Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Lanolina roślinna

Oleje
4.1
PLN
Lanolina roślinna
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 4,10 zł
Cena netto: 3,33 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 11)
Kod produktu:

MO-00045

Data ważności:
2019.02

INCI:  Shea butter, Olive Oil-Glyceryl Oleate Copolymer Butyrospermum Parkii (Shea Butter) (and) Olea Europea (Olive) Fruit Oil Glyceryl Oleate Copolymer Lanolin

Lanolina roślinna jest produktem pochodzenia roślinnego, który charakteryzuje się własnościami podobnymi do Lanoliny pochodzenia zwierzęcego. Lanolina pozyskiwana z wełny owczej jest miękką tłustą pastą, która ma przyjemny dotyk i wysoką zdolność do absorpcji wody, co daje szerokie możliwości zastosowań w różnych typach wyrobów kosmetycznych.

Poszukiwania podobnych własności w świecie roślinnym zaowocowały opracowaniem Lanoliny roślinnej, preparatu bazującego na składnikach pochodzenia roślinnego, charakteryzującego się podobnymi własnościami jak lanolina owcza.

Lanolina roślinna jest bezwodną pastą zawierającą mieszankę olejów roślinnych i polimeru pochodnej oleju z oliwek. Lanolina roślinna charakteryzuje się dużą zawartością substancji aktywnych, jest szczególnie bogate we frakcje niezmydlające, NMF (naturalny czynnik nawilżający), kwasy tłuszczowe Omega-6 i inne nienasycone kwasy tłuszczowe. Pomimo odmiennego pochodzenia Lanolina roślinna jest bardzo podobne do lanoliny z punktu widzenia własności fizykochemicznych a niektóre parametry znacznie przewyższają oryginał. Przykładowo zdolność absorpcji wody sięga wartości 500% (wagowo) bez utraty spójności podczas gdy oryginał - lanolina owcza - jest w stanie zaabsorbować maksymalnie 200 – 250% (wagowo).

Własności i zastosowanie:

- roślinnego pochodzenia alternatywa dla lanoliny owczej,

- bardzo dobry dyspersant dla pigmentów,

- bardzo dobre własności nawilżające,

- użyteczny do tworzenia delikatnych emulsji jak np. mleczka oczyszczające,

- nadaje połysk w preparatach do włosów,

- w kosmetykach kolorowych przeciwdziała wysuszeniu skóry, odżywia skórę, poprawia własności sensoryczne,

- ułatwia rozprowadzenie produktu na skórze (kosmetyki pielęgnacyjne i kolorowe)

- wzmacnia wodoodporność (preparaty do opalania),

- stabilizuje emulsje (emulgator pomocniczy- ko-emulgator)

- źródło (kompleks) substancji aktywnych.

 
Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, balsamy, błyszczyki, pomadki.
Zalecane stężenie Do 100%, można stosować bezpośrednio na twarz. W emulsjach od 1% do 10%.
Przechowywanie Zalecane w lodówce.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
Ciężar właściwy 0,90 g/ml
   

 

 

 

 

 

Sposób pakowania:

- plastikowe opakowania farmaceutyczne 

 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl