Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany

Oleje
4.9
PLN
Olej z nasion chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 4,90 zł
Cena netto: 3,98 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 24)
Kod produktu:

MO-00084010

Data ważności:
2017.08

INCI:  Chia Seed Oil

 

Chia (szałwia hiszpańska) nierafinowany  roślina, pochodząca z centralnej i południowej części Meksyku oraz z Gwatemali. Bardzo ceniona ze względu na swoje nasiona. Uprawiany przez Azteków już w czasach prekolumbijskich. Obecnie nadal powszechna w Meksyku i Gwatemali. Nasiona służą do przygotowywania odżywczych napojów i żywności. Jest uprawiana w celach handlowych dla nasion bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 – około 64%. Uzyskuje się z nich około 25-30% oleju, w większości kwasu α-linolenowego. Nasiona zawierają 20% białka, 34% tłuszczu, 25% błonnika pokarmowego (głównie rozpuszczalnego w wodzie, o wysokiej masie cząsteczkowej), znaczny poziom przeciwutleniaczy (kwas chlorogenowy i kawowy,oraz flawonoidy w tym myrycetynę, kwercetynę i kemferol).

Olej z nasion chia jest jednym z najlepszych olejów opóźniających procesy starzenia się skóry ze względu na wysoką zawartość kwasów Omega 3 i 6 oraz witamin i minerałów (m.in. żelazo, potas, magnez, fosfor i wapń). Olej szybko się wchłania, docierając do najgłębszych warstw skóry, nie pozostawiając poczucia tłustości. Uelastycznia skórę oraz ujednolica jej koloryt, Dodatkowo wspomaga regenerację komórek skóry, nawilża ją oraz odżywia. Działa rewitalizująco, wygładzająco i odmładzająco. Olej z nasion chia działa zwężająco na pory co sprawia, że jest także doskonałym produktem dla cery tłustej oraz trądzikowej. Polecany także do włosów oraz dla cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

  

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie W kosmetyce: kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz cery suchej, wrażliwej, trądzikowej, produkty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% bezpośrednio na skórę, w formulacjach kosmetycznych 0,5 do 5%.
Przechowywanie W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni skónecznych, temp. do 21 st. C.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl