Ekstrakt standaryzowany z mango - wybielanie ECOCERT

Ekstrakt standaryzowany z mango - wybielanie ECOCERT
Ekstrakt standaryzowany z mango - wybielanie ECOCERT

Ekstrakt z mango - wybielanie ECOCERT. Produkt zawiera ekstrakt z owoców drzewa mangowego (Mangifera indica fruit), który posiada duże ilości naturalnej witaminy C i kwasu mlekowego. Stworzony z 98,9% surowców organicznych. Witamina C działa bezpośrednio na aktywność enzymu tyrozynazy, która uczestniczy w syntezie substancji odpowiedzialnej za nadawanie barwy skórze, czyli melaniny. Kwas mlekowy przyczynia się do odnowy komórek, co sprawia że skóra jest rozjaśniona i ujednolicona. Badania z użyciem tego ekstraktu wykazały znaczące zmniejszenie syntezy melaniny. Produkt posiada certyfikat ECOCERT i nie zawiera konserwantów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 11,90 zł

Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel

Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel
Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel

Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne.

Dla sprawdzenia bezpieczeństwa produkt został poddany badaniom dermatologicznym i mikrobiologicznym.

Potrójny kwas hialuronowy 1,5% jest mieszanką trzech kwasów hialuronowych, każdy o różnej masie cząsteczkowej:

0.5% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa.

0.5% kwasu małocząsteczkowego o masie poniżej 500 kDa.

0.5 % kwasu ultraniskocząsteczkowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 13,90 zł

Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel w butelce airless

Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel w butelce airless
Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel w butelce airless

Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne.

Dla sprawdzenia bezpieczeństwa produkt został poddany badaniom dermatologicznym i mikrobiologicznym.

Potrójny kwas hialuronowy 1,5% jest mieszanką trzech kwasów hialuronowych, każdy o różnej masie cząsteczkowej:

0.5% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa.

0.5% kwasu małocząsteczkowego o masie poniżej 500 kDa.

0.5 % kwasu ultraniskocząsteczkowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 18,90 zł
szt.

Amazońskie masło murumuru nierafinowane

Amazońskie masło murumuru nierafinowane
Amazońskie masło murumuru nierafinowane

Naturalne, nierafinowane masło murumuru powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion dziko rosnącej palmy Astrocaryum murumuru, która występuje w rejonach Amazonii. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych - kwasu oleinowego 12,56 proc. i linolowego 2,8 proc, dzięki czemu jest doskonałym produktem nawilżającym skórę. Posiada także doskonałe właściwości zabezpieczające skórę przed niekorzystnym działaniem warunków zewnętrznych, dlatego polecany jest w szczególności do pielęgnacji ust, skóry twarzy oraz włosów. Ponadto działa antyalergicznie, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Dodatkowo jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, zawiera prowitaminę A i witaminę C, dlatego polecane jest do stosowania w produktach przeciwstarzeniowych. 

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 18,90 zł

Ekstrakt z kawy - ECOCERT

Ekstrakt z kawy - ECOCERT
Ekstrakt z kawy - ECOCERT

Ekstrakt z kawy otrzymywany jest z palonych nasion Coffea arabica. Jest idealnym składnikiem w preparatach antycellulitowych redukujących tkankę tłuszczową, przeciwstarzeniowych (silny przeciwutleniacz), antyseptycznych i oczyszczających.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,50 zł

Guma ksantanowa

Guma ksantanowa
Guma ksantanowa

Guma ksantanowa to polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego. Otrzymuje się ją przez fermentację substratu węglowodanego przez bakterie Xanthomonas campestris. To doskonały hydrokoloid nadający wyrobom odpowiednią gęstość i stabilność. Roztwory ksantanu mają wysoką lepkość i są znakomitym surowcem do produkcji zawiesin. Guma ksantanowa wykazuje się kompatybilnością w stosunku do polisacharydów roślinnych, lipidów, protein, detergentów i olejków eterycznych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,50 zł

Jedwab hydrolizowany

Jedwab hydrolizowany
Jedwab hydrolizowany

Proteina jedwabiu ma ogromne podobieństwo, w swoim składzie chemicznym, do protein występujących w skórze i włosach. Dzięki niskiej masie cząsteczkowej ma zdolność głębokiego wnikania w głąb skóry i włosów, łącząc w sobie właściwości nawilżające i błonotwórcze. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Jedwab sproszkowany

Jedwab sproszkowany
Jedwab sproszkowany

Jedwab sproszkowany to proteina mająca ogromne podobieństwo do protein występujących w skórze i włosach. Jest otrzymywany ze sproszkowania czystej fibroiny (główny składnik budulcowy naturalnych włókien jedwabiu). Zatrzymuje wilgoć oraz oleje, redukując efekt świecenia się, czyni skórę miękka i jedwabiście gładką, zwiększając jej elastyczność oraz odpowiednie napięcie.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,60 zł

Keratyna hydrolizowana

Keratyna hydrolizowana
Keratyna hydrolizowana

Keratyna jest białkiem włóknistym naskórka i jego produktów takich jak włosy i paznokcie. Wzmacnia i regeneruje strukturę uszkodzonych włosów i paznokci, przywracając im połysk oraz zdrowy wygląd. Utrzymuje właściwy poziom nawilżenia. W lakierach i odżywkach do paznokci - regeneruje strukturę uszkodzonej płytki i powoduje jej utwardzenie i wzmocnienie, zapobiega łamaniu się paznokci i ich rozdwajaniu. Ma ogromne podobieństwo, w swoim składzie chemicznym, do protein występujących w skórze i włosach.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,90 zł

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny
Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny

Kolagen jako aktywny składnik preparatów kosmetycznych spełnia funkcję naturalnego środka nawilżającego skórę, jednocześnie mając istotny wpływ na jej ochronę przed procesami starzenia się. Dodatek elastyny, która w organizmie ludzkim występuje razem z kolagenem, zwiększa sprężystość i elastyczność skóry. Preparaty przeznaczone są głównie do pielęgnacji skóry wieku dojrzałego, skóry zmęczonej lub przesuszonej nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych i wody.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,90 zł

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny w butelce z ozdobną pipetą

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny w butelce z ozdobną pipetą
Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny w butelce z ozdobną pipetą

Kolagen jako aktywny składnik preparatów kosmetycznych spełnia funkcję naturalnego środka nawilżającego skórę, jednocześnie mając istotny wpływ na jej ochronę przed procesami starzenia się. Dodatek elastyny, która w organizmie ludzkim występuje razem z kolagenem, zwiększa sprężystość i elastyczność skóry. Preparaty przeznaczone są głównie do pielęgnacji skóry wieku dojrzałego, skóry zmęczonej lub przesuszonej nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych i wody.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 12,90 zł

Masło macadamia rafinowane

Masło macadamia rafinowane
Masło macadamia rafinowane

Masło macadamia powstaje w wyniku połączenia oleju z orzechów macadamia z uwodnionym olejem roślinnym. Masło macadamia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9, lecytynę oraz kwas palmitooleinowy, który jako jeden ze składników ludzkiej skóry jest przez nią znakomicie wchłaniany. Masło posiada zdolności regeneracyjne, pielęgnacyjne oraz lecznicze. Nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, działa przeciwcellulitowo, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia słoneczne. Ponadto zmiękcza i wygładza naskórek, jest bezpieczne dla skóry delikatnej i wrażliwej. Masło może być z powodzeniem stosowane bezpośrednio na skórę jako samodzielny kosmetyk lub dodawane do innych produktów kosmetycznych np. kremów, maseł oraz balsamów do twarzy i ciała. Szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia tłustości. Polecane dla każdego rodzaju skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Olej kokos-argan nierafinowany

Olej kokos-argan nierafinowany
Olej kokos-argan nierafinowany

Olej kokos-argan to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno owoców drzewa Argania Spinosa oraz  pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała. Działa nawilżająco oraz odżywiająco i ochronnie. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej z rokitnika nierafinowany

Olej z rokitnika nierafinowany
Olej z rokitnika nierafinowany

Olej z owoców rokitnika nierafinownay, organic jest to gęsta, czerwono pomarańczowa ciecz o charakterystycznym smaku i zapachu, o właściwościach witaminy F, gdyż zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i jest zbliżony do oleju słonecznikowego i lnianego. Olej rokitnikowy działa przeciwbólowo oraz przyspiesza granulację i naskórkowanie uszkodzonych tkanek. Używany jest jako składnik preparatów nawilżających, przeciw łysieniu i przeciw łupieżowi.

 

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 8,90 zł

Shea Light - emolient

Shea Light - emolient
Shea Light - emolient

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,30 zł

Stabilna witamina C - rozpuszczalna w wodzie

Stabilna witamina C - rozpuszczalna w wodzie
Stabilna witamina C - rozpuszczalna w wodzie

Witamina C stabilna, rozpuszczalna w wodzie - to produkt nowej generacji o udokumentowanym działaniu. Proponowana forma witaminy C wykazuje szeroką skuteczność w nowoczesnych kosmetykach. Wpływa zarówno na koloryt skóry, pobudza ją do syntezy kolagenu oraz chroni przed działaniem wolnych rodników. To także silny antyoksydant.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,50 zł

Stearynian magnezu

Stearynian magnezu
Stearynian magnezu

Stearynian magnezu to organiczny związek chemiczny, sól magnezowa kwasu stearynowego. Białe, nierozpuszczalne w wodzie ciało stałe stosowane, także w mieszaninie z palmitynianem magnezu, w zasypkach dla dzieci oraz jako środek poślizgowy w tabletkach. W kosmetyce używany jest przy tworzeniu głównie produktów sypkich ale także ma swoje zastosowanie w kremach. Bardzo dobry dodatek w kosmetyce kolorowej (pudry, cienie, podkłady).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,20 zł

Suszone kwiaty pomarańczy

Suszone kwiaty pomarańczy
Suszone kwiaty pomarańczy

Kwiaty pomarańczy działają uspokajająco i relaksująco na skórę. Wykazują również działanie rozładowujące napięcie oraz ściągające.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 3,90 zł
Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl