Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Masła i oleje roślinne zimnotłoczone

Masła i oleje kosmetyczne to drogocenne źródła lipidów, które regenerują skórę, zabezpieczają ją przed nadmierną utratą wody, pielęgnują i odżywiają naskórek.

W 100% naturalne nadają się do użycia samodzielnie, ale także jako dodatek do balsamów, kremów czy mleczek. Doskonale pasują do masaży, a ich przyjemny i delikatny aromat oraz substancje odżywcze wprawią całe ciało w „błogi” nastrój.

To naturalny sposób na piękny i zdrowy wygląd skóry. Są bogatym źródłem nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i mikroelementów, a także drogocennych substancji aktywnych. Oleje i masła warto dobierać, biorąc pod uwagę potrzeby skóry, wówczas najlepiej będą wykorzystywane ich właściwości.

Dzięki temu, że w tłuszczach rozpuszcza się wiele substancji naturalnych, są wspaniałą substancją bazową w kremach, peelingach, balsamach, przy masażach oraz w aromaterapii.

Masła i oleje zimnotłoczone

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Olej z pestek śliwki - nierafinowany, organic Olej z pestek śliwki - nierafinowany, organic
Cena: 6,90 zł

Olej z pestek śliwki nierafinownay organic tłoczony jest metodą " na zimno ", jest to olej nierafinowany, otrzymany z nasion Śliwki Domowej - Prunus domestica. Łatwo wnika w naskórek, nie pozostawiając tłustej warstwy. Działa nawilżająco i ujędrniająco na usta. Polecany w szczególności do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Stosowany na skórę, pozostawia ją gładką, miękką i jedwabistą. Doskonały olej do masażu ciała a także jako kosmetyk pomagający w utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo posiada doskonałe właściwości zmiękczające i wysoką zawartość składników odżywczych. Posiada cudowny marcepanowy zapach. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek śliwki nierafinowany, organc - w butelce z ozdobną pipetą Olej z pestek śliwki nierafinowany, organc - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 11,90 zł

Olej z pestek śliwki nierafinownay, organic tłoczony jest metodą " na zimno ", jest to olej nierafinowany, otrzymany z nasion Śliwki Domowej - Prunus domestica. Łatwo wnika w naskórek, nie pozostawiając tłustej warstwy. Działa nawilżająco i ujędrniająco na usta. Polecany w szczególności do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Stosowany na skórę, pozostawia ją gładką, miękką i jedwabistą. Doskonały olej do masażu ciała a także jako kosmetyk pomagający w utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo posiada doskonałe właściwości zmiękczające i wysoką zawartość składników odżywczych. Posiada cudowny marcepanowy zapach. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek wiśni rafinowany Olej z pestek wiśni rafinowany
Cena: 3,20 zł

Olej z pestek wiśni tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych pestek wiśni. Posiada wiele cennych składników odżywczych, ze względu na zawartość flawonoidów i witaminy E. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym i zdolności do oczyszczania skóry z martwych komórek znakomicie sprawdza się jako składnik kosmetyków przeciwstarzeniowych i do opalania . Stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje działanie: odżywcze, regenerujące, ochronne i nawilżające. Ponadto poprawia elastyczność naczyń krwionośnych. Opóźnia powstawanie zmarszczek i wiotczenie skóry. Pozostawia ją nawilżoną, odżywioną i napiętą. Stosowany na włosy odżywia je i dodaje im blasku.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek wiśni rafinowany w butelce z ozdobną pipetą Olej z pestek wiśni rafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,20 zł

Olej z pestek wiśni tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych pestek wiśni. Posiada wiele cennych składników odżywczych, ze względu na zawartość flawonoidów i witaminy E. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym i zdolności do oczyszczania skóry z martwych komórek znakomicie sprawdza się jako składnik kosmetyków przeciwstarzeniowych i do opalania . Stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje działanie: odżywcze, regenerujące, ochronne i nawilżające. Ponadto poprawia elastyczność naczyń krwionośnych. Opóźnia powstawanie zmarszczek i wiotczenie skóry. Pozostawia ją nawilżoną, odżywioną i napiętą. Stosowany na włosy odżywia je i dodaje im blasku.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z rokitnika nierafinowany, organic Olej z rokitnika nierafinowany, organic
Cena: 8,90 zł

Olej z owoców rokitnika nierafinownay, organic jest to gęsta, czerwono pomarańczowa ciecz o charakterystycznym smaku i zapachu, o właściwościach witaminy F, gdyż zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i jest zbliżony do oleju słonecznikowego i lnianego. Olej rokitnikowy działa przeciwbólowo oraz przyspiesza granulację i naskórkowanie uszkodzonych tkanek. Używany jest jako składnik preparatów nawilżających, przeciw łysieniu i przeciw łupieżowi.

 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z wiesiołka nierafinowany Olej z wiesiołka nierafinowany
Cena: 4,60 zł

Olej z wiesiołka otrzymuje się z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Zawiera rzadko spotykany w roślinach kwas g-linolenowy (GLA) oraz fitosterole, witaminę E i związki polifenolowe. Ma zdolność kumulowania się w głębszych warstwach skóry, zapobiegając jej wysychaniu. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, opóźnia procesy jej starzenia. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z wiesiołka w butelce z ozdobną pipetą, nierafinowany Olej z wiesiołka w butelce z ozdobną pipetą, nierafinowany
Cena: 9,60 zł

Olej z wiesiołka otrzymuje się z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Zawiera rzadko spotykany w roślinach kwas g-linolenowy (GLA) oraz fitosterole, witaminę E i związki polifenolowe. Ma zdolność kumulowania się w głębszych warstwach skóry, zapobiegając jej wysychaniu. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, opóźnia procesy jej starzenia. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z ziaren maku polnego - ujędrnianie, nawilżanie Olej z ziaren maku polnego - ujędrnianie, nawilżanie
Cena: 4,90 zł

Z niebieskich ziaren maku leczniczego wytłacza się olej makowy, który polecany jest do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności wrażliwej. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze oraz regenerujące. Stosowany jest również jako odżywka do włosów, szczególnie tych zniszczonych i pozbawionych blasku. Ponadto olej makowy przyśpiesza gojenie się ran oraz wzmacnia odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników na skórze oraz wzmacnia kruche naczynia krwionośne. Wywiera duży wpływ na cellulit: poprawia morfologię skóry, zmniejszając wygląd „skórki pomarańczowej”.Skóra jest wyraźnie gładsza, a znajdujące się na niej bruzdy są mniej widoczne. Wysmukla oraz poprawia elastyczność i mikrokrążenie.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z ziaren maku polnego - ujędrnianie, nawilżanie - w butelce z ozdobną pipetą Olej z ziaren maku polnego - ujędrnianie, nawilżanie - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 9,90 zł

Z niebieskich ziaren maku leczniczego wytłacza się olej makowy, który polecany jest do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności wrażliwej. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze oraz regenerujące. Stosowany jest również jako odżywka do włosów, szczególnie tych zniszczonych i pozbawionych blasku. Ponadto olej makowy przyśpiesza gojenie się ran oraz wzmacnia odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników na skórze oraz wzmacnia kruche naczynia krwionośne. Wywiera duży wpływ na cellulit: poprawia morfologię skóry, zmniejszając wygląd „skórki pomarańczowej”.Skóra jest wyraźnie gładsza, a znajdujące się na niej bruzdy są mniej widoczne. Wysmukla oraz poprawia elastyczność i mikrokrążenie.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z ziaren zielonej kawy nierafinowany, organiczny Olej z ziaren zielonej kawy nierafinowany, organiczny
Cena: 17,40 zł

Olej z ziaren zielonej kawy nierafinownay, organic posiada bardzo wysokie zdolności zatrzymywania wilgoci w skórze, dzięki czemu znacząco poprawia stopień nawilżenia skóry, działa zmiękczająco i wygładzająco. Jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, zwalczających wolne rodniki przyczyniające się do przedwczesnego niszczenia i starzenia komórek skóry. Właściwości przeciwutleniające oleju z zielonej kawy wynikają z wysokiej zawartości witaminy E.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z ziaren zielonej kawy, nierafinownay, organiczny w butelce z ozdobna pipetą Olej z ziaren zielonej kawy, nierafinownay, organiczny w butelce z ozdobna pipetą
Cena: 22,40 zł

Olej z ziaren zielonej kawy nierafinowany, organiczny posiada bardzo wysokie zdolności zatrzymywania wilgoci w skórze, dzięki czemu znacząco poprawia stopień nawilżenia skóry, działa zmiękczająco i wygładzająco. Jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, zwalczających wolne rodniki przyczyniające się do przedwczesnego niszczenia i starzenia komórek skóry. Właściwości przeciwutleniające oleju z zielonej kawy wynikają z wysokiej zawartości witaminy E.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Skwalan Skwalan
Cena: 7,80 zł

Skwalan to przeźroczysty i bezbarwny olej, będący substancją aktywną. Wzmacnia bariery lipidowe w głębi warstwy rogowej naskórka, ułatwia przenikanie przez skórę innych składników aktywnych, zmiękcza i uelastycznia naskórek, działa bakteriobójczo. Ogranicza naskórkową utratę wody. Ponadto dostarcza skórze drogocennych składników i substancji odżywczych oraz przedłuża działanie witaminy A i E, koenzymu q10.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Skwalan w butelce z ozdobną pipetą Skwalan w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 12,60 zł

Skwalan to przeźroczysty i bezbarwny olej, będący substancją aktywną. Wzmacnia bariery lipidowe w głębi warstwy rogowej naskórka, ułatwia przenikanie przez skórę innych składników aktywnych, zmiękcza i uelastycznia naskórek, działa bakteriobójczo. Ogranicza naskórkową utratę wody. Ponadto dostarcza skórze drogocennych składników i substancji odżywczych oraz przedłuża działanie witaminy A i E, koenzymu q10.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Caprylic/Capric Triglyceride Organic Caprylic/Capric Triglyceride Organic
Cena: 3,70 zł

Caprylic Organic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Lanolina bezwodna Lanolina bezwodna
Cena: 6,00 zł

Lanolina to gęsty wyciąg z owczej wełny o doskonałych właściwościach nawilżających, natłuszczających, zatrzymujący wodę w naskórku. Doskonale naśladuje swój odzwierzęcy odpowiednik, oferując bardzo podobny wygląd i identyczne własności kosmetyczne. Posiada bardzo wysoką zdolność do absorpcji wody, wzmacnia funkcje barierowe naskórka, stabilizuje emulsje (koemulgator) oraz wzmacnia połysk.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Masło kakaowe nierafinowane, Natural Masło kakaowe nierafinowane, Natural
Cena: 7,20 zł

Masło kakaowe natural - drzewo Kakaowca, pochodzące z wilgotnych lasów tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej, jest szeroko rozpowszechnione w uprawie. Obecnie największe powierzchnie upraw znajdują się w Afryce.  

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Masło shea (karite) nierafinowane Masło shea (karite) nierafinowane
Cena: 5,90 zł

Masło karite to naturalny tłuszcz roślinny nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria Paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Posiada biały kolor i lekki orzechowy zapach, rozpuszcza się pod wpływem ciepła, jakie wydzielane jest podczas wcierania go w skórę. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Masło shea (karite) nierafinowane, organiczne Masło shea (karite) nierafinowane, organiczne
Cena: 7,30 zł

Masło karite (organiczne) to naturalny tłuszcz roślinny nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria Paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Posiada biały kolor i lekki orzechowy zapach, rozpuszcza się pod wpływem ciepła, jakie wydzielane jest podczas wcierania go w skórę. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Masło shea (karite) rafinowane Masło shea (karite) rafinowane
Cena: 3,90 zł

Masło karite rafinowane to naturalny tłuszcz roślinny, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Po poddaniu procesowi rafinacji staję się nieco twardsze, ma jaśniejszy kolor i zostaje pozbawione charakterystycznego zapachu. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Masło waniliowe Masło waniliowe
Cena: 11,90 zł

Masło wanilioweprzyjemnym intensywnym zapachu wanilii polecane jest do codziennej pielęgnacji skóry przesuszonej, odwodnionej oraz normalnej, skłonnej do okresowego spadku nawilżenia. Zawiera naturalny olej słonecznikowy, który jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT),głównie kwasu linolowego oraz witaminy E. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry, tworzy na powierzchni naskórka warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry (jest to pośrednie działanie nawilżające).

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl