Krem z wyciągiem ze śluzu ślimaka został skomponowany z myślą o skórze wymagającej regeneracji, odbudowy oraz przywrócenia, świeżego, młodzieńczego wyglądu. Komórki macierzyste z jabłka zawarte w formulacji wspomagają funkcje komórek macierzystych skóry, dbają o jej kondycję od podstaw, pomagając jej w ciągłej regeneracji. Wyciąg ze śluzu ślimaka działa nawilżająco, łagodząco oraz odmładzająco przez co idealnie kondycjonuje skórę. Dodatkowe składniki wpływają na poprawę kolorytu, odżywiają i pobudzają skórę do produkcji kolagenu. .
Składniki potrzebne do przygotowania 50g kremu:
LP. |
NAZWA SUBSTANCJI |
SKŁAD PROCENTOWY |
SKŁAD ILOŚCIOWY [g]/50g PŁYNU |
1 |
80 |
40 |
|
2 |
3 |
1,5 |
|
3 |
4 |
2 |
|
4 |
3 | 1,5 | |
5 |
3 |
1,5 |
|
6 |
2 |
1 |
|
7 |
2 |
1 |
|
8 |
3 |
1,5 |
Dodatkowe elementy do przygotowania:
-
Naklejka
-
Słoiczek na krem 50ml
- woda destylowana(demineralizowana) - 1,5 ml - odmierzyć załączoną pipetą. Zestaw nie zawiera wody. Można pominąć dodawanie wody, wówczas stężenie składników będzie większe
Wykonanie kremu:
-
Sprawdzenie kompletności otrzymanego zestawu.
-
Przygotowanie stanowiska pracy z zachowaniem podstawowych zasad higieny.
-
Do pojemnika z bazą kremową dodajemy po kolei po jednym składniku. Po dodaniu każdego ze surowca mieszamy całość do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Na koniec dodajemy wody, całość dokładnie mieszamy
-
Składniki przelewamy bardzo dokładnie, niemal do ostatniej kropli, nie zostawiając ich w załączonych opakowaniach.
-
Odkażamy słoiczek do kremu a następnie przekładamy do niego otrzymany krem.
-
Krem jest gotowy do użycia.
Stosowanie:
Przechowywanie:
Krem można przechowywać w temperaturze pokojowej do 21 °C, ale zalecane jest w lodówce.