Isopropyl Myristate

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 6,50 zł 6.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.499
Data ważności: 2020.06
Kod produktu: EO-00001050

Opis

INCI:  Isopropyl Myristate

Isopropyl Myristate to składnik kosmetyków otrzymywany z kwasów tłuszczowych. Ester kwasu palmitynowego z alkoholem izopropylowym.

Jest to syntetycznie otrzymany ester występujący w postaci rzadkiego oleju, który w kosmetyce zastępuje miejsce naturalnych lipidów.

Jest bardzo dobrym środkiem rozpuszczającym, zmniejszającym lepkość kosmetyków oraz emolientem. Stanowi substancję nawilżającą, wygładzającą i zapewniającą ochronę. Sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka.

Jest środkiem lekko rozprowadzającym się na skórze oraz dobrze wchłanianym i niestwarzającym lepkiego filmu.

Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy. 
Zalecane stężenie Do 30%, w produktach kosmetycznych
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 o
Rozpuszczalność W tłuszczach
   


Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (1)

14 lipca 2019

Dobry dodatek do olejów przy olejowaniu twarzy i włosów, dodaje lekkości całej formule.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl