Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 12,90 zł 12.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 2.99934
Data ważności: 2020.03
Kod produktu: PR-00005010P

Opis

INCI:  Soluble Collagen, Hydrolized Elastin 

Kolagen jako aktywny składnik preparatów kosmetycznych spełnia funkcję naturalnego środka nawilżającego skórę, jednocześnie mając istotny wpływ na jej ochronę przed procesami starzenia się.

Dodatek elastyny, która w organizmie ludzkim występuje razem z kolagenem, zwiększa sprężystość i elastyczność skóry. Preparaty przeznaczone są głównie do pielęgnacji skóry wieku dojrzałego, skóry zmęczonej lub przesuszonej nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych i wody.

W organizmie elastyna występuje w parze z kolagenem. Organizm ludzki produkuje ją do 25 roku życia, a całkowity jej zanik następuje pomiędzy 40 a 50 rokiem, skóra staje się sucha i mało elastyczna. Fizjologicznie tego procesu nie da się zatrzymać, ale stosując preparaty kosmetyczne zawierające elastynę z kolagenem, możemy uzyskać widoczne efekty prawidłowego nawilżenia.

Uzupełniając niedobór kolagenu rozpuszczalnego i elastyny w skórze, preparaty te działają regenerująco i wygładzająco, przywracając jej świeżość, gładkość, sprężystość i miękkość oraz właściwe nawilżenie.

Ponadto rozpuszczalny kolagen odgrywa znaczną rolę w procesie ziarninowania i gojenia się ran, dlatego polecany jest do produkcji preparatów po opalaniu, w których pełni rolę aktywnego środka nawilżającego i łagodzącego skutki nadmiernego opalania się.

W preparatach do włosów, rozpuszczalny kolagen wzbogacony elastyną, wpływa dodatkowo na strukturę włosa poprzez jego nawilżenie i uelastycznienie, zwiększenie sprężystości i elastyczności oraz poprawę czesalności włosów.

Polecany do preparatów kosmetycznych w formie emulsji, które zachowują stabilność w przedziale temp. od -5 do +40 °C.

 

Zastosowanie Kremy, balsamy do ciała, kosmetyki przeznaczone do cery dojrzałej oraz zniszczonej o działaniu regenerująco-nawilżającym. Maseczki do twarzy oraz preparaty do włosów. 
Zalecane stężenie

Od 1,0 do 5% 

Przechowywanie Zaciemnione, czyste i suche miejsce, temperatura pokojowa. 
Rozpuszczalność W wodzie i alkoholach, nierozpuszczalna w tłuszczach.
   






Produkt został użyty w recepturach: 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl