Olej z nasion kapusty

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 3,80 zł 3.80
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2019.04
Kod produktu: MO-00095010
Pin It

Opis

INCI: Brassica seeds oil

 

Olej z nasion kapusty jest doskonałym produktem odżywiającym, nawilżającym oraz regenerującym skórę. Olej pomaga skórze z podrażnieniami i trądzikiem. Działa łagodząco, dlatego z powodzeniem stosuje się go na oparzenia słoneczne, ukąszenia owadów, zmiany trądzikowe oraz suchą i spękaną skórę. Zmniejsza zaczerwienienia oraz pomaga zwalczać blizny. Wygładza skórę sprawiając, że staje się ona gładka i miękka w dotyku. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwtrądzikowo oraz silnie nawilżająco.

Dzięki swoim właściwościom łagodzącym olej z kapusty doskonale sprawdza się w maseczkach do włosów o działaniu kojącym, nawilżającym, przeciwłupieżowym.

Polecany dla cery:

- trądzikowej

- podrażnionej

- suchej i zmęczonej

- dojrzałej

- wrażliwej i naczynkowej  

 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie Kosmetyka: kremy, sera do twarzy i ciała o działaniu łagodzącym, nawilżającym oraz przeciwstarzeniowym.
Zalecane stężenie Do 100%. Może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Temp. pokojowej, nie przekraczająca 21 st C, wskazana lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

 

 

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl