Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Blog wpisy
Kofeina w kosmetykach - jak działa ona na skórę i włosy?

Kofeina, znana głównie jako pobudzający składnik naszej ulubionej porannej kawy, od pewnego czasu zyskuje na popularności także w kosmetykach. Co sprawia, że jest tak wyjątkowa? Jakie korzyści przynosi naszej skórze i włosom? W tym artykule przyjrzymy się bliżej, jak kofeina działa w produktach do pielęgnacji oraz polecimy wybrane kosmetyki naszej marki Lynia.

Witamina F – twoje codzienne wsparcie dla skóry i włosów

W naszym cotygodniowym cyklu przyszedł czas na witaminę F. Mamy wrażenie, że na tle innych jest niedoceniana. Pomyśl sama - co wiesz na jej temat? Czy masz świadomość jej właściwości dla skóry problematycznej, która zmaga się z trądzikiem? A może słyszałaś o tym, że rewelacyjnie wpływa na wygląd i kondycję włosów? Jeśli nie do końca ją znasz, najwyższy czas to zmienić. Mamy dla ciebie dawkę ciekawej wiedzy, którą możesz wykorzystać podczas codziennej pielęgnacji. Zaczynamy!

Jak odbudować zaburzoną barierę hydrolipidową?

Bariera hydrolipidowa skóry (w skrócie BHL) określana także mianem warstwy lub płaszcza hydrolipidowego składa się głównie z wody i tłuszczu, a jej główną funkcją jest ochrona przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych oraz TEWL (transepidermalną utratą wody z naskórka). Systematyczna oraz prawidłowa pielęgnacja jest w stanie dobrze zadbać o stan naszej BHL, jednak w dalszym ciągu istnieje wiele czynników mogących zaburzyć jej funkcje ochronne, np. w skutek jej naruszenia lub uszkodzenia. Dowiedz się, co wpływa na zaburzenia płaszcza lipidowego, jak się one objawiają oraz które składniki i dlaczego są niezbędne podczas kuracji odbudowującej. Zwróć również uwagę na propozycje tzw. produktów „must have”, które zahamują skutki nieprawidłowego funkcjonowania BHL.

 

Blog chmura tagów
Kwas glikolowy – co warto o nim wiedzieć?
Kwas glikolowy – co warto o nim wiedzieć?

Kwas glikolowy jest powszechnym składnikiem kosmetyków stosowanym w zabiegach odmładzających. Dzieje się tak dzięki jego zdolności do stymulacji fibroblastów, które z kolei odpowiadają za produkcję kolagenu i elastyny. Stosowany jest także do złuszczania martwego naskórka. Dzięki swoim właściwościom świetnie sprawdza się w wielu produktach kosmetycznych.

czytaj całość »
Olej konopny i jego pozytywny wpływ na skórę i włosy
Olej konopny i jego pozytywny wpływ na skórę i włosy

Olej konopny, wydobywany z nasion konopi siewnych, to prawdziwe bogactwo natury. Od dawna doceniany ze względu na swoje wszechstronne właściwości pielęgnacyjne, ten olej jest jak magiczny eliksir dla urody. Możesz go spotkać wśród składników kosmetyków do pielęgnacji cery, skóry całego ciała i włosów. Warto zgłębić jego właściwości, by w przyszłości odpowiednio dobrać produkty opowiadające na twoje potrzeby. I tym się dzisiaj zajmiemy. Bo o tym, że to właśnie natura tworzy najlepsze rozwiązania, już doskonale wiesz :)

czytaj całość »
Kwas migdałowy - właściwości i działanie dla skóry
Kwas migdałowy - właściwości i działanie dla skóry

Mówiąc o kwasach stosowanych w kosmetyce, nie sposób pominąć tego, który brzmi najsłodziej :) Kwas migdałowy wykazuje szerokie zastosowanie, a regularna pielęgnacja produktami posiadającymi go w składzie skutkuje bardzo pozytywnymi efektami dla skóry. Trądzik, przebarwienia czy objawy starzenia się to tylko kilka problemów, z którymi potrafi sobie poradzić. Sprawdźmy, czy jest składnikiem, na który powinnaś zwrócić uwagę szukając skutecznych kosmetyków.

czytaj całość »
Odkryj skuteczne kosmetyki na trądzik różowaty: Innowacyjny schemat pielęgnacji skóry
Odkryj skuteczne kosmetyki na trądzik różowaty: Innowacyjny schemat pielęgnacji skóry

Czy marzysz o skórze bez niedoskonałości, pełnej blasku i zdrowia? Walka z trądzikiem różowatym może być prawdziwym wyzwaniem, wymagającym odpowiedniej wiedzy i skutecznych narzędzi. Dlatego dzisiaj chcemy Ci przedstawić innowacyjny schemat pielęgnacji skóry, który pomoże Ci odkryć tajemnicę pięknej cery. Kosmetyki na trądzik różowaty stają się coraz bardziej popularne, a my dziś zdradzimy Ci, jakie produkty i kroki pielęgnacyjne mogą odmienić Twoje codzienne rutyny. Gotowi na prawdziwą rewolucję w dbaniu o skórę? Przygotuj się na podróż po najlepszych rozwiązaniach dla Twojej skóry, które odmienią Twój stosunek do pielęgnacji na zawsze!

czytaj całość »
Rewolucyjna moc cyjanokobalaminy w pielęgnacji skóry z trądzikiem różowatym
Rewolucyjna moc cyjanokobalaminy w pielęgnacji skóry z trądzikiem różowatym

Witajcie, miłośnicy pielęgnacji skóry! Dzisiaj chcielibyśmy poruszyć temat, który może okazać się prawdziwą rewolucją w pielęgnacji cery z trądzikiem różowatym. Mowa tutaj o cyjanokobalaminie, składniku, który kryje w sobie niesamowitą moc poprawy kondycji skóry. Cyjanokobalamina, znana również jako witamina B12, odgrywa kluczową rolę w walce z różnymi problemami skórnymi, w tym trądzikiem różowatym. W połączeniu z innymi substancjami aktywnymi, jakie możemy znaleźć w kosmetykach, może przynieść niesamowite rezultaty w łagodzeniu podrażnień, redukcji zaczerwienień i kontrolowaniu wyprysków. Czy ta mało znana substancja może okazać się tajemniczym kluczem do pięknej i zdrowej skóry? Zapraszam do lektury, aby poznać wszystkie sekrety cyjanokobalaminy w pielęgnacji skóry z trądzikiem różowatym!

czytaj całość »
Nowe sera lipidowe – reformulacja w zgodzie ze skórą
Nowe sera lipidowe – reformulacja w zgodzie ze skórą

Mówi się, że nowe nie zawsze jest lepsze. To, co stare, jest dobrze znane i sprawdzone. Jednak od tej reguły są wyjątki. Pomyślmy, chociażby o medycynie - czy gdyby nie postęp, moglibyśmy skutecznie walczyć ze współczesnym chorobami? Być może nadal panowałoby przekonanie, że rtęć goi rany, a lobotomia leczy zaburzenia psychiczne. Brr, na samą myśl ciarki przechodzą! Zmiany i innowacje są potrzebne, również w kontekście urody. Więc idąc z duchem czasu, inwestując w rzetelne badania i wysokiej jakości naturalne składniki, stworzyliśmy nowe sera lipidowe odpowiadające na różne potrzeby skóry. 

czytaj całość »
Retinol - czym jest ta popularna substancja aktywna?
Retinol - czym jest ta popularna substancja aktywna?

Retinol. Słyszałaś o nim wielokrotnie, ale zastanawiałaś się nad tym, czym jest i dlaczego przyciąga uwagę osób pragnących zadbać o kondycję skóry? To niezwykle fascynujący składnik w dziedzinie dermatologii i kosmetologii. Jego rosnąca popularność wynika z doskonałych efektów, jakie może przynieść w pielęgnacji cery, sprawiając, że jest kluczowym elementem w wielu produktach kosmetycznych. W dzisiejszym artykule przyjrzymy się bliżej tajemnicom retinolu, by zrozumieć, dlaczego zasługuje na miano niezastąpionego źródła piękna i młodej skóry.

czytaj całość »
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium