Ekstrakt z grejpfruta

Ekstrakt z grejpfruta
Ekstrakt z grejpfruta

Ekstrakt z grejpfruta wytwarzany jest z owocu Citrus gradis (L.) Osbeck. Grejpfrut jest źródłem witaminy C i kwasu foliowego. Owoc posiada wiele substancji aktywnych takich jak olejki eteryczne, węglowodany, sole mineralne, pektyny, śladowe ilości pierwiastków chemicznych i witaminy.  Grejpfrut dzięki zawartości witaminy C i kwasów owocowych oczyszcza skórę, wzmacnia kruche, delikatne naczynka krwionośne i rozjaśnia przebarwienia. Zawiera także bardzo dużo antyoksydantów, które chronią skórę przed działaniem wolnych rodników i zapobiega szybszemu starzeniu się skóry oraz łagodzi stany zapalne.


Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,80 zł

Olejek pomarańczowy, naturalny

Olejek pomarańczowy, naturalny
Olejek pomarańczowy, naturalny

Naturalny olejek pomarańczowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno skórek z pomarańczy. Ma działanie uspokajające i przeciwdepresyjne. Łagodzi stresy oraz napięcie mięśniowe, działa dezynfekująco. Stanowi bardzo dobry antyoksydant, ma właściwości łagodzące i przeciwstarzeniowe. W kosmetyce polecany dla skóry ze stanami zapalnymi, przetłuszczającej się i z rozszerzonymi porami, trądzikiem, starzejącej się i z przedwczesnymi zmarszczkami.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,70 zł

Kwas migdałowy 99%

Kwas migdałowy 99%
Kwas migdałowy 99%

Kwas migdałowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA). Posiada działanie złuszczające, antybakteryjne i przeciwstarzeniowe. Występuje w naturze w gorzkich migdałach. Spośród kwasów AHA jest tym o największych właściwościach przeciwbakteryjnych oraz dzięki budowie cząsteczki posiada specyficzne możliwości terapeutyczne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów Róży damasceńskiej - ECOCERT

Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów Róży damasceńskiej - ECOCERT
Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów Róży damasceńskiej - ECOCERT

Róża damasceńska (Rosa damascena) to mieszaniec Róży francuskiej i Róży piżmowej. Jej ojczystym terenem jest obszar Azji Mniejszej. Do Europy została sprowadzona w XVIII wieku. Hydrolat różany wytwarzany jest z płatków róży i posiada przyjemny, różany aromat.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 12,10 zł
Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl