Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Olej arganowy nierafinowany, organic

Oleje
7.9
PLN
Olej arganowy nierafinowany, organic
Olej arganowy nierafinowany, organic 15 3.11398
Olej arganowy nierafinowany, organic
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 7,90 zł
Cena netto: 6,42 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 196)
Kod produktu:

MO-00007010

Data ważności:
2018.02

INCI:  Argania Spinosa (Argan) Nut Oil

 

 

Argania Spinosa Organic to wiecznie zielone drzewo arganowe nazywane także „Araganią Żelazną”, które może przeżyć ponad 200 lat. Jego krajem pochodzenia jest Maroko. Do dziś rzadko można je spotkać w innych rejonach. Dorasta do 10 metrów wysokości, wydając kwiaty i owoce, z których następnie tłoczy się złoty olej arganowy o charakterystycznym orzechowym zapachu, którego nazwa wywodzi się od nazwy drzewa.

Właściwości tego oleju znane są już od dawna, nie tylko w suchym klimacie Maroka, ale także na całym świecie. Doskonale nadawał się do pielęgnacji nastawionych na działanie słońca i wiatru przesuszonych włosów oraz skóry.

Olej arganowy pozbawiony jest konserwantów oraz bogato zaopatrzony w kwasy tłuszczowe (omega-6 i -9) i witaminę E. Wspiera naturalne mechanizmy obronne komórek człowieka. Szczególnie polecany do skóry dojrzałej, suchej oraz trądzikowej, choć z powodzeniem może być stosowany już u niemowlaków do ochrony i pielęgnacji także ich delikatnej skóry. Kobietom w ciąży zalecany jest w celu zapobiegania rozstępom, natomiast osobom starszym do nacierania rozbolałych mięśni i stawów. 

Olej arganowy wykorzystywany jest również w medycynie tradycyjnej, sprzyja gojeniu się ran, ma działanie przeciwzapalne i łagodzące przy chorobach skórnych takich jak np. ospa. Chroni skórę i włosy przed działaniem promieni słonecznych, pobudza krążenie krwi.

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy, mleczka do demakijażu, preparaty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% zalecane do 20% w produktach kosmetycznych.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 st. C.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 *Autorem zdjęcia jest: MPF

 

 

Recenzje produktu - Youtube:

Kanał: xm4rtynkax20

 
 

Produkty powiązane

Olej jojoba (złoty) organic Olej jojoba (złoty) organic

Olej jojoba organic to produkt, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry, a szczególnie trudnej w pielęgnacji. Jego odmienny skład w porównaniu do innych olejów czyni jego właściwości wyjątkowymi. Natłuszcza, zmiękcza i nawilża skórę suchą, jednocześnie reguluje wydzielanie sebum skóry tłustej, wspomaga leczenie trądziku. Ponadto to bardzo skuteczny preparat stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej. Przyspiesza gojenie się ran oraz regenerację komórek skóry. Pomocny w walce z łupieżem, przy egzemach oraz łuszczycy. 

Cena: 7,90 zł

Olej z czarnuszki, nierafinowany Olej z czarnuszki, nierafinowany

Olej z czarnuszki posiada szerokie spektrum zastosowań na różnego rodzaju schorzenia. Między innymi pomaga w leczeniu różnorodnych form alergii, stanów zapalnych skóry oraz hamuje rozwój grzybic i trądziku. Olej chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę. Ponadto działa hipoglikemicznie, przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwgrzybicznie. 

Cena: 5,90 zł

Olej z nasion pietruszki nierafinownay Olej z nasion pietruszki nierafinownay

Olej z nasion pietruszki nierafinownay jest naturalnym źródłem karotenu (prowitaminy A), witamin B1, B2, K i C oraz sporej ilości żelaza. W kosmetyce wykorzystywane są jego cenne właściwości m.in.: przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, ściągające, odtruwające oraz poprawiające krążenie. Wykazuje działanie detoksutujące i drenujące. Dzięki dużej zawartości witaminy C stanowi idealny dodatek do produktów na przebarwienia: rozjaśnia plamy oraz wyrównuje koloryt. Stosowany zewnętrznie wywołuje skurcze, które pozytywnie wpływają na wygląd skóry - staje się ona jędrniejsza. Ponadto olej z nasion pietruszki zapobiega wypadaniu włosów, może spowalniać lub hamować krwawienie oraz przyspiesza gojenie się ran, a także wspomaga walkę z cellulitem.

Cena: 5,30 zł

Olej z orzecha włoskiego nierafinowany Olej z orzecha włoskiego nierafinowany

Olej z orzecha włoskiego otrzymany jest przez tłoczenie na zimno dojrzałych nasion. Zachowuje naturalne wartości witaminy E, A, biotyny, ß-karotenu, lecytyny, magnezu, cynku oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych - Omega 3 i Omega 6, kwasu linolowego, alfa-linolenowego - pomagających utrzymać skórę w dobrej kondycji oraz zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wspomaga regenerację zniszczonej i suchej skóry, działa przeciwstarzeniowo, łagodząco i wyciszająco na podrażnienia. Posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny o SPF 3-4. Zwiększa odporność skóry, wygładza ją oraz nadaje miękkości i elastyczności.  

Cena: 3,10 zł

Olej z ostropestu nierafinowany Olej z ostropestu nierafinowany

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Cena: 3,90 zł

Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany

Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, karotenoidy oraz przeciwutleniacze, takie jak tokoferole. Ma działanie nawilżające, dodatkowo odżywia skórę i włosy. Jego stosowanie zmniejsza utratę wody przez skórę dzięki uzupełnieniu braków kwasów tłuszczowych. Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej. Skóra staje się bardziej elastyczna i odporna na działanie czynników zewnętrznych.


Cena: 6,40 zł

Olej z pestek dyni zimnotłoczony, Olej z pestek dyni zimnotłoczony,

Olej z pestek dyni wyróżnia się charakterystyczną ciemnobrunatną barwą, jest tłoczony na zimno tradycyjną metodą. Stanowi bogate źródło witamin C , D, A , E oraz cynku, beta karotenu, lecytyny, a także pełnowartościowych jedno- i wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Może być stosowany do każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany jest dla skóry suchej, łuszczącej się, pękającej i dojrzałej (wygładza zmarszczki). Ponadto przeciwdziała rozstępom.

Cena: 3,10 zł

Olej z pestek jeżyn nierafinowany Olej z pestek jeżyn nierafinowany

Olej z pestek jeżyn nierafinownay ma silne działanie przeciwutleniające oraz stymuluje krążenie krwi. Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne, a także reguluje TEWL i barierę skórną. Reguluje wydzielanie sebum. Idealny do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej i starzejącej się oraz z niedoskonałościami i trądzikowej. To bogate źródło witaminy C, bardzo dobrze przyswajalnej przez skórę, będącej dla niej bezcennym eliksirem. Bardzo dobry produkt do pielęgnacji skóry delikatnej oraz pod oczami. 

Cena: 6,90 zł

Olej z pestek malin nierafinowany Olej z pestek malin nierafinowany

Olej z pestek malin nierfinowany otrzymuje się z ziaren malin metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3 i omega 6). Ponadto zawiera wysoki poziom karotenoidów, alfa i gamma tokoferolu oraz kwasu elagowego o właściwościach przeciwrakowych. Działa przeciwalergicznie, nawilżająco, przeciwzapalnie. Pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran oraz działa przeciwzaskórnikowo.

Cena: 7,90 zł

Olej z pestek moreli nierafinowany Olej z pestek moreli nierafinowany

Olej z pestek moreli nierafinowany  tłoczony jest na zimno z nasion owoców moreli zwyczajnej, jest nierafinowany. Olej z pestek moreli posiada przede wszystkim właściwości nawilżające, jest bogaty w witaminy A i E. Polecany w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Idealny olej do masażu. Zawiera witaminę B17, tzw. amigdalinę czy też letril, która przez wielu uważana jest za naturalny lek na raka.

 

Cena: 3,10 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) - nierafinowany Olej z pestek dzikiej róży (Canina) - nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Cena: 12,90 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany Olej z pestek truskawek nierafinowany

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Cena: 6,50 zł

Olej z wiesiołka nierafinowany Olej z wiesiołka nierafinowany

Olej z wiesiołka otrzymuje się z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Zawiera rzadko spotykany w roślinach kwas g-linolenowy (GLA) oraz fitosterole, witaminę E i związki polifenolowe. Ma zdolność kumulowania się w głębszych warstwach skóry, zapobiegając jej wysychaniu. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, opóźnia procesy jej starzenia. 

Cena: 4,60 zł

Olej ze słodkich migdałów nierafinowany, organic Olej ze słodkich migdałów nierafinowany, organic

Olej ze słodkich migdałów organic pochodzi z nasion słodkiego Migdałowca. To właśnie z nich tłoczy się olej migdałowy o bursztynowej barwie i lekkim, przyjemnym, charakterystycznym zapachu. Należy do najstarszych i jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych, zawiera od 30 do 50%  tłuszczu. Ponadto w sowim składzie posiada także nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT: linolowy (omega-6), oleinowy (omega-9) oraz wyższe kwasy tłuszczowe: palmitynowy i stearynowy. Olej ze słodkich migdałów tłoczony metodą „na zimno" jest bogaty również w witaminy, takie jak: A, B2, E, D, a wysoka zawartość witaminy E sprzyja zmniejszeniu wolnych rodników.

 

Cena: 6,20 zł

Opinie o produkcie (15)

Kasia
27 marca 2012

Polecam,super olej. Bardzo dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry.


Kamila Zielińska
6 sierpnia 2012

Olejek jest cudowny, a na końcówki włosów działa rewelacyjnie, po kilku aplikacjach jak zobaczę "wszystkie" jego cudowne właściwości opiszę na moim włosowym blogu. Polecam


Roma
27 maja 2013

Świetny olej, solo jak i w połączeniu z kremem. Sprawdza się do skóry suchej oraz trądzikowej.Nie zapycha.Zapach ulatnia się po chwili, co jest plusem:) Polecam


Marta
9 lipca 2013

Świetny olejek. Stosuję na zmianę z kilkoma innymi olejkami(np. z pestek malin) zamiast kremów - razem lub osobno; dodaję do maseczek, niekiedy w ostatnim masażu twarzy podczas oczyszczania metodą OCM :) Efekt: miękka buzia, pory nie zapchane - świetny dla skóry trądzikowej. Bardzo szybko się wchłania. Fajny także na włosy - są miękkie i pięknie się błyszczą, zauważyłam nawet sporo nowych włosków! :) Polecam!


Agata Falkowska
10 lipca 2013

Moim zdaniem niezastąpiony w kosmetyce twarzy. Często stosuję go jako maseczkę regenerującą i już po jednorazowym zastosowaniu skóra jest jędrniejsza i nawilżona. Spłyca skutecznie drobne zmarszczki.


Asia K.
18 września 2013

Idealny do cery mieszanej jak i suchej. Ja i moja mama (63 lata) jesteśmy nim zachwycone. Już po pierwszym użyciu są efekty. Nałożony na noc, na lekko wilgotną skórę, czyni ją miękką i wygładzoną. Zastępuje różne kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała, taki mix w jednym :))Szybko się wchłania, a zapach nie jest uciążliwy. Próbowałam kilku olejków arganowych i ten z e-naturalne, moim zdaniem, jest najlepszy. Warto go mieć pod ręką


Katarzyna Pyrz
15 marca 2014

Nie spisał się w pielęgnacji moich falowanych włosów, praktycznie brak efektów. Za to pięknie odżywia, regeneruje i nawilża suchą skórę twarzy, mój ulubieniec do suchej cery, obok awokado i makadamii.


Katarzyna Węgłowska
28 sierpnia 2014

Super, po prostu bestseller. Moje włosy są dzięki niemu nieskazitelne i niesamowicie szybko rosną! Jedynie to jest mało wydajny, no ale ja go stosuję co 2 dni na całą skórę głowy i końcówki ;P


Anna R.
11 stycznia 2015

Olej arganowy stosuję na noc, w celu odżywienia mojej skóry trądzikowej, wysuszonej innymi zabiegami. W połączeniu z kwasem hialuronowym spisuje się świetnie! Przywraca mojej skórze równowagę. Polecam!


Ewa Juśkiewicz
9 lutego 2015

Niesamowity olej, absolutny MUST HAVE przy pielęgnacji skóry i włosów :)


Natalia L.
2 marca 2015

Polecam olejek arganowy, jest świetny ! Ja osobiście stosowałam go do włosów (wysokoporowate) i jak najbardziej się sprawdził :)


Anna Kochanowska
14 lipca 2015

Jeden z moich ulubieńców, do włosów nie zastąpiony, zdecydowanie poprawia ich kondycję, nawilża i wygładza :) Równie dobrze sprawdza się do twarzy i ciała jednak przy skórze mieszanej/tłustej trzeba uważać bo może zapchać. Osobiście przyzwyczaiłam się do jego zapachu, choć na początku było ciężko :)


Martyna
24 listopada 2015

Olej super nawilża, ja stosowałam na twarz i włosy i super były nawilżone, polecam:)


monika d.
23 marca 2016

zapach hmm kto co lubi , napisze szczerze że bardziej chyba lubie olejek kokosowy


Agata Sosińska
15 stycznia 2017

Olejek stosuję na końcówki włosów jako serum i sprawdza się idealnie :) Zapobiega rozdwajaniu końcówek a włosy są nawilżone i odżywione.

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl