Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Olej jojoba - złoty (organiczny)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.67
Data ważności: 2027.04
Kod produktu: MO-00029010

Opis

 

INCI:  Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej jojoba organic to w rzeczywistości ciekły wosk o złotym kolorze, ale ze względu na wygląd nazywany jest olejem. Otrzymywany jest z nasion Simmondsia Chinensis, poprzez tłoczenia ich na zimno.

Olej z naszej oferty nie jest rafinowany, posiada certyfikat organiczności świadczący o jego naturalnym pochodzeniu.

Olej jojoba wykazuje bardzo wysoką zgodność biologiczną ze skórą, dzięki temu jest łatwo wchłaniany, jednocześnie odżywiając, nawilżając i zmiękczając skórę.

Jest idealnym produktem do pielęgnacji włosów oraz tłustej skóry głowy, nie pozostawia tłustego filtru oraz skutecznie reguluje nadmierne wydzielanie sebum, nawilża, nadając włosom blasku, objętości i sprężystości jednocześnie bardzo łatwo się zmywa.

To produkt, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry, a szczególnie trudnej w pielęgnacji. Jego odmienny skład w porównaniu do innych olejów czyni jego właściwości wyjątkowymi. Natłuszcza, zmiękcza i nawilża skórę suchą, jednocześnie reguluje wydzielanie sebum skóry tłustej, wspomaga leczenie trądziku. Ponadto to bardzo skuteczny preparat stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej. Przyspiesza gojenie się ran oraz regenerację komórek skóry. Pomocny w walce z łupieżem, przy egzemach oraz łuszczycy.

W skład oleju jojoba wchodzi skwalan, wyższe alkohole, kwasy tłuszczowe i ich estry (główny składnik palmitynian cetylu), kwas mirystynowy, fitosterole, witaminy E i F.

W temperaturze poniżej 8°C tężeje. Może być podgrzewany nawet do wysokich temperatur bez obawy, że zmieni właściwości. Posiada długi okres ważności, nie jełczeje. 

 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy, preparaty przeciwstarzeniowe, preparaty do cery suchej, tłustej, trądzikowej.
Zalecane stężenie Do 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze pokojowej.
Rozpuszczalność W tłuszczach
   
*Autorem zdjęcia Jojoba jest: Stan Shebs
 
 

Recenzje produktu - Youtube:

Kanał: TheCrypticLily

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

 Olej jojoba - złoty (organiczny)

Rodzaj produktu Tłuszcz roślinny
Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy, preparaty przeciwstarzeniowe, preparaty do cery suchej, tłustej, trądzikowej
Kod produktu MO-00029010
Rekomendowane stężenie Do 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze pokojowej.
Sposób pakowania

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W tłuszczach
Układ konserwujący  
Postać Olejowa konsystencja
pH  
Ciężar właściwy  
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Informacje dodatkowe W temperaturze poniżej 8°C tężeje. Może być podgrzewany nawet do wysokich temperatur bez obawy, że zmieni właściwości. Posiada długi okres ważności, nie jełczeje
Opis produktu

Olej jojoba organic to w rzeczywistości ciekły wosk o złotym kolorze, ale ze względu na wygląd nazywany jest olejem. Otrzymywany jest z nasion Simmondsia Chinensis, poprzez tłoczenia ich na zimno.

Olej z naszej oferty nie jest rafinowany, posiada certyfikat organiczności świadczący o jego naturalnym pochodzeniu.

Olej jojoba wykazuje bardzo wysoką zgodność biologiczną ze skórą, dzięki temu jest łatwo wchłaniany, jednocześnie odżywiając, nawilżając i zmiękczając skórę.

Jest idealnym produktem do pielęgnacji włosów oraz tłustej skóry głowy, nie pozostawia tłustego filtru oraz skutecznie reguluje nadmierne wydzielanie sebum, nawilża, nadając włosom blasku, objętości i sprężystości jednocześnie bardzo łatwo się zmywa.

To produkt, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry, a szczególnie trudnej w pielęgnacji. Jego odmienny skład w porównaniu do innych olejów czyni jego właściwości wyjątkowymi. Natłuszcza, zmiękcza i nawilża skórę suchą, jednocześnie reguluje wydzielanie sebum skóry tłustej, wspomaga leczenie trądziku. Ponadto to bardzo skuteczny preparat stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej. Przyspiesza gojenie się ran oraz regenerację komórek skóry. Pomocny w walce z łupieżem, przy egzemach oraz łuszczycy.

W skład oleju jojoba wchodzi skwalan, wyższe alkohole, kwasy tłuszczowe i ich estry (główny składnik palmitynian cetylu), kwas mirystynowy, fitosterole, witaminy E i F

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium