Olej z nasion bawełny rafinowany

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 5,50 zł 5.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.16071
Data ważności: 2021.07
Kod produktu: MO-00063010

Opis

INCI:  Gossypium (Cotton) Seed Oil

Olej z nasion bawełny jest polecany szczególnie dla osób o cerze wrażliwej, przesuszonej i alergicznej. Olej bawełniany należy do grupy olei roślinnych o bardzo dużej zawartości NNKT co dobroczynnie wpływa na kondycję włosów i skóry. Łagodzi i regeneruje nawet bardzo podrażnioną skórę. Osłania, odżywia i łagodzi podrażnienia. Mogą go używać osoby nawet osoby o cerze alergicznej. Olej bawełniany polecany jest również dla skóry przesuszonej i niedożywionej ze względu na to, że wnika w głąb skóry i doskonale ją odżywia. Wygładza i regeneruje spierzchnięty naskórek i zmniejsza skłonność do występowania podrażnień. Szybko wnika w głąb skóry i doskonale ją odżywia. Przywraca skórze elastyczność, dlatego polecany jest także do pielęgnacji cery z pierwszymi oznakami starzenia.

Słynie z właściwości zmiękczających i nawilżających, dlatego polecany jest do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych inwazyjną stylizacją. Po jego użyciu włosy stają się miękkie w dotyku, gładkie i błyszczące.

Wytłoczony, surowy olej bawełniany poddaje się procesowi rafinacji, który usuwa zawarty w nim gossypol- organiczny związek chemiczny występujący w bawenie jako pigment. W naturalnych warunkach substancja ta chroni roślinę przed owadami i zwierzętami roślinożernymi.  

Zastosowanie dodatek do kremów, balsamów do pielęgnacji ciała i twarzy, oraz składnik odżywek do włosów. Można stosować do olejowania włosów oraz olejków myjących. 
Zalecane stężenie Do 100% może być aplikowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 st. C.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

Sposób pakowania:

 

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

 

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (3)

23 sierpnia 2014

dla mnie genialny, bardzo dobrze i szybko się wchłania w skórę nie pozostawiając tłustych śladów

14 marca 2017

Dodaje go do kosmetyków przeznaczonych dla skóry wrażliwej. Super nawet dla alergików.

18 lutego 2018

Idealny olejek wielozadaniowy - sprawdza się przy nawilżaniu twarzy, ciała i włosów. Skóra jest po nim miękka i odżywiona, a niesforne końcówki włosów nawilżone i ujarzmione.

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl