytyny, magnezu, cynku oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych - Omega 3 i Omega 6, kwasu linolowego, alfa-linolenowego - pomagających utrzymać skórę w dobrej kondycji oraz zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wspomaga regenerację zniszczonej i suchej skóry, działa przeciwstarzeniowo, łagodząco i wyciszająco na podrażnienia. Posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny o SPF 3-4. Zwiększa odporność skóry, wygładza ją oraz nadaje miękkości i elastyczności.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z ostropestu nierafinowany Olej z ostropestu nierafinowany
Cena: 3,90 zł

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z ostropestu nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z ostropestu nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,90 zł

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pachnotki - Perilla - nierafinowany (z nasion !) Olej z pachnotki - Perilla - nierafinowany (z nasion !)
Cena: 3,60 zł

Pachnotka - Perilla jest rośliną jednoroczną dorastającą do wysokości 45-100 cm, w okresie kwitnienia wytwarza dużą liczbę drobnych białych kwiatów. Perilla występuje w dwóch odmianach czerwono listnej i zielono listnej. Odmianę czerwono listną wykorzystuje się jako roślinę przyprawową odmiana zielono listna wykorzystywana jest głównie jako źródło oleju. Posiada właściwości przeciwzapalne, antyutleniające, przeciwbakteryjne, łagodzące i regenerujące. Szczególnie polecany dla cery trądzikowej, atopowej i wrażliwej. Doskonały także do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Jest bardzo lekki i nie zatyka porów.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pachnotki - Perilla - nierafinowany (z nasion !) w butelce z ozdobną pipetą Olej z pachnotki - Perilla - nierafinowany (z nasion !) w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,60 zł

Pachnotka - Perilla jest rośliną jednoroczną dorastającą do wysokości 45-100 cm, w okresie kwitnienia wytwarza dużą liczbę drobnych białych kwiatów. Perilla występuje w dwóch odmianach czerwono listnej i zielono listnej. Odmianę czerwono listną wykorzystuje się jako roślinę przyprawową odmiana zielono listna wykorzystywana jest głównie jako źródło oleju. Posiada właściwości przeciwzapalne, antyutleniające, przeciwbakteryjne, łagodzące i regenerujące. Szczególnie polecany dla cery trądzikowej, atopowej i wrażliwej. Doskonały także do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Jest bardzo lekki i nie zatyka porów.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany
Cena: 6,40 zł

Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, karotenoidy oraz przeciwutleniacze, takie jak tokoferole. Ma działanie nawilżające, dodatkowo odżywia skórę i włosy. Jego stosowanie zmniejsza utratę wody przez skórę dzięki uzupełnieniu braków kwasów tłuszczowych. Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej. Skóra staje się bardziej elastyczna i odporna na działanie czynników zewnętrznych.


Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek Czarnego bzu w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany Olej z pestek Czarnego bzu w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany
Cena: 11,40 zł

Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, karotenoidy oraz przeciwutleniacze, takie jak tokoferole. Ma działanie nawilżające, dodatkowo odżywia skórę i włosy. Jego stosowanie zmniejsza utratę wody przez skórę dzięki uzupełnieniu braków kwasów tłuszczowych. Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej. Skóra staje się bardziej elastyczna i odporna na działanie czynników zewnętrznych.


Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek dyni zimnotłoczony, Olej z pestek dyni zimnotłoczony,
Cena: 3,10 zł

Olej z pestek dyni wyróżnia się charakterystyczną ciemnobrunatną barwą, jest tłoczony na zimno tradycyjną metodą. Stanowi bogate źródło witamin C , D, A , E oraz cynku, beta karotenu, lecytyny, a także pełnowartościowych jedno- i wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Może być stosowany do każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany jest dla skóry suchej, łuszczącej się, pękającej i dojrzałej (wygładza zmarszczki). Ponadto przeciwdziała rozstępom.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek jabłka nierafinowany, organiczny Olej z pestek jabłka nierafinowany, organiczny
Cena: 9,90 zł

Olej z nasion jabłek nierafinowany, organiczny  uważany jest za rewolucyjny składnik stosowany w preparatach przeciwstarzeniowych, nawilżających i rewitalizujących. Jego zdolność zmiękczania skóry dogłębnie ją nawilża i dodatkowo chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Wspiera odnowę komórkową skóry oraz posiada zdolność zwiększania syntezy kolagenu. Zawarte w nim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe pomagają w ochronie skóry, łagodzą stany zapalne oraz działają kondycjonująco na włosy. Olej z nasion jabłek bogaty jest w fosfor, potas, magnez, wapń i żelazo. Ponadto zawarta w nim naturalna siarka czyni go skutecznym w leczeniu problemów skórnych takich jak: trądzik czy łuszczyca.  

Olej z pestek jabłka nierafinowany, organiczny w butelce z ozdobną pipetą Olej z pestek jabłka nierafinowany, organiczny w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 14,90 zł

Olej z nasion jabłek uważany jest za rewolucyjny składnik stosowany w preparatach przeciwstarzeniowych, nawilżających i rewitalizujących. Jego zdolność zmiękczania skóry dogłębnie ją nawilża i dodatkowo chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Wspiera odnowę komórkową skóry oraz posiada zdolność zwiększania syntezy kolagenu. Zawarte w nim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe pomagają w ochronie skóry, łagodzą stany zapalne oraz działają kondycjonująco na włosy. Olej z nasion jabłek bogaty jest w fosfor, potas, magnez, wapń i żelazo. Ponadto zawarta w nim naturalna siarka czyni go skutecznym w leczeniu problemów skórnych takich jak: trądzik czy łuszczyca.  

Olej z pestek jeżyn nierafinowany Olej z pestek jeżyn nierafinowany
Cena: 6,90 zł

Olej z pestek jeżyn nierafinownay ma silne działanie przeciwutleniające oraz stymuluje krążenie krwi. Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne, a także reguluje TEWL i barierę skórną. Reguluje wydzielanie sebum. Idealny do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej i starzejącej się oraz z niedoskonałościami i trądzikowej. To bogate źródło witaminy C, bardzo dobrze przyswajalnej przez skórę, będącej dla niej bezcennym eliksirem. Bardzo dobry produkt do pielęgnacji skóry delikatnej oraz pod oczami. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek jeżyn nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą Olej z pestek jeżyn nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 11,90 zł

Olej z pestek jeżyn nierafinownay ma silne działanie przeciwutleniające oraz stymuluje krążenie krwi. Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne, a także reguluje TEWL i barierę skórną. Reguluje wydzielanie sebum. Idealny do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej i starzejącej się oraz z niedoskonałościami i trądzikowej. To bogate źródło witaminy C, bardzo dobrze przyswajalnej przez skórę, będącej dla niej bezcennym eliksirem. Bardzo dobry produkt do pielęgnacji skóry delikatnej oraz pod oczami. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek moreli nierafinowany Olej z pestek moreli nierafinowany
Cena: 3,10 zł

Olej z pestek moreli nierafinowany  tłoczony jest na zimno z nasion owoców moreli zwyczajnej, jest nierafinowany. Olej z pestek moreli posiada przede wszystkim właściwości nawilżające, jest bogaty w witaminy A i E. Polecany w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Idealny olej do masażu. Zawiera witaminę B17, tzw. amigdalinę czy też letril, która przez wielu uważana jest za naturalny lek na raka.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl