Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Oleje
3.9
PLN
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany 2 4.7
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 3,90 zł
Cena netto: 3,17 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 72)
Kod produktu:

MO-00083010

Data ważności:
2018.03

INCI:  Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil

 

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno.

Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej.

To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Dzięki wysokiej zawartości ceramidów, działa na skórę kondycjonująco, opóźniając efekty starzenia skóry oraz poprawiając jej nawilżenie, działanie ceramidów spotęgowane jest wysoką zawartością witaminy E w oleju. Dodatkowo witamina E ma działanie antyoksydacyjne, oparte na zdolności do zapobiegania procesom peroksydacji lipidów oraz posiada zdolność wychwytywania wolnych rodników, działa fotoochronnie na skórę.

Olej z kiełków pszenicy dzięki wysokiej zawartości witaminy E oraz ceramidów wykazuje działanie przeciwzapalne - miejscowa aplikacja oleju likwiduje obrzęki oraz rumień. Wykazuje także działanie przeciwobrzękowe.

Obecność witaminy E w oleju działa stymulująco na mikrokrążenie, co umożliwia lepsze rozprowadzanie składników odżywczych w organizmie i ułatwia usuwanie katabolitów pochodzących z procesów metabolizmu skóry. Jest to szczególnie ważne w przypadku, gdy ilość składników odżywczych dostarczanych przez krew zmniejszyła się - np. podczas starzenia się skóry, kiedy to składniki te są bardziej potrzebne - lub w celu ochrony przed rozstępami po ciąży.

Ponadto olej zapobiega wypadaniu włosów poprzez zwiększenie mikrokrążenia skóry głowy i regenerację dystroficznych komórek cebulki włosa.

 

Właściwości oleju z kiełków pszenicy:

  • wpływa kondycjonująco na skórę i włosy: kwas limolowy, witamina E, ceramidy - właściwości nawilżające, ujędrniające i wygładzające;

  • działanie antyoksydacyjne: witamina E - właściwości przeciwstarzeniowe, fotoochronne, chroniące barwę włosów;

  • działanie przeciwzapalne: kwas linolowy, ceramidy, witamina E - fotoochrona, wykorzystanie w produktach do skóry wrażliwej, podrażnionej

  • stymuluje mikrokrążenie: witamina E.

 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie W kosmetyce: kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz cery suchej, wrażliwej, produkty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% bezpośrednio na skórę, w formulacjach kosmetycznych 0,5 do 5%.
Przechowywanie W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni skónecznych, temp. do 21 st. C.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 *Autorami zdjęć są: bernadgelkfish

Opinie o produkcie (2)

Monika D.
23 marca 2016

fajny olejek schnący


Karolina
22 maja 2016

Do cery naczynkowej idealny! Ładnie pozbywa się zaczerwienionych miejsc, nie jest bardzo tłusty.

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl