Ilość produktów ograniczona

Proteiny zbożowe

Proteiny zbożowe
Proteiny zbożowe

Łagodzą podrażnienia posłoneczne

Proteiny zbożowe otrzymywane są poprzez enzymatyczną hydrolizę protein występujących w kukurydzy, soi i pszenicy. Taka kombinacja protein zapewnia zbalansowaną zawartość aminokwasów, przydatną w wielu recepturach kosmetycznych. Charakterystyka protein pozawala na osiągnięcie wysokiego poziomu nawilżenia, ma działanie niwelujące podrażnienia oraz chroniące skórę przed skutkami promieniowania. Idealny preparat w produktach zarówno do, jak i po opalaniu oraz w preparatach po goleniu. Ponadto bogactwo witamin i minerałów czyni je idealnym preparatem do pielęgnacji włosów.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,60 zł

Ekstrakt z aloesu zatężony 200:1, proszek Organic

Ekstrakt z aloesu zatężony 200:1, proszek Organic
Ekstrakt z aloesu zatężony 200:1, proszek Organic

Ekstrakt z aloesu 200:1 organic to jasno kremowy proszek  otrzymywany w procesie liofilizacji żelu aloesowego (soku) pozyskanego z liści tej rośliny. Z 1000g soku uzyskuje się 5g proszku. Aloes zawiera wiele cennych aktywnych substancji, świeżych liściach oraz wyciągach wodnych znajdują się związki zwane antraglikozydami: aloina, aloinozydy, aloe - emodyna a także polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy), witaminy (tiamina, biotyna).  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,20 zł

Słoik na krem 50 ml z termosem

Słoik na krem 50 ml z termosem
Słoik na krem 50 ml z termosem

Pudełko na krem 50 ml z termosem.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,70 zł
szt.

Ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni) - proszek

Ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni)  - proszek
Ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni) - proszek

Morwa indyjska (noni) jest thaitańskim drzewem, którego owoce wykazują nadzwyczajne właściwości lecznicze i kosmetyczne. Ekstrakt z owoców noni, jest bogatym źródłem atyoksydantów i komponentów pielęgnujących, przywracających skórze młodzieńczy wygląd, jednocześnie zwalczając objawy przedwczesnego starzenia, wygładzając zmarszczki i zapobiegając ich pogłębianiu. 

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 5,90 zł

Naturalna kofeina z ziaren zielonej kawy - 99,95%

Naturalna kofeina z ziaren zielonej kawy - 99,95%
Naturalna kofeina z ziaren zielonej kawy - 99,95%

Naturalna kofeina (99,95% czystej kofeiny) - wyciąg z zielonych ziaren kawy Arabica i Robusta - alkaloid o silnych właściwościach antyoksydacyjnych , redukujących nadmiar tkanki tłuszczowej, wykazujących działanie wyszczuplające, poprawiające krążenie a także zwiększające przepływ krwi w naczyniach krwionośnych. Dodatkowo wspomaga wydalanie toksyn z organizmu oraz chroni komórki przed szkodliwym działanie promieni słonecznych. Najnowsze badanie wykazały także, że obecność kofeiny w produktach do włosów przyczynia się do ich wzrostu poprzez stymulację ich cebulek oraz zapobiegając negatywnym skutkom hormonalnym, w szczególności u mężczyzn.  

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,90 zł

Olej z nasion pomidora nierafinowany

Olej z nasion pomidora nierafinowany
Olej z nasion pomidora nierafinowany

Olej z nasion pomidora jest idealny dla skóry suchej, tłustej i dojrzałej. Nadaje się do pielęgnacji włosów. Dzięki olejowi z nasion pomidora skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny, tym samym wygładzają się zmarszczki. Ponadto łagodzi on podrażnienia. Olej ten zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,90 zł

Olejek grejpfrutowy, naturalny - antycellulit

Olejek grejpfrutowy, naturalny - antycellulit
Olejek grejpfrutowy, naturalny - antycellulit

Naturalny olejek grejpfrutowy wykazuje działanie oczyszczające, reguluje pracę gruczołów łojowych, działa bakteriobójczo oraz bakteriostatycznie. Zapobiega zaburzeniom rogowacenia mieszków włosowych, powstawaniu zaskórników oraz niweluje plamy. To idealny dodatek do produktów o działaniu antycellulitowym. Ponadto olejek chroni przed rozstępami, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami oraz hamuje procesy starzenia się skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Olejek rozmarynowy, naturalny

Olejek rozmarynowy, naturalny
Olejek rozmarynowy, naturalny

Naturalny olejek rozmarynowy otrzymywany jest przez destylację parą wodną świeżo kwitnącego Rozmarynu lekarskiego. W kosmetyce wykorzystuje się jego właściwości ściągające i normalizujące. Polecany zwłaszcza dla cer tłustych z rozszerzonymi porami. Rozjaśnia blizny. Jest składnikiem wielu kosmetyków do włosów, gdyż eliminuje łupież i pomaga przy przetłuszczających się włosach.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,90 zł

Shea Light - emolient

Shea Light - emolient
Shea Light - emolient

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,30 zł

Sunrise Mica

Sunrise Mica
Sunrise Mica

Sunrise Mica to gładka i jedwabista, czysta, biała mika. Stosowana najczęściej jako wypełniacz m.in. w pudrach, cieniach, podkładach gdyż jest całkowicie transparentna. Nie wybiela, doskonale uzupełnia kosmetyki mineralne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,90 zł
szt.

Suszone płatki bławatka (chabra)

Suszone płatki bławatka (chabra)
Suszone płatki bławatka (chabra)

W składzie tych kwiatów znajdziemy substancje aktywne o właściwościach antyoksydacyjnych, moczopędnych, przeciwbakteryjnych, antyzapalnych, przeciwkrwotocznych oraz żółciopędnych. Przemywanie bławatkowym naparem zalecane jest w przypadku chorób oczu tj. zapalenie spojówek. Natomiast wcieranie naparu w skórę głowy pomaga pozbyć się łupieżu. Ze względu na swoje działanie zmiękczające, antybakteryjne i przeciwzapalne zalecany jest w preparatach do cery tłustej i trądzikowej. Wykazuje również właściwości obkurczające oraz wzmacniające naczynka krwionośne, dlatego stanowi częsty składnik aktywny w kosmetykach do cery naczynkowej.

Jest idealnym składnikiem wykorzystywanym przy produkcji kremów pod oczy, płynach do demakijażu, szamponach i odżywkach do włosów oraz w preparatach do higieny intymnej czy płynach do kąpieli stóp.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 7,90 zł

Ekologiczny ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni)

Ekologiczny ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni)
Ekologiczny ekstrakt z owoców Morwy indyjskiej (noni)

Morwa indyjska (noni) jest thaitańskim drzewem, którego owoce wykazują nadzwyczajne właściwości lecznicze i kosmetyczne. Ekstrakt z owoców noni, jest bogatym źródłem atyoksydantów i komponentów pielęgnujących, przywracających skórze młodzieńczy wygląd, jednocześnie zwalczając objawy przedwczesnego starzenia, wygładzając zmarszczki i zapobiegając ich pogłębianiu. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 5 dni

Cena: 3,90 zł

Ekologiczny ekstrakt z rumianku – ECO

Ekologiczny ekstrakt z rumianku – ECO
Ekologiczny ekstrakt z rumianku – ECO

Ekologiczny ekstrakt z rumianku w naszym sklepie jest naturalnym produktem, pochodzącym z ekologicznych rejonów. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, przynosi ulgę suchej spękanej skórze. Idealnie nadaje się do pielęgnacji wrażliwej cery, działa dezynfekująco na skórę głowy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,50 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany

Olej z pestek truskawek nierafinowany
Olej z pestek truskawek nierafinowany

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,50 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 11,50 zł

Polysorbate 20

Polysorbate 20
Polysorbate 20

Polysorbate 20 to nietoksyczny, nowoczesny emulgator otrzymywany z oleju kokosowego. Stosowany jest do emulgowania i utrwalania emulsji O/W. Nie podrażnia i jest najłagodniejszy ze wszystkich polysorbate. Idealny do tworzenia „mgieł w sprayu”, kremów, balsamów, toników. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl