Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Olej z avocado

Oleje
4.7
PLN
Olej z avocado
Olej z avocado 3 4.3
Olej z avocado
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 4,70 zł
Cena netto: 3,82 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 332)
Kod produktu:

MO-00004030

Data ważności:
2018.07

INCI:  Persea gratissima (Avocado) Oil

Theobroma Cacao Persea Scheffer to wiecznie zielone drzewa Avocado rosnące w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym Ameryki.

Wykopaliska dowodzą, że avocado było wykorzystywane już 7000 lat przed Chrystusem. Pierwotnie pochodzi z południowego Meksyku, lecz stosunkowo szybko rozpowszechniło się, zaczynając od Ameryki Północnej przez Środkową, aż do Południowej (Peru).

Drzewo Avocado rodzi owoce o tej samej nazwie lub nazywane są one „gruszkami avocado” - ze względu na swój kształt. Owoc ten zawiera głównie tłuszcze (30%), ale posiada także białka, karoteny i witaminy C, E, K, PP oraz B. Gdy owoc poddany zostanie tłoczeniu na zimno, otrzymany zostanie z niego ciemnozielony olej o delikatnym oliwkowym zapachu i lekkim smaku orzechów (Persea gratissima).

Olej z avocado jest bogaty w witaminy A, B, E, H, K, PP, F, stanowi źródło aminokwasów, protein i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarty jest w nim również skwalen (składnik ludzkiego sebum), który posiada właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz chlorofil (nadający owocu zieloną barwę), który również działa antyzapalnie oraz łagodząco.

Olej z avocado zalecany jest do pielęgnacji skóry suchej, ze względu na duże możliwości nawilżające jak również do skóry dojrzałej. Jest pomocny w leczeniu łuszczycy oraz egzemy (stanów zapalnych skóry). Ponadto pozostawia na skórze naturalny filtr przeciwsłoneczny oraz jest idealny do stosowania przez mężczyzn jako środek pielęgnujący podrażnioną po goleniu skórę.  

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

 

Zastosowanie Kosmetyka: kremy, balsamy, preparaty pielęgnujące po goleniu, płyny do kąpieli, odżywki do włosów. W połączeniu z innymi olejami np. migdałowym może być wykorzystywany do masażu.
Zalecane stężenie Do 100%. Może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

*Autorem zdjęcia avocado jest: lockstockb



Produkt został użyty w recepturach:

  1. Serum olejowe pod maskę algową, glinki i błota dla cery suchej: ekstrakt z maku, oleje

  2. Serum olejowe pod maskę algową, glinki i błota przeciwstarzeniowe: kolagen i elastyna, oleje

  3. Olejek myjący do cery suchej: avocado, ogórecznik

  4. Balsam po goleniu

  5. Serum po goleniu odżywczo-łagodzące

  6. Balsam z masłem kakaowym, ekstraktem z maku, Prawoślazem lekarskim

Produkty powiązane

Olej konopny nierafinowany Olej konopny nierafinowany

Olej konopny to niezwykle wartościowy olej roślinny, który zawiera wyważony stosunek cennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Doskonale się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkości i sprężystości. Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych oraz stosowany w preparatach do skóry dojrzałej, kremach odżywczych, pielęgnacyjnych, ale także w kosmetykach dla niemowląt i dzieci.  

Cena: 3,40 zł

Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany

Olej lniany - należący do grupy olejów tłustych schnących - otrzymywany jest w procesie mechanicznego tłoczenia na zimno małych, brązowych nasion lnu zwyczajnego. Przeznaczony dla skóry tłustej, pękającej, skłonnej do zapaleń. Zastosowany na skórę działa przeciwzapalnie, rozmiękczająco, przeciwświądowo. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, rozmiękcza strupy, przyśpiesza gojenie oparzeń, odleżyn, owrzodzeń, ropni. Działa przeciw tworzeniu zaskórników. Znakomity do pielęgnacji skóry i warg. Okłady z ciepłego oleju lnianego polecane są na duże i bolesne zmiany trądzikowe.

 

Cena: 5,90 zł

Olej rycynowy Olej rycynowy

Olej rycynowy jest olejem tłoczonym z nasion rycyny. Jest on obecnie niedoceniany jako lek mający różne możliwości zastosowania. Przyjmowany jest najczęściej doustnie jako środek na przeczyszczenie. Ponadto stosowany jest w kosmetyce jako odżywka do suchych włosów, łamliwych i wypadających rzęs, paznokci i naskórka wokół nich.

Olej rycynowy stosowany jest w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów. Tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Jest także w dużym stopniu wykorzystywany do produkcji pomadek i błyszczyków - nadaje połysk oraz do oczyszczania twarzy metodą OCM.

 

Cena: 3,10 zł

Olej sezamowy nierafinowany Olej sezamowy nierafinowany

Olej sezamowy - tłoczony na zimno - otrzymywany jest, jak sama nazwa wskazuje, z nasion tej rośliny. Ma od jasno- po ciemnożółty do brązowego kolor. Stosowany w preparatach przeznaczonych dla skóry suchej, mieszanej, dojrzałej, źle ukrwionej i wrażliwej. Używany jest także w kosmetykach przeciwsłonecznych (posiada naturalny współczynnik ochronny przed słońcem ok. 3-4), w preparatach do pielęgnacji suchych włosów i suchej skóry głowy. Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, oczyszczające (odtrutkowe) oraz reguluje pracę gruczołów łojowych.

Cena: 2,90 zł

Olej słonecznikowy nierafinowany Olej słonecznikowy nierafinowany

Olej z nasion Słonecznika otrzymywany jest poprzez wytłaczanie na zimno. Idealnie nadaje się do pielęgnacji cery tłustej i mieszanej, jako jeden z nielicznych olei nie zatyka porów, dodatkowo normalizuje wydzielanie sebum. Wzmacnia naturalną barierę ochronną, zmiękcza i regeneruje naskórek. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

Cena: 4,50 zł

Olej z marchwi (macerat) Olej z marchwi (macerat)

Macerat z marchwi otrzymywany jest w wyniku maceracji korzenia marchwi w oleju słonecznikowym, pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Uzyskany macerat posiada połączone zalety oleju słonecznikowego i marchwi. Wykazuje działanie przeciwzapalne, zwiększa zdolności obronne skóry przeciw infekcjom, chroni przed działaniem promieni słonecznych oraz przyspiesza gojenie się ran. Olej z marchwi reguluje funkcje skóry oraz pomaga poprawić jej kondycję. Przy regularnym stosowaniu oleju skóra staje się bardziej jędrna, elastyczna oraz zmniejsza się ilość zmarszczek.

Cena: 2,90 zł

Olej z pestek malin nierafinowany Olej z pestek malin nierafinowany

Olej z pestek malin nierfinowany otrzymuje się z ziaren malin metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3 i omega 6). Ponadto zawiera wysoki poziom karotenoidów, alfa i gamma tokoferolu oraz kwasu elagowego o właściwościach przeciwrakowych. Działa przeciwalergicznie, nawilżająco, przeciwzapalnie. Pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran oraz działa przeciwzaskórnikowo.

Cena: 7,90 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany Olej z pestek truskawek nierafinowany

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Cena: 6,50 zł

Olej ze słodkich migdałów Olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów to nasiona słodkiego migdałowca, z których tłoczy się olej migdałowy o bursztynowej barwie i lekkim, przyjemnym, charakterystycznym zapachu.

Cena: 3,90 zł

Skwalan Skwalan

Skwalan to przeźroczysty i bezbarwny olej, będący substancją aktywną. Wzmacnia bariery lipidowe w głębi warstwy rogowej naskórka, ułatwia przenikanie przez skórę innych składników aktywnych, zmiękcza i uelastycznia naskórek, działa bakteriobójczo. Ogranicza naskórkową utratę wody. Ponadto dostarcza skórze drogocennych składników i substancji odżywczych oraz przedłuża działanie witaminy A i E, koenzymu q10.

 

Cena: 7,80 zł

Opinie o produkcie (3)

Alicja Kulińska
1 maja 2013

Olej świetnie nadaje się do maseczek do włosów ;) Również można go stosować bez innych kosmetyków. Doskonale nawilża włosy :)


LUDMIŁA KISIAŁA
1 listopada 2013

Wypróbowałam już wiele olejów do włosów i ten sprawdził się w 100%. Włosy są nawilżone i błyszczące. Czasem wieczorem nakładam na skórę twarzy, dzięki czemu rano jest doskonale nawilżona.


Katarzyna Pyrz
15 marca 2014

Średnio spisał się u mnie w pielęgnacji włosów, za to jest idealnym olejem do pielęgnacji cery suchej. Cudownie odżywia, wygładza, cera jest aksamitna i zregenerowana.

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl