Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Glyceryl Stearate Citrate

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2025.06
Kod produktu: EM-00008030

Opis

INCI: Glyceryl Stearate Citrate

Glyceryl Stearate Citrate to emulgator o jakości spożywczej,  wielowartościowy alkohol estryfikowany z kwasu cytrynowego oraz roślinnego kwasu stearynowego.
 
Emulgator pochodzenia roślinnego (naturalnego) do tworzenia formulacji typu O/W, nie zawiera PEG. 
 
Stosowany jest także jako środek zapachowy oraz środek zmiękczający skórę, pomaga włosom i skórze zachować odpowiedni poziom nawilżenia. Pełni także funkcję stabilizatora.
 
 

Pochodzenie:

Cytrynian stearynian glicerolu, gliceryna, estryfikowanie roślinnych kwasów tłuszczowych.
 
Stabilny w zakresie pH 5,5-8.0. Emulsje na bazie tego emulgatora wykazują dużą stabilność.
 
 
 
 

Sposób aplikacji:

  • W metodzie na ciepło: dodajemy do fazy olejowej.

     

Zastosowanie Formulacje do twarzy, balsamy, kosmetyki do włosów.
Zalecane stężenie Od 1,5 do 3%
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią. 
Rozpuszczalność W olejach, dodajemy do fazy olejowej
   

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

 

Produkt został użyty w recepturach:

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Glyceryl Stearate Citrate

Rodzaj produktu Składnik kosmetyczny,emulgator
Zastosowanie

Formulacje do twarzy, balsamy, kosmetyki do włosów

Sposób aplikacji:

  • W metodzie na ciepło: dodajemy do fazy olejowej.

Kod produktu EM-00008030
Rekomendowane stężenie Od 1,5 do 3%
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią
Sposób pakowania Plastikowe pojemniki farmaceutyczne
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W olejach, dodajemy do fazy olejowej
Układ konserwujący  
Postać

Postać:stała

Kolor:kość słoniowa

pH 4,5 - 6,8 (20 °C)
Ciężar właściwy  
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Glyceryl Stearate Citrate
Informacje dodatkowe

Pochodzenie:

Cytrynian stearynian glicerolu, gliceryna, estryfikowanie roślinnych kwasów tłuszczowych.
Opis produktu
Glyceryl Stearate Citrate to emulgator o jakości spożywczej,  wielowartościowy alkohol estryfikowany z kwasu cytrynowego oraz roślinnego kwasu stearynowego.
 
Emulgator pochodzenia roślinnego (naturalnego) do tworzenia formulacji typu O/W, nie zawiera PEG. 
 
Stosowany jest także jako środek zapachowy oraz środek zmiękczający skórę, pomaga włosom i skórze zachować odpowiedni poziom nawilżenia. Pełni także funkcję stabilizatora
Uwagi Stabilny w zakresie pH 5,5-8.0. Emulsje na bazie tego emulgatora wykazują dużą stabilność
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury

Produkt został użyty w recepturach:

Sklep internetowy Shoper Premium