Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Ilość produktów ograniczona

Okazje cenowe

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Proteiny zbożowe Proteiny zbożowe
Cena: 2,60 zł

Łagodzą podrażnienia posłoneczne

Proteiny zbożowe otrzymywane są poprzez enzymatyczną hydrolizę protein występujących w kukurydzy, soi i pszenicy. Taka kombinacja protein zapewnia zbalansowaną zawartość aminokwasów, przydatną w wielu recepturach kosmetycznych. Charakterystyka protein pozawala na osiągnięcie wysokiego poziomu nawilżenia, ma działanie niwelujące podrażnienia oraz chroniące skórę przed skutkami promieniowania. Idealny preparat w produktach zarówno do, jak i po opalaniu oraz w preparatach po goleniu. Ponadto bogactwo witamin i minerałów czyni je idealnym preparatem do pielęgnacji włosów.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekstrakt z aloesu zatężony 200:1, proszek Organic Ekstrakt z aloesu zatężony 200:1, proszek Organic
Cena: 4,20 zł

Ekstrakt z aloesu 200:1 organic to jasno kremowy proszek  otrzymywany w procesie liofilizacji żelu aloesowego (soku) pozyskanego z liści tej rośliny. Z 1000g soku uzyskuje się 5g proszku. Aloes zawiera wiele cennych aktywnych substancji, świeżych liściach oraz wyciągach wodnych znajdują się związki zwane antraglikozydami: aloina, aloinozydy, aloe - emodyna a także polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy), witaminy (tiamina, biotyna).  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Naturalna kofeina z ziaren zielonej kawy - 99,95% Naturalna kofeina z ziaren zielonej kawy - 99,95%
Cena: 3,90 zł

Naturalna kofeina (99,95% czystej kofeiny) - wyciąg z zielonych ziaren kawy Arabica i Robusta - alkaloid o silnych właściwościach antyoksydacyjnych , redukujących nadmiar tkanki tłuszczowej, wykazujących działanie wyszczuplające, poprawiające krążenie a także zwiększające przepływ krwi w naczyniach krwionośnych. Dodatkowo wspomaga wydalanie toksyn z organizmu oraz chroni komórki przed szkodliwym działanie promieni słonecznych. Najnowsze badanie wykazały także, że obecność kofeiny w produktach do włosów przyczynia się do ich wzrostu poprzez stymulację ich cebulek oraz zapobiegając negatywnym skutkom hormonalnym, w szczególności u mężczyzn.  

 

 

Olejek oregano Olejek oregano
Cena: 8,90 zł

Naturalny olejek eteryczny z oregano wykazuje silne właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne a także jest skutecznym antyoksydantem. Idealny produkt do pielęgnacji skóry trądzikowej, atopowej oraz łojotokowej ze skłonnościami do stanów zapalnych. Wspomaga także pielęgancję skóry dotkniętej łuszczycą czy dermatozami, wywołanymi działaniami grzybicznymi.

Olejek rozmarynowy, naturalny Olejek rozmarynowy, naturalny
Cena: 6,90 zł

Naturalny olejek rozmarynowy otrzymywany jest przez destylację parą wodną świeżo kwitnącego Rozmarynu lekarskiego. W kosmetyce wykorzystuje się jego właściwości ściągające i normalizujące. Polecany zwłaszcza dla cer tłustych z rozszerzonymi porami. Rozjaśnia blizny. Jest składnikiem wielu kosmetyków do włosów, gdyż eliminuje łupież i pomaga przy przetłuszczających się włosach.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Shea Light - emolient Shea Light - emolient
Cena: 2,70 zł

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Sunrise Mica Sunrise Mica
Cena: 3,40 zł

Sunrise Mica to gładka i jedwabista, czysta, biała mika. Stosowana najczęściej jako wypełniacz m.in. w pudrach, cieniach, podkładach gdyż jest całkowicie transparentna. Nie wybiela, doskonale uzupełnia kosmetyki mineralne.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Suszone płatki bławatka (chabra) Suszone płatki bławatka (chabra)
Cena: 7,90 zł

W składzie tych kwiatów znajdziemy substancje aktywne o właściwościach antyoksydacyjnych, moczopędnych, przeciwbakteryjnych, antyzapalnych, przeciwkrwotocznych oraz żółciopędnych. Przemywanie bławatkowym naparem zalecane jest w przypadku chorób oczu tj. zapalenie spojówek. Natomiast wcieranie naparu w skórę głowy pomaga pozbyć się łupieżu. Ze względu na swoje działanie zmiękczające, antybakteryjne i przeciwzapalne zalecany jest w preparatach do cery tłustej i trądzikowej. Wykazuje również właściwości obkurczające oraz wzmacniające naczynka krwionośne, dlatego stanowi częsty składnik aktywny w kosmetykach do cery naczynkowej.

Jest idealnym składnikiem wykorzystywanym przy produkcji kremów pod oczy, płynach do demakijażu, szamponach i odżywkach do włosów oraz w preparatach do higieny intymnej czy płynach do kąpieli stóp.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekologiczny ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni) Ekologiczny ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni)
Cena: 3,20 zł

Morwa indyjska (noni) jest thaitańskim drzewem, którego owoce wykazują nadzwyczajne właściwości lecznicze i kosmetyczne. Ekstrakt z owoców noni, jest bogatym źródłem atyoksydantów i komponentów pielęgnujących, przywracających skórze młodzieńczy wygląd, jednocześnie zwalczając objawy przedwczesnego starzenia, wygładzając zmarszczki i zapobiegając ich pogłębianiu. 

Wysyłka w:
5 dni
Ekologiczny ekstrakt z rumianku – ECO Ekologiczny ekstrakt z rumianku – ECO
Cena: 2,50 zł

Ekologiczny ekstrakt z rumianku w naszym sklepie jest naturalnym produktem, pochodzącym z ekologicznych rejonów. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, przynosi ulgę suchej spękanej skórze. Idealnie nadaje się do pielęgnacji wrażliwej cery, działa dezynfekująco na skórę głowy.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej andiroba nierafinowany Olej andiroba nierafinowany
Cena: 6,20 zł

Olej z andiroba nierafinowany to żółtawy olej roślinny, o gorzkim smaku i lekko orzechowym zapachu. Otrzymywany jest poprzez tłoczenie lub wyciskanie nasion andiroba (Carapa guianensis), pochodzących z Brazylii. Zapachem przypomina oliwę z oliwek. Ma charakterystyczny kolor i zapach, posiada dość wysoką temperaturę krzepnięcia stąd w naszym klimacie przez znaczą cześć roku jest gęsty lub wręcz stały. Działa przeciwzapalnie i przeciwstarzeniowo. polecany w szczególności dla cery wrazliwej i mieszanej. doskonały dodatek do mydeł ze względu na doskonałe właściwości myjące i łagodzące. Ten egzotyczny olej charakteryzuje się unikalną kombinacją kwasów tłuszczowych i substancji przeciwzapalnych. Jest naturalnym, bardzo dobrym środkiem zmiękczającym i szybko wnika w skórę.  

Olej andiroba nierafinowany - w butelce z ozdobną pipeta Olej andiroba nierafinowany - w butelce z ozdobną pipeta
Cena: 11,20 zł

Olej z andiroba nierafinowany to żółtawy olej roślinny, o gorzkim smaku i lekko orzechowym zapachu. Otrzymywany jest poprzez tłoczenie lub wyciskanie nasion andiroba (Carapa guianensis), pochodzących z Brazylii. Zapachem przypomina oliwę z oliwek. Ma charakterystyczny kolor i zapach, posiada dość wysoką temperaturę krzepnięcia stąd w naszym klimacie przez znaczą cześć roku jest gęsty lub wręcz stały. Działa przeciwzapalnie i przeciwstarzeniowo. polecany w szczególności dla cery wrazliwej i mieszanej. doskonały dodatek do mydeł ze względu na doskonałe właściwości myjące i łagodzące. Ten egzotyczny olej charakteryzuje się unikalną kombinacją kwasów tłuszczowych i substancji przeciwzapalnych. Jest naturalnym, bardzo dobrym środkiem zmiękczającym i szybko wnika w skórę.  

Olej rycynowy - zagęszczony (lanolina roślinna) Olej rycynowy - zagęszczony (lanolina roślinna)
Cena: 9,90 zł

Olej rycynowy zagęszczony (lanolina roślina) – to zielona (roślinna alternatywa) dla oleju lanolinowego otrzymywanego z wełny owiec. Zapewnia wysoką zdolność zmiękczania oraz zwiększa odporność na utratę wody preparatów pokrytych olejem. Jest mieszanką trójglicerydów pochodzenia roślinnego, w połączeniu z estrem glicerolu. Przejrzysta, jasnożółta, w 100% aktywna, płynna mieszanina, ze względu na właściwości fizyczne, dotykowe i rozpuszczalność idealnie zastępuje olej lanolinowy.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek truskawek nierafinowany Olej z pestek truskawek nierafinowany
Cena: 6,50 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek truskawek w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany Olej z pestek truskawek w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany
Cena: 11,50 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Polysorbate 20 Polysorbate 20
Cena: 2,90 zł

Polysorbate 20 to nietoksyczny, nowoczesny emulgator otrzymywany z oleju kokosowego. Stosowany jest do emulgowania i utrwalania emulsji O/W. Nie podrażnia i jest najłagodniejszy ze wszystkich polysorbate. Idealny do tworzenia „mgieł w sprayu”, kremów, balsamów, toników. 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl