Olej z avocado rafinowany

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 4,70 zł 4.70
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.3
Data ważności: 2019.05
Kod produktu: MO-00004030
Pin It

Opis

INCI:  Persea gratissima (Avocado) Oil

Theobroma Cacao Persea Scheffer to wiecznie zielone drzewa Avocado rosnące w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym Ameryki.

Wykopaliska dowodzą, że avocado było wykorzystywane już 7000 lat przed Chrystusem. Pierwotnie pochodzi z południowego Meksyku, lecz stosunkowo szybko rozpowszechniło się, zaczynając od Ameryki Północnej przez Środkową, aż do Południowej (Peru).

Drzewo Avocado rodzi owoce o tej samej nazwie lub nazywane są one „gruszkami avocado” - ze względu na swój kształt. Owoc ten zawiera głównie tłuszcze (30%), ale posiada także białka, karoteny i witaminy C, E, K, PP oraz B. Gdy owoc poddany zostanie tłoczeniu na zimno, otrzymany zostanie z niego ciemnozielony olej o delikatnym oliwkowym zapachu i lekkim smaku orzechów (Persea gratissima).

Olej z avocado jest bogaty w witaminy A, B, E, H, K, PP, F, stanowi źródło aminokwasów, protein i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarty jest w nim również skwalen (składnik ludzkiego sebum), który posiada właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz chlorofil (nadający owocu zieloną barwę), który również działa antyzapalnie oraz łagodząco.

Olej z avocado zalecany jest do pielęgnacji skóry suchej, ze względu na duże możliwości nawilżające jak również do skóry dojrzałej. Jest pomocny w leczeniu łuszczycy oraz egzemy (stanów zapalnych skóry). Ponadto pozostawia na skórze naturalny filtr przeciwsłoneczny oraz jest idealny do stosowania przez mężczyzn jako środek pielęgnujący podrażnioną po goleniu skórę.  

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

 

Zastosowanie Kosmetyka: kremy, balsamy, preparaty pielęgnujące po goleniu, płyny do kąpieli, odżywki do włosów. W połączeniu z innymi olejami np. migdałowym może być wykorzystywany do masażu.
Zalecane stężenie Do 100%. Może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

  1. Serum olejowe pod maskę algową, glinki i błota dla cery suchej: ekstrakt z maku, oleje

  2. Serum olejowe pod maskę algową, glinki i błota przeciwstarzeniowe: kolagen i elastyna, oleje

  3. Olejek myjący do cery suchej: avocado, ogórecznik

  4. Balsam po goleniu

  5. Serum po goleniu odżywczo-łagodzące

  6. Balsam z masłem kakaowym, ekstraktem z maku, Prawoślazem lekarskim

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (4)

1 maja 2013

Olej świetnie nadaje się do maseczek do włosów ;) Również można go stosować bez innych kosmetyków. Doskonale nawilża włosy :)

1 listopada 2013

Wypróbowałam już wiele olejów do włosów i ten sprawdził się w 100%. Włosy są nawilżone i błyszczące. Czasem wieczorem nakładam na skórę twarzy, dzięki czemu rano jest doskonale nawilżona.

15 marca 2014

Średnio spisał się u mnie w pielęgnacji włosów, za to jest idealnym olejem do pielęgnacji cery suchej. Cudownie odżywia, wygładza, cera jest aksamitna i zregenerowana.

29 listopada 2018

Jeden z moich ulubionych olejów - z włosami działa cuda, a i do twarzy się nada ;)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl