Olej Tamanu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.95739
Data ważności: 2021.05
Kod produktu: MO-00051010P

Opis

INCI:   Oleum Calophyllum Inophyllum

Olej Tamanu nierafinownay, organic pozyskiwany jest z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu. Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%). Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest skuteczny w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.

Olej Tamanu sprzyja gojeniu wyprysków, zapobiega tworzeniu zaskórników, łagodzi stany zapalne oraz redukuje blizny. Dobrze wchłania się w skórę, dając poczucie nawilżenia, uelastycznienia, a także odżywienia.

 

Zalecany w szczególności:

- do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej,

- redukcji blizn potrądzikowych,

- do codziennej pielęgnacji skóry twarzy, rąk i ciała

- do pielęgnacji rąk i paznokci oraz włosów,

- jako środek wspomagający przy leczeniu egzemy, łuszczycy, trądziku, siniaków, hematom, oparzeń,

- jako środek nawilżający i przeciwzapalny „do” i „po” opalaniu, - do regeneracji cery dojrzałej i zniszczonej, - jako środek gojący i łagodzący zaczerwienienia, podrażnienia, ból i swędzenie w przypadku ran i uszkodzeń skóry, stanów zapalnych skóry, po oparzeniu słonecznym, ukąszeniu owadów,

- przy leczeniu chorób włosów i skóry owłosionej (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie,

- do ochrony skóry i włosów przed agresywnym działaniem czynników zewnętrznych.

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, pielęgnacja włosów, skóry, stóp, paznokci.
Zalecane stężenie Do 100%, można stosować bezpośrednio na skórę. Zaleca się rozcieńczanie oleju w innym oleju w proporcji 1:1 ze względu na charakterystyczny i bardzo intensywny zapach.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze pokojowej.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
Ciężar właściwy 0,90 g/ml
   

 

 

Opinie o produkcie (2)

26 września 2018

Śmierdzi jak magii, ale fajnie działa na skórę trądzikową. Przyspiesza gojenie skóry, nawilża ją. Nakładam na noc.

2 grudnia 2019

Fakt śmierdzi jak przyprawa do zup, i jest żółty - trochę brudzi (więc warto cienką warstwę nałożyć) ale działa rewelacyjnie :)

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl