Ekstrakt z lukrecji - organiczny

Dostępność: spodziewana dostawa
Cena: 3,80 zł 3.80
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.35
Data ważności: 2021.03
Kod produktu: ER-00014010

Opis

INCI:  Glycerin, Aqua, Glycyrrhiza Glabra Root Extract

 Produkt posiada certyfikat organiczności 

 

Ekstrakt z lukrecji jest otrzymywany z korzenia tej rośliny. To idealny składnik kosmetyków dla cery starzejącej się, naczynkowej, trądzikowej i łojotokowej, ale może być stosowany także w kosmetykach do każdego rodzaju skóry.

Głównym składnikiem ekstraktu jest kwas glicyryzynowy posiadający silne właściwości wiązania wody w skórze, poprawiając w ten sposób  jej jędrność, oraz kwas glicyretynowy (składowa kwasu glicyryzynowego). Lukrecja dzięki tym substancjom wykazuje działanie przeciwzapalne, bakteriostatyczne, przeciwalergiczne oraz przeciwutleniające. Chroni skórę przed promieniowaniem ultrafioletowym oraz leczy rumień spowodowany nadmiernym opalaniem się. 

Wyciąg z lukrecji pomocny jest w leczeniu dermatoz, które wymagają ciągłego leczenia sterydami. Ponadto stanowi idealny składnik kosmetyków do cery tłustej, trądzikowej, skłonnej do powstawania stanów zapalnych. Dzięki zawartości izoflawonoidów wykazuje działanie antybakteryjne, łagodzi podrażnienia oraz zmniejsza wrażliwość skóry.

Z kolei dzięki zawartości glabryndyny wykazuje działanie depigmentacyjne i wybielające. Glabrydyna blokuje tyrozynazę - enzym odpowiedzialny za powstawanie przebarwień.

 

Działanie:

  • silnie nawilżające;

  • przeciwzapalne oraz przeciwalergiczne - zmniejsza rumień i podrażnienia;

  • antybakteryjne - wspomaga walkę z trądzikiem, reguluje wydzielanie sebum oraz zmniejsza powstawanie stanów zapalnych;

  • przeciwstarzeniowe;

  • depigmentujące, wybielające;

  • chroni przed działaniem UV;

  • zapobiega dermatozom, egzemom, alergiom skórnym.

     

 Sposób pakowania:
 
- plastikowe butelki farmaceutyczne
 
 
Zastosowanie Produkty kosmetyczne do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej, łojotokowej, kosmetyki do ciała i włosów
Zalecane stężenie Od 2 do 5%
Przechowywanie W lodówce
Rozpuszczalność W wodzie
   

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl