Krem pod oczy likwidujący cienie - intensywne nawilżenie

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 15,90 zł 15.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.42892
Kod produktu: GZ-00170015

Opis

Oferujemy zestaw do samodzielnego przyrządzenia kremu pod oczy. Zestaw zawiera elementy do łatwego i szybkiego przygotowania kosmetyku w domu.

 

Krem pod oczy likwidujący cienie - intensywne nawilżenie.

Skóra wokół oczu jest bardzo delikatna i często wysuszona. To tutaj pojawiają się najszybciej pierwsze oznaki starzenia. Oferowany przez nas krem uwzględnia potrzeby delikatnej skóry wokół oczu. Delikatna i aksamitna konsystencja zapewnia wysoki poziom nawilżenia i zabezpiecza skórę przed utratą elastyczności. Szczególnie dobrane składniki aktywne, działają nawilżająco, wygładzająco, odżywczo, likwidują cienie oraz opuchliznę wokół oczu, poprawiają mikrokrążenie i pomagają zapobiegać powstawaniu kolejnych ciemnych obwódek.

Olej ze słodkich migdałów zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E. Jest środkiem wyjątkowo delikatnym, dzięki czemu nadaje się do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, jest neutralny i nie powoduje alergii.

Widocznie odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd. Stosowany systematycznie jest bardzo dobrym emolientem tj. wygładza skórę.

Olej z orzecha laskowego wykazuje działania odżywiające i tonizujące. Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka.

Wykorzystywany jest do produkcji kremów pod oczy i na szyję. Przeznaczony dla skóry łojotokowej i z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej.

Olej z orzechów laskowych można podgrzewać do wysokiej temperatury - nie zmienia on swojej struktury.

Ekstrakt z liści czerwonego wina bogaty w kwasy organiczne takie jak: winowy, jabłkowy, szczawiowy, bursztynowy, cytrynowy i glicerynowy; witaminy C, PP, B, kwas foliowy, karotenoidy, proteiny i sole mineralne. Dodatkowo charakteryzuje się zawartością: wodorowinianu potasu oraz wapnia, jabłczanu wapnia, kwasów owocowych, flawonoidów oraz garbników. Wykazuje silne właściwości przeciwutleniające i przeciwstarzeniowe, przeciwbakteryjne, przeciwzapalne oraz przeciwhistaminowe . Pobudza mikrokrążenie oraz wzmacniają naczynia krwionośne, dlatego ma doskonałe zastosowanie w kremach pod oczy likwidujących cienie oraz w żelach i balsamach dla zmęczonych nóg. Zawiera substancje o działaniu tonizującym, ściągającym, zmiękczającym i remineralizującym. Dodatkowo ekstrakt posiada właściwości wspomagające wzrost włosów, ułatwiające gojenie ran oraz promieniochronne. Ekstrakt z winorośli stabilizuje elastynę oraz kolagen. Zawarte w nim bioflawonoidy przyspieszają wchłanianie przez skórę substancji czynnych. Badania naukowe udowadniają, że ekstrakt z winorośli stosowany w kremach do twarzy, działa silnie przeciwutleniająco, bardziej niż witaminy C i E. Spowalnia procesy starzenia skóry, spowodowane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Posiada także działanie przeciwzapalne oraz ściągające. Oceny dermatologiczne wykazały, że czterotygodniowa kuracja poprawia kliniczne objawy fotostarzenia się skóry ( 54% uczestników eksperymentu zauważyło poprawę miękkości, blasku, gładkości, tekstury skóry oraz zmniejszenie się drobnych zmarszczek). Ekstrakt z winorośli blokuje uszkodzenia struktury chemicznej enzymów biorących udział w produkcji kolagenu, dzięki czemu ma zastosowanie w leczeniu np. łuszczycy oraz wyprysków.

Ekstrakt z kawy Eco - jako przeciwutleniacz wychwytuje wolne rodniki i zmniejsza ich powstawanie, chroni błony komórkowe i cytoplazmę przed utlenianiem oraz zmniejsza wykorzystanie przez organizm innych przeciwutleniaczy, np. witaminę E czy keratoidów.

Właściwości te czynią kawę idealnym składnikiem preparatów przeciwstarzeniowych, a także chroniących kolor włosów.

Posiada działanie antybakteryjne oraz stymuluje krążenie krwi.

Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.

Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także powstawaniu zaczerwień. Występuje w wielu produktach roślinnych np. w warzywach liściastych, nieoczyszczonych ziarnach zbóż czy olejach roślinnych. Sporo jest jej także w liściach mięty, pokrzywy, brokułach czy szpinaku.

Witamina E jest odporna na działanie wysokich temperatur, nie jest wrażliwa na działanie silnych kwasów i zasad, nie rozpuszcza się w wodzie, ale ulega zniszczeniu pod wpływem światła i tlenu.

 

Skład zestawu odpowiedni do przygotowania 15 g kremu:

FAZA A:

  • Olej ze słodkich migdałów – 1,5 g

  • Olej z orzecha laskowego – 1,5 g

  • Cosmedia – 0,4 g

 

FAZA B:

  • Konserwant naturalny – 0,1 g

  • Woda – 10 g - niezawarta w zestawie

 

FAZA C:

  • Ekstrakt z kawy ECO - 0,6 g

  • Ekstrakt z liści czerwonego wina  - 0,6 g

  • Witamina E - 0,3 g

 

Dodatkowo:

  • Naklejka

  • Pipetka

  • Szpatułka

  • Opakowanie airless 15 ml

     

Ilość wszystkich składników zestawu jest dokładnie odmierzona. Zestaw nie zawiera wody.

 

Dodatkowe elementy niezawarte w zestawie:

  • Woda demineralizowana (destylowana): 10 ml – odmierzyć załączoną pipetą. 

 

Wykonanie kremu. Krem można wykonać wzorując się na instrukcji wykonania kremu pod oczy z retinolem z poniższego filmu:

  1. Sprawdzenie kompletności otrzymanego zestawu oraz przygotowanie dodatkowych składników (woda demineralizowana/destylowana).

  2. Przygotowanie stanowiska pracy z zachowaniem podstawowych zasad higieny.

  3. Przygotowujemy 2 naczynia (zlewki, szklanki) na poszczególne fazy A i B.   

  4. Do pierwszej zlewki wlewamy składniki FAZY A a do drugiej składniki FAZY B. Zawartość zlewki z FAZĄ B delikatnie podgrzewamy np. w łaźni wodnej lub pod strumieniem ciepłej wody, mieszając do rozpuszczenia się konserwantu. (temp. nie wyższa niż 40 st. C)  

  5. Następnie wodę z rozpuszczonym konserwantem wlewamy do zlewki z FAZĄ A po czym całość intensywnie mieszamy do połączenia się składników i otrzymania jednolitego kremu. Do połączenia składników wystarczy użyć szpatułki drewnianej zawartej w zestawie. Nie ma konieczności używania mieszadeł. 

  6. Do otrzymanego kremu dodajemy po kolei składniki z FAZY C pamiętając, aby po każdym dodaniu składnika całość dokładnie wymieszać. 

  7. Krem przekładamy do słoiczka. 

  8. Krem jest gotowy do użycia. 

.

Przechowywanie:

Serum można przechowywać w temperaturze pokojowej do 21 °C, zalecane jednak w lodówce.

 

Sposób pakowania:

- składniki: eppendorfy, woreczki strunowe

- cały zestaw: foliowy woreczek strunowy

 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl