Olej z czarnuszki nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 28,20 zł 28.20
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3
Data ważności: 2021.02
Kod produktu: MO-00032045P

Opis

INCI:   Nigella Sativa Seed Oil

 

Olej z czarnuszki nierafinowany, zwany olejem faraonów, już w Starożytności był doceniany. Otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion Nigella sativa L. olej z Czarnuszki siewnej (Nigella sativa) zawiera ok. 30% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu olejowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy) biotynę, mikroelementy oraz olejki eteryczne.

Posiada szerokie spektrum zastosowań na różnego rodzaju schorzenia. Między innymi pomaga w leczeniu różnorodnych form alergii, stanów zapalnych skóry oraz hamuje rozwój grzybic i trądziku. Olej chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę. Ponadto działa hipoglikemicznie, przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwgrzybicznie. 

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy, mleczka do demakijażu, preparaty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% można stosować bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie W lodówce, chronić przed dostępem światła, szybko ulega utlenieniu. Konserwować np. witaminą E.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 *Autorem zdjęcia jest: MPF

 

 

Opinie o produkcie (1)

4 lutego 2019

Olejek po kilku tygodniach stosowania uspokoił moją mocno przetłuszczającą się cerę. Cudowny jako dodatek do masek z glinki - wzmacnia jej właściwości oczyszczające i nawilżające. Ma bardzo intensywny nie koniecznie przyjemny zapach, jak to kumin :)

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl