Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Olej arganowy nierafinowany, organic w butelce z ozdobną pipetą

Oleje
12.9
PLN
Olej arganowy nierafinowany, organic w butelce z ozdobną pipetą
Olej arganowy nierafinowany, organic w butelce z ozdobną pipetą
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 12,90 zł
Cena netto: 10,49 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 1 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 28)
Kod produktu:

MO-00007010P

Data ważności:
2019.02

INCI:  Argania Spinosa (Argan) Nut Oi

 

Argania Spinosa Organic to wiecznie zielone drzewo arganowe nazywane także „Araganią Żelazną”, które może przeżyć ponad 200 lat. Jego krajem pochodzenia jest Maroko. Do dziś rzadko można je spotkać w innych rejonach. Dorasta do 10 metrów wysokości, wydając kwiaty i owoce, z których następnie tłoczy się złoty olej arganowy o charakterystycznym orzechowym zapachu, którego nazwa wywodzi się od nazwy drzewa.

Właściwości tego oleju znane są już od dawna, nie tylko w suchym klimacie Maroka, ale także na całym świecie. Doskonale nadawał się do pielęgnacji nastawionych na działanie słońca i wiatru przesuszonych włosów oraz skóry.

Olej arganowy pozbawiony jest konserwantów oraz bogato zaopatrzony w kwasy tłuszczowe (omega-6 i -9) i witaminę E. Wspiera naturalne mechanizmy obronne komórek człowieka. Szczególnie polecany do skóry dojrzałej, suchej oraz trądzikowej, choć z powodzeniem może być stosowany już u niemowlaków do ochrony i pielęgnacji także ich delikatnej skóry. Kobietom w ciąży zalecany jest w celu zapobiegania rozstępom, natomiast osobom starszym do nacierania rozbolałych mięśni i stawów. 

Olej arganowy wykorzystywany jest również w medycynie tradycyjnej, sprzyja gojeniu się ran, ma działanie przeciwzapalne i łagodzące przy chorobach skórnych takich jak np. ospa. Chroni skórę i włosy przed działaniem promieni słonecznych, pobudza krążenie krwi.  

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy, mleczka do demakijażu, preparaty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% zalecane do 20% w produktach kosmetycznych.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 st. C.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 *Autorem zdjęcia jest: MPF

 

 

Recenzje produktu - Youtube:

Kanał: xm4rtynkax20

 
 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl