Koenzym Q10

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.87
Data ważności: 2020.04
Kod produktu: SA-00026001

Opis


Koenzym q10 to jeden z najważniejszych antyoksydantów zapobiegający powstawaniu wolnych rodników oraz wspomagający regenerację witaminy E. Występuje w praktycznie wszystkich organizmach i jest niezbędny do prawidłowego ich funkcjonowania. Zadaniem koenzymu q10 jest dostarczanie komórkom niezbędnej energii powstającej w procesie utleniania. Największe stężenie koenzymu q10 jest w sercu, nerkach i wątrobie, natomiast w skórze jest go stosunkowo niewiele. Z wiekiem ilość syntetyzowanego koenzymu q10 w organizmie zmniejsza się, na co wpływa nie tylko naturalny proces starzenia się, ale także dieta, prowadzony tryb życia i działanie czynników zewnętrznych. Koenzym jest substancją łatwo przenikającą w głąb skóry przy czym nie powoduje podrażnień czy pieczenia. Jest idealnym produktem do pielęgnacji nawet skóry wrażliwej.

Koenzym Q10 zwiększa zdolności obronne naskórka. Pobudza regenerację skóry, zmniejsza zmarszczki, zwiększa jędrność skóry czyli przeciwdziała jej starzeniu. Stosowany jest w kosmetyce także jako naturalny filtr o niskim ryzyku podrażnień, chroniąc przy tym rozpad kolagenu.   

Właściwości kosmetyczne Kompleksu:

  • chroni skórę przed działaniem wolnych rodników oraz czynnikami atmosferycznymi;
  • redukuje drobne zmarszczki oraz chroni przed powstawaniem nowych;
  • działa nawilżająco na skórę, wzmacniając i dotleniając jej warstwę lipidową;
  • idealny produkt w formulacjach przeciwstarzeniowych;
  • przyspiesza gojenie drobnych ran oraz uszkodzeń skóry;
  • łagodzi poparzenia słoneczne oraz podrażnienia;
  • rozjaśnia przebarwienia i poprawia kolory skóry;
  • zwiększa jędrność i elastyczność oraz odpowiednie napięcie skóry;
  • idealnie sprawdza się jako produkt przed i po działaniu promieni słonecznych na skórę;
  • składnik NMF, czyli naturalnego czynnika nawilżającego skórę, odpowiedzialnego za jej prawidłowe uwodnienie;
  • powoduje złuszczanie zrogowaciałych warstw naskórka;
  • zwiększa przepuszczalność warstwy rogowej, dzięki czemu ułatwia przenikanie substancji biologicznie aktywnych;
  • zmiękcza, odświeża i uelastycznia skórę.
Postać: pomarańczowy proszek rozpuszczalny w olejach. 
 
Sposób pakowania: plastikowe pojemniki farmaceutyczne.
 
 
 
Zastosowanie

Preparaty przeciwstarzeniowe do cery suchej, wrażliwej, kremy, sera do twarzy, kremy i sera pod oczy.

Zalecane stężenie do 1%.
Przechowywanie W temperaturze pomiędzy 15 a 25 st C, w niskich temp. może nastąpić wytrącenie q10.
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w olejach. Można lekko podgrzać nie przekraczając temp. 40 st. C
   

Produkt został użyty w recepturach:
 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl