Olej z czarnuszki nierafinowany

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 5,90 zł 5.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.96
Data ważności: 2019.03
Kod produktu: MO-00032010
Pin It

Opis

INCI:   Nigella Sativa Seed Oil

 

Olej z czarnuszki, zwany olejem faraonów, już w Starożytności był doceniany. Otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion Nigella sativa L. olej z Czarnuszki siewnej (Nigella sativa) zawiera ok. 30% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu olejowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy) biotynę, mikroelementy oraz olejki eteryczne.

Posiada szerokie spektrum zastosowań na różnego rodzaju schorzenia. Między innymi pomaga w leczeniu różnorodnych form alergii, stanów zapalnych skóry oraz hamuje rozwój grzybic i trądziku. Olej chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę. Ponadto działa hipoglikemicznie, przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwgrzybicznie. 

Sposób pakowania:

- Oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklane, brązowe butelki farmaceutyczne

- Oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy, mleczka do demakijażu, preparaty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% można stosować bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie W lodówce, chronić przed dostępem światła, szybko ulega utlenieniu. Konserwować np. witaminą E.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 *Autorem zdjęcia jest: MPF

 

 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (6)

15 stycznia 2013

Polecam wszystkim zmagającym się z trądzikiem. Warto spróbowac.

1 listopada 2013

Używam czarnuszki do smarowania wyprysków i wszelkich innych niedoskonałości cery. Pomaga pozbywać się takich niespodzianek.

6 lutego 2014

Polecam do skóry trądzikowej.

15 marca 2014

Widzę opinie osób z cerą trądzikową, a olej świetnie spisuje się też w przypadku cery suchej :) Pięknie odżywia i co ważne - momentalnie uspokaja i łagodzi cerę :)

24 listopada 2015

przyspiesza gojenie się stanów zapalnych oraz uspokaja cerę, także dla osób z trądzikiem polecam

31 maja 2018

Olej - lekarstwo. Zawsze niezbędny i niezastąpiony. Leczy stany zapalne, jak wszyscy mówią, ale goi też wszystkie drobne ranki, zadrapania, łagodzi swędzące miejsca, łagodzi i goi ukąszenia owadów ( 5 min. i nie ma nawet śladu, sprawdza się też przy kilku w jednym miejscu). Zastosowany punktowo podsusza, a w mieszance olejków lub jako dodatek do kremu czy serum regeneruje skórę, co najważniejsze łagodząc ją i uspokajając przy tak silnym działaniu leczniczym.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl