Hydrolat z aloesu

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 19,90 zł 19.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2020.12
Kod produktu: HY-00029100

Opis

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Water, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate 

Hydrolat z aloesu to płyn otrzymywany z liści tej rosliny. Aloes jest rośliną wspomagającą regenerację naskórka. Jego silne właściwości nawilżające wpływają na zwiększenie elastyczności i jędrności skóry, jednocześnie odbudowując jej barierę lipidową. Stymuluje fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny, przywracając zdrowy oraz młody wygląd dojrzałej i zniszczonej skórze.

Aloes zawiera wiele cennych aktywnych substancji, świeżych liściach oraz wyciągach wodnych znajdują się związki zwane antraglikozydami: aloina, aloinozydy, aloe-emodyna a także polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy), witaminy (tiamina, biotyna).  

Wykazuje działanie bakteriobójcze i oczyszczające, sprzyja likwidacji stanów zapalnych. Jest idealnym środkiem do pielęgnacji skóry trądzikowej i łojotokowej.

Jako preparat do włosów wzmacnia cebulki, chroni włosy przed wypadaniem, nadając im połysk oraz puszystość

Właściwości wody owocowej:

- zastosowany jako mgiełka (tonik) miejscowo ma działanie odkażające, przeciwzapalne, ściągające, łagodzące, bakteriobójcze
- przyspiesza gojenie wyprysków, krostek, ran, oparzeń, skraca okres krwawienia, działa przeciwświadowo, zmniejsza ból
- ujędrnia skórę, uelatycznia i wygładza ją
- ma właściwości regenerujące 
- nawilża skórę i utrzymuje odpowiednią jej wilgotność
- poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia naczynia krwionośne 
- filtruje promienie słoneczne 
- niweluje przebarwienia, wygładza blizny 
- jest dobry do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej i trądzikowej 
- wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, pomaga zlikwidować łupież ,
 

Polecany dla cery:

  • tłustej, trądzikowej, mieszanej

  • wrażliwej
  • problematycznej

Zastosowanie Jako tonik (100% hydrolatu), można stosować zamiast wody w formulacjach kosmetycznych
Zalecane stężenie Do 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie.
Rozpuszczalność W wodzie, alkoholu.
 pH  pH od 4 do 8
 

Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

 

 

 
 
 

 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl