Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Amazońskie masło murumuru

Masła
16.9
PLN
Amazońskie masło murumuru
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 16,90 zł
Cena netto: 13,74 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 1 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 20)
Kod produktu:

MO-00082

Data ważności:
2017.04

INCI: Astrocarya murumuru seed butter

Naturalne, nierafinowane masło murumuru powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion dziko rosnącej palmy Astrocaryum murumuru, która występuje w rejonach Amazonii. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych - kwasu oleinowego 12,56 proc. i linolowego 2,8 proc, dzięki czemu jest doskonałym produktem nawilżającym skórę. Posiada także doskonałe właściwości zabezpieczające skórę przed niekorzystnym działaniem warunków zewnętrznych, dlatego polecany jest w szczególności do pielęgnacji ust, skóry twarzy oraz włosów. Ponadto działa antyalergicznie, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Dodatkowo jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, zawiera prowitaminę A i witaminę C, dlatego polecane jest do stosowania w produktach przeciwstarzeniowych.

Dzięki swoim właściwościom nawilżającym oraz zmiękczającym masło murumuru określane jest często jako lanolina roślinna. Posiada kojące właściwości pielęgnacyjne, co oznacza, że jest ono idealnym produktem do stosowania w przypadku egzemy, łuszczycy, suchej i popękanej skóry, trądziku i podrażnień. Przywraca skórze elastyczność oraz dogłębnie ją odżywia i ujędrnia.

Masło murumuru ze względu na swoją trwała konsystencję doskonale sprawdza się przy tworzeniu balsamów i pomadek do ust. Działa odżywczo i ochronnie na usta, zabezpieczając je przed utratą wilgoci, pielęgnuje je i nadaje im zdrowego połysku.

Masło murumuru to także idealny produkt do pielęgnacji włosów, w szczególności suchych, matowych i zniszczonych oraz z rozdwojonymi końcówkami. Dogłębnie je odżywia nadaje im blasku oraz naturalnej miękkości i sprężystości. Wykazuje się bardzo dobrą penetracją włosa i wyjątkowym powinowactwem z białkami włosów. Doskonałe do pielęgnacji włosów kręconych, podkreśla skręt loków, zapewnia im długotrwałą sprężystość oraz elastyczność.

Temperatura topnienia masła murumuru to ok. 33 st. C. Dlatego z łatwością rozpuszcza się w dłoni ułatwiając, przy tym jego aplikację na ciało i włosy.  

 Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

Zastosowanie W kosmetyce: kremy, balsamy, kosmetyki ochronne (UV), produkty do pielęgnacji skóry, kosmetyki o działaniu przeciwzapalnym, antyseptycznym, antyoksydacyjnym oraz łagodzącym.
Zalecane stężenie Do 100% można stosować bezpośrednio na skórę lub włosy, stosowane w 100% lekko brązuje skórę. 
Przechowywanie Temp. od 15 do 21 st. C
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl