Olej Monoi (Tiare)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 17,40 zł 17.40
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.68141
Data ważności: 2020.09
Kod produktu: MO-00052050

Opis

INCI:  Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tiare (Gardenia Tahitensis) Flower Extract

Olej monoi-tiare  - zwany inaczej polinezyjskim - tradycyjny olej pochodzący z rejonów wyspy Tahiti - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. Jest nierafinowany w 100% naturalny.

Polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna. 

Działa przeciwzapalnie. Olej kokosowy natłuszcza i wygładza skórę, a dzięki właściwościom antyseptycznym polecany jest także do skóry trądzikowej. Dobrze działa również na włosy, zawiera bowiem kwas laurynowy, który świetnie wbudowuje się w strukturę włosów i je regeneruje. Olej działa przeciwłupieżowo i łagodzi podrażnioną skórę głowy. 

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, pielęgnacja włosów, skóry, stóp, paznokci.
Zalecane stężenie Do 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie W temp. powyżej 22 st. C. Przechowywany w temp. poniżej tej temperatury olej przybiera postać stałą.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
Ciężar właściwy 0,90 g/ml
   

 

 

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

- w okresie letnim: plastikowe butelki farmaceutyczne

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl