Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Ekstrakt standaryzowany z mango - wybielanie ECOCERT

Substancje aktywne i nawilżające
3.71875
PLN
Ekstrakt standaryzowany z mango - wybielanie ECOCERT
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 3,72 €
Cena netto: 3,02 €
Ilość:  
szt. Zyskujesz 1 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

SA-00028005

Data ważności:
2017.11

 INCI: Aqua, Glycerin, Mangifera Indica Fruit Extract 

Owoc mango to bogactwo witamin, szczególnie witaminy C, będąca bardzo skutecznym antyutleniaczem, stymulującym syntezę kolagenu, poprawia jej koloryt, rozjaśnia oraz działa przeciwzmarszczkowo. Dodatkowo mango dostarcza skórze flawonoidy, polifenole, minerały i karotenoidy.

Produkt zawiera ekstrakt z owoców drzewa mangowego (Mangifera indica fruit), który posiada duże ilości naturalnej witaminy C i kwasu mlekowego, które bezpośrednio oddziałują na aktywność tyrozynazy i odnowy komórek, aby skóra stała się rozjaśniona i bardziej jednolita.

Kwas mlekowy jest jednym z najmniejszych kwasów AHA (alfa-hydroksykwasy) doceniane w kosmetykach dzięki swoim dobroczynnym zaletom. Naturalnie występuje w różnych roślinach i pozwala poprawić wygląd skóry poprzez m.in. usuwanie martwych komórek skóry, zdecydowanie poprawiając jej wygląd.

Witamina C (Kwas askorbinowy) znana jest przede wszystkim ze swoich właściwości działających na aktywność tyrozynazy. Pomaga ją obniżyć, tym samym zmniejszając nierówną pigmentację, co skutecznie prowadzi do uzyskania jednolitej, świeżej i promiennej skóry.

W testach IN VITRO zastosowany ekstrakt (w stężeniu 0,025%) znacznie zmniejszył syntezę melaniny o 93,2% .

Testy IN VIVO na 6 azjatyckich ochotniczkach w wieku od 18 do 60 lat, posiadających różne typy skóry wykazały (przy zastosowaniu raz dziennie emulsji o 4% stężeniu ekstraktu z mango w czasie 28 i 56 dni) znaczący spadek barwnikowej powierzchni plam:

1. Obszar ciemnych miejsc -5,4% -5, 5%

2. Obwód ciemnych miejsc -3,3% -5,0%

3. Widoczne zmniejszenie zaburzeń pigmentacji: użycie ekstraktu wpływa na wyrównanie kolorytu skóry.

 

Dodatkowe właściwości:

  • działa przeciwzmarszczkowo,
  • pobudza produkcje kolagenu w skórze oraz chroni przed promieniowaniem UV
  • wykazuje działanie antyoksydacyjne
  • bogactwo witaminy C i kwasu mlekowego poprawia koloryt oraz delikatnie ją rozjaśnia i działa depigmentująco
  • przyspiesza regenerację oraz gojenie jednocześnie nawilża ją oraz chroni przed nadmierną utratą wody.
Postać: roztwór glicerynowo-wodny
 
Sposób pakowania:  plastikowe butelki farmaceutyczne
 
 
 
Zastosowanie

Kremy, emulsje, sera i toniki o działaniu wybielającym oraz rozjaśniającym. 

 

Zalecane stężenie od 1% do 4%.
Przechowywanie W temperaturze do 21 st C, w  szczelnie zamkniętym opakowaniu, w zaciemnionym miejscu.
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie. 
 pH  3-4,5
Gęstość 0,98g/ml

Produkt został użyty w recepturach:
 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 €

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl