Olej z krokosza barwierskiego nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4
Data ważności: 2020.04
Kod produktu: MO-00016010P

Opis

INCI:  Carthamus Tinctorius Oil

 

Olej z krokosza barwierskiego (olej z ostu) otrzymywany jest z tłoczonych na zimno nasion rośliny jednorocznej.

W kosmetyce stosowany jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych.

Znany jest także ze skuteczności w łagodzeniu podrażnień po depilacji. Ponadto zapobiega wrastaniu włosków, a w niektórych przypadkach przerzedza nawet owłosienie - jest to jednak sprawa indywidualna, uzależniona od struktury włosa.

Olej zawiera 60-80% kwasu linolowego (najwyższy procent tegoż kwasu jaki zawarty jest w oleju roślinnym), 10-14% kwasu olejowego, 6% kwasu palmitynowego, 2-3% kwasu stearynowego, 0,5% kwasu linolenowego, 0,5% kwasu arachidowego. Ponadto bogaty jest w witaminy E i A. 

 

Zastosowanie W kosmetyce: formulacje kosmetyczne, masaże, kosmetyki do włosów, depilacja skóry.
Zalecane stężenie Do 100%, można aplikować bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Chłodne, zaciemnione miejsce.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

*Autorem zdjęcia jest: Paulatz

 

Recenzje produktu - Portale:

depilacja - logoPortal: Depilacja bez tajemnic

 

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (1)

17 lutego 2017

Bardzo dobry olejek. Stosuję go na co dzień do skóry twarzy. Nawilża, szybko się wchłania, nie podrażnia i nie zapycha. Polecam! :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl