Ekstrakt z kawy - ECOCERT

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 4,50 zł 4.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.89474
Data ważności: 2019.11
Kod produktu: SA-00012010

Opis

Produkt posiada certyfikat ECOCERT

 

 
ECOCERT

 

INCI:  Glucerin, Aqua, Propanediol, Caffe Arabica Seed Extract

Ekstrakt z kawy otrzymywany jest z palonych nasion Coffea arabica. Jest idealnym składnikiem w preparatach antycellulitowych redukujących tkankę tłuszczową, przeciwstarzeniowych (silny przeciwutleniacz), antyseptycznych i oczyszczających.

Do najważniejszych składników kawy należą proteiny, polisacharydy, węglowodany, lipidy, proteiny, substancje aromatyczne oraz przede wszystkim drogocenna kofeina. Kawa jest także bogata w minerały i mikroelementy.

Kofeina – 1,3,7-trimetylksantyna - to alkaloid metyloksantynowy. Czysta kofeina to bardzo gorzki, biały proszek. Po raz pierwszy wyizolowana została w roku 1819 przez niemieckiego chemika Ferdinanda Runge, a w roku 1821 opisało ją dwóch francuskich chemików - Pierre Joseph Pelletier i Pierre Jean Robiquet (Weinberg&Bealer, 2001).

Filiżanka kawy zawiera 0,10–0,25 g kofeiny, w zależności od rodzaju kawy i sposobu jej przygotowania. Kasantyny i polifenole zawarte w kawie działają na tkankę tłuszczową (cellulit), stymulują system nerwowy poprzez hamowanie enzymu fosfodiesterazy i zwiększanie poziomu komórkowego cAMP.

Działanie antycellulitowe wzmagane jest także poprzez mobilizację wapnia i zwiększenie przepuszczalności błon. Wpływ kofeiny na redukcję tkanki tłuszczowej został potwierdzony badaniami naukowymi.

Jako przeciwutleniacz wychwytuje wolne rodniki i zmniejsza ich powstawanie, chroni błony komórkowe i cytoplazmę przed utlenianiem oraz zmniejsza wykorzystanie przez organizm innych przeciwutleniaczy, np. witaminę E czy keratoidów.

Właściwości te czynią kawę idealnym składnikiem preparatów przeciwstarzeniowych, a także chroniących kolor włosów.

Posiada działanie antybakteryjne oraz stymuluje krążenie krwi.

 

Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

Zastosowanie

Preparaty wyszczuplające, antycellulitowe, przeciwstarzeniowe, chroniące kolor włosów, produkty antyseptyczne, oczyszczające, wzmacniające.

Zalecane stężenie Od 0,5% do 5%
Przechowywanie W lodówce
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie
   

 

Produkt został użyty w recepturach:

  1. Krem pod oczy odżywczo-wygładzający, likwidujący opuchliznę

  2. Serum olejowe pod oczy, przeciwstarzeniowe

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

22 sierpnia 2014

Dodaję do oliwki do masażu antycellulitowego

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl