Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 80,00 zł.

Naturalna betaina (ekstrakt z buraka cukrowego)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,90 zł 11.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2024.02
Kod produktu: SN-00011

Opis

INCI:  Betain

Naturalna betaina to aminokwas otrzymywany z buraka cukrowego, będący pochodną glicyny. To krystalicznych biały proszek o bardzo higroskopijnych właściwościach, mający zdolność ochrony błon komórkowych. Wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzi drażniące działanie detergentów oraz zwiększa objętość włosów, dlatego stanowi idealny dodatek do produktów myjących (szampony, odżywki do włosów, emulsje myjące, płyny micelarne, płyny do higieny intymnej).

Zastosowana w kremach w wyższych stężeniach działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo, nawilżająco oraz łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry. Bardzo dobrze ją nawilża i zmniejsza uczucie lepkości a także ułatwia rozprowadzanie kosmetyku.

Betaina idealnie łączy się z wodą i produktami podobnymi do niej, dodana do produktów myjących powoduje powstanie piany objętościowej i trwałej piany, co stanowi alternatywę dla osób chcących ograniczyć stosowanie detergentów.

Naturalna betaina to zupełnie inny produkt niż detergent cocamidopropyl betain, będący także w naszej ofercie i mając zastosowanie jako składnik środków myjących.

Właściwości i działanie:

  • silnie nawilżenie skóry twarzy, ciała oraz głowy, oraz zwiększenie jej elastyczności
  • przy stężeniach powyżej 10% wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, przeciwzmarszczkowe
  • zmniejsza efekt drażniący detergentów, chroniąc skórę głowy przed podrażnieniami
  • zwiększa efekt objętości włosów, wzmacnia je oraz nawilża tworząc je jedwabiście miękkimi
  • tworzy oraz stabilizjuje pianę
  • zmniejsza lepkość formulacji
  • posiada zdolność do rozpuszczenia niektórych substancji w wodzie
  • idealny dodatek do produktów po opalaniu 
Zastosowanie  W kosmetyce: produkty pielęgnacyjne do twarzy i ciała. Produkty myjące: szampony, emulsje myjące, płyny micelarne, produkty do higieny intymnej, produkty po opalaniu 
Zalecane stężenie  Zalecane od 2 do 10%, w produktach przeciwstarzeniowych od 10 do 15%. 
Przechowywanie  Temperatura pokojowa, szczelnie zamknięte opakowanie, chronić przed wilgocią
Rozpuszczalność  Woda do 60%
 Ciężar właściwy  w twmp. 20 st C 0,66 g/cm3
   

 

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

 

Produkt został użyty w recepturach:   

1. Nawilżająca pianka do mycia twarzy z naturalną betainą   

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W związku z przeprowadzonymi pracami technicznymi mogą wystąpić problemy z zalogowaniem się na Twoje konto. W takiej sytuacji prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 80,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Naturalna betaina (ekstrakt z buraka cukrowego)

Rodzaj produktu Surowiec,składnik kosmetyczny
Zastosowanie W kosmetyce: produkty pielęgnacyjne do twarzy i ciała. Produkty myjące: szampony, emulsje myjące, płyny micelarne, produkty do higieny intymnej, produkty po opalaniu
Kod produktu SN-00011010
Rekomendowane stężenie Zalecane od 2 do 10%, w produktach przeciwstarzeniowych od 10 do 15%
Przechowywanie Temperatura pokojowa, szczelnie zamknięte opakowanie, chronić przed wilgocią
Sposób pakowania - plastikowe pojemniki farmaceutyczne
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność Woda do 60%
Układ konserwujący  
Postać

Stan fizyczny:Krystaliczny(-a,-e) Proszek

Barwa:Biały

Zapach:Faint melasa zapach

pH 5-7
Ciężar właściwy W temp. 20 st C 0,66 g/cm3
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Betain
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Naturalna betaina to aminokwas otrzymywany z buraka cukrowego, będący pochodną glicyny. To krystalicznych biały proszek o bardzo higroskopijnych właściwościach, mający zdolność ochrony błon komórkowych. Wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzi drażniące działanie detergentów oraz zwiększa objętość włosów, dlatego stanowi idealny dodatek do produktów myjących (szampony, odżywki do włosów, emulsje myjące, płyny micelarne, płyny do higieny intymnej).

Zastosowana w kremach w wyższych stężeniach działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo, nawilżająco oraz łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry. Bardzo dobrze ją nawilża i zmniejsza uczucie lepkości a także ułatwia rozprowadzanie kosmetyku.

Betaina idealnie łączy się z wodą i produktami podobnymi do niej, dodana do produktów myjących powoduje powstanie piany objętościowej i trwałej piany, co stanowi alternatywę dla osób chcących ograniczyć stosowanie detergentów.

Właściwości i działanie:

  • silnie nawilżenie skóry twarzy, ciała oraz głowy, oraz zwiększenie jej elastyczności
  • przy stężeniach powyżej 10% wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, przeciwzmarszczkowe
  • zmniejsza efekt drażniący detergentów, chroniąc skórę głowy przed podrażnieniami
  • zwiększa efekt objętości włosów, wzmacnia je oraz nawilża tworząc je jedwabiście miękkimi
  • tworzy oraz stabilizjuje pianę
  • zmniejsza lepkość formulacji
  • posiada zdolność do rozpuszczenia niektórych substancji w wodzie
  • idealny dodatek do produktów po opalaniu 
Uwagi Naturalna betaina to zupełnie inny produkt niż detergent cocamidopropyl betain, będący także w naszej ofercie i mając zastosowanie jako składnik środków myjących
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury

Produkt został użyty w recepturach:   

1. Nawilżająca pianka do mycia twarzy z naturalną betainą   

Sklep internetowy Shoper Premium