Ekstrakt z owoców Goji - proszek

Dostępność: spodziewana dostawa
Cena: 5,90 zł 5.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.18364
Data ważności: 2020.03
Kod produktu: ER-00023010

Opis

INCI:  Lycium Barbarum Fruit Powder Extract

Ekstrakt z owoców Goji został wytworzony metodą odpowiedniego suszenia wyselekcjonowanych owoców. W wyniku odpowiedniego procesu suszenia, ekstrakt zachowuje wszystkie właściwości świeżego owocu. Jagody Goji to nazwa handlowa owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) oraz kolcowoju pospolitego (Lycium barbarum). Jagody Goji cieszą się szerokim zastosowaniem, ponieważ zawierają mnóstwo przeciwutleniaczy, które pomagają skórze zachować młodość i jędrność. Spowalniają proces starzenia i chronią komórki przed wolnymi rodnikami. Zawierają 18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych.

Pod względem wartości odżywczych zaszeregowane są między najbardziej wartościowe owoce naszej planety.

Posiadają szczególne właściwości regenerujące i przeciwstarzeniowe. Redukują drobne zmarszczki wzmacniają strukturę twarzy i poprawiają jej jędrność i napięcie. Ekstrakt z owoców Goji jest idealnym produktem do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych. Doskonale je odżywia i regeneruje.

Właściwości ekstraktu:

  • wykonuje naturalny lifting skóry
  • przyspiesza procesy odnowy naskórka
  • zwiększa jędrność skóry
  • poprawia owal twarzy
  • zwiększa produkcję włókien kolagenowych, poprawiając jędrność i gęstość skóry
  • fantastycznie nawilża raz poprawia koloryt skóry, zmniejsza przebarwienia,rozjaśnia piegi
  • idealnie pielęgnuję skórę w okół oczu - widocznie ujędrnia skórę oraz spłyca zmarszczki
  • poprawia wygląd skóry oraz odmładza ją, działa przeciwstarzeniowo oraz anty utleniająco 

 

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

Zastosowanie

Kosmetyki (maski i kremy) o działaniu przeciwstarzeniowym, anty utleniającym. Kosmetyki do włosów. 

Zalecane stężenie

5-100 %; w tym: sera, kremy i maseczki do włosów; maseczki do twarzy do 100%

Przechowywanie W szczelnie zamkniętych pojemnikach.
Chronić przed dostępem światła i wilgoci.
Rozpuszczalność W wodzie
Ciężar właściwy 0,7 g/ml
Postać

Pomarańczowy proszek o orzechowym zapachu

 

 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

5 marca 2018

Stosuję ten olej bezpośrednio na skórę pod oczami - pięknie nawilża i spłyca zmarszczki. Niewiarygodne, że produkt w tej cenie działa takie cuda. W dodatku jest bezzapachowy (wg mnie to duży plus).

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl