Masła i oleje zimnotłoczone

Caprylic/Capric Triglyceride (organiczny)

Caprylic/Capric Triglyceride (organiczny)
Caprylic/Capric Triglyceride (organiczny)

Caprylic Organic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,30 zł

Lanolina bezwodna

Lanolina bezwodna
Lanolina bezwodna

Lanolina to gęsty wyciąg z owczej wełny o doskonałych właściwościach nawilżających, natłuszczających, zatrzymujący wodę w naskórku. Posiada bardzo wysoką zdolność do absorpcji wody, wzmacnia funkcje barierowe naskórka, stabilizuje emulsje (koemulgator) oraz wzmacnia połysk.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,00 zł

Masło kakaowe nierafinowane (naturalne)

Masło kakaowe nierafinowane (naturalne)
Masło kakaowe nierafinowane (naturalne)

Masło kakaowe natural - drzewo Kakaowca, pochodzące z wilgotnych lasów tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej, jest szeroko rozpowszechnione w uprawie. Obecnie największe powierzchnie upraw znajdują się w Afryce.  

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,20 zł

Masło shea (karite) nierafinowane

Masło shea (karite) nierafinowane
Masło shea (karite) nierafinowane

Masło karite to naturalny tłuszcz roślinny nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria Paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Posiada biały kolor i lekki orzechowy zapach, rozpuszcza się pod wpływem ciepła, jakie wydzielane jest podczas wcierania go w skórę. 

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 5,90 zł

Masło shea (karite) nierafinowane (organiczne)

Masło shea (karite) nierafinowane (organiczne)
Masło shea (karite) nierafinowane (organiczne)

Masło karite (organiczne) to naturalny tłuszcz roślinny nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria Paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Posiada biały kolor i lekki orzechowy zapach, rozpuszcza się pod wpływem ciepła, jakie wydzielane jest podczas wcierania go w skórę. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,30 zł

Masło shea (karite) rafinowane

Masło shea (karite) rafinowane
Masło shea (karite) rafinowane

Masło karite rafinowane to naturalny tłuszcz roślinny, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Po poddaniu procesowi rafinacji staję się nieco twardsze, ma jaśniejszy kolor i zostaje pozbawione charakterystycznego zapachu. 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Masło waniliowe

Masło waniliowe
Masło waniliowe

Masło wanilioweprzyjemnym intensywnym zapachu wanilii polecane jest do codziennej pielęgnacji skóry przesuszonej, odwodnionej oraz normalnej, skłonnej do okresowego spadku nawilżenia. Zawiera naturalny olej słonecznikowy, który jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT),głównie kwasu linolowego oraz witaminy E. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry, tworzy na powierzchni naskórka warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry (jest to pośrednie działanie nawilżające).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 11,90 zł

Masło z avocado rafinowane

Masło z avocado rafinowane
Masło z avocado rafinowane

Masło z avocado to produkt intensywnie nawilżający i natłuszczający. Posiada lekko zbitą konsystencję, jest bardzo miękkie i błyskawicznie topi się pod wpływem temperatury ciała. Dostarcza skórze niezbędnych kwasów tłuszczowych, witamin i aminokwasów. Odżywia i regeneruje skórę. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i starzejącej się, wymagającej regeneracji, a także skóry z problemami.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 10,50 zł

Masło z granatu

Masło z granatu
Masło z granatu

Masło z granatu intensywnie nawilża, zmiękcza i odbudowuje naskórek, wygładza, chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, przyspiesza regenerację oraz łagodzi podrażnienia. Likwiduje uczucie napięcia skóry, jednocześnie wzmacniając ją i zwiększając jej elastyczność.  

 

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 11,40 zł

Masło z mango rafinowane

Masło z mango rafinowane
Masło z mango rafinowane

Masło z mango pozyskiwane jest z pestek tego owocu w procesie tłoczenia na zimno. Stanowi bogate źródło przeciwutleniaczy, chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych, intensywnie nawilża, wygładza i ujędrnia naskórek, przywracając skórze jędrność i elastyczność. Przeciwdziała nadmiernemu wysuszeniu skóry oraz zapobiega powstawaniu zmarszczek.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej konopny nierafinowany

Olej konopny nierafinowany
Olej konopny nierafinowany

Olej konopny to niezwykle wartościowy olej roślinny, który zawiera wyważony stosunek cennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Doskonale się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkości i sprężystości. Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych oraz stosowany w preparatach do skóry dojrzałej, kremach odżywczych, pielęgnacyjnych, ale także w kosmetykach dla niemowląt i dzieci.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,40 zł

Olej konopny nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej konopny nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej konopny nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej konopny to niezwykle wartościowy olej roślinny, który zawiera wyważony stosunek cennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Doskonale się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkości i sprężystości. Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych oraz stosowany w preparatach do skóry dojrzałej, kremach odżywczych, pielęgnacyjnych, ale także w kosmetykach dla niemowląt i dzieci.  

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,40 zł

Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany

Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany
Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany

Olej lniany - należący do grupy olejów tłustych schnących - otrzymywany jest w procesie mechanicznego tłoczenia na zimno małych, brązowych nasion lnu zwyczajnego. Przeznaczony dla skóry tłustej, pękającej, skłonnej do zapaleń. Zastosowany na skórę działa przeciwzapalnie, rozmiękczająco, przeciwświądowo. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, rozmiękcza strupy, przyśpiesza gojenie oparzeń, odleżyn, owrzodzeń, ropni. Działa przeciw tworzeniu zaskórników. Znakomity do pielęgnacji skóry i warg. Okłady z ciepłego oleju lnianego polecane są na duże i bolesne zmiany trądzikowe.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,90 zł

Olej sezamowy nierafinowany

Olej sezamowy nierafinowany
Olej sezamowy nierafinowany

Olej sezamowy - tłoczony na zimno - otrzymywany jest, jak sama nazwa wskazuje, z nasion tej rośliny. Ma od jasno- po ciemnożółty do brązowego kolor. Stosowany w preparatach przeznaczonych dla skóry suchej, mieszanej, dojrzałej, źle ukrwionej i wrażliwej. Używany jest także w kosmetykach przeciwsłonecznych (posiada naturalny współczynnik ochronny przed słońcem ok. 3-4), w preparatach do pielęgnacji suchych włosów i suchej skóry głowy. Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, oczyszczające (odtrutkowe) oraz reguluje pracę gruczołów łojowych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,90 zł

Olej z avocado nierafinowany

Olej z avocado nierafinowany
Olej z avocado nierafinowany

Olej z avocado pochodzi z wiecznie zielonego drzewa Avocado rosnącego w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym Ameryki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,90 zł

Olej z avocado nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z avocado nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z avocado nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z avocado nierafinowany, organiczny pochodzi z wiecznie zielonego drzewa Avocado rosnącego w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym Ameryki. Olej z avocado jest bogaty w witaminy A, B, E, H, K, PP, F, stanowi źródło aminokwasów, protein i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarty jest w nim również skwalen (składnik ludzkiego sebum), który posiada właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz chlorofil (nadający owocu zieloną barwę), który również działa antyzapalnie oraz łagodząco.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,90 zł

Olej z avocado rafinowany

Olej z avocado rafinowany
Olej z avocado rafinowany

Olej z avocado pochodzi z wiecznie zielonego drzewa Avocado rosnącego w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym Ameryki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,40 zł

Olej z neem nierafinowany

Olej z neem nierafinowany
Olej z neem nierafinowany

Olej z neem (miodli indyjskiej) charakteryzujący się mocnym zapachem, jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion tego drzewa (Melia azadirachta - Azadirachta indica). Olej polecamy do pielęgnacji skóry trądzikowe, łojotokowej - wykazuje działanie antyseptyczne. Idealnie sprawdza się w przypadku łuszczycy oraz egzemy. Wykazuje działanie regenerujące.  

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 8,40 zł
Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl