Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 119,00 zł.

Olej z nasion pokrzywy – cera tłusta, trądzikowa, łojotokowa – edycja limitowana

zdjecie-olej-z-nasion-pokrzywy.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 12,90 zł 12.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Data ważności: 2022.07
Kod produktu: MO-00102010P

Opis

INCI: Urtica Dioica seed oil

Olej z nasion pokrzywy nierafinowany otrzymywany jest metodą tłoczenia na zimno. Jest bogaty w kerotenoidy tj. Luteina oraz beta karoten, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A oraz E.  

Olej z nasion pokrzywy znajduje zastosowanie zarówno w produktach do pielęgnacji skóry jak i włosów. Zalecany jest przy terapiach mających na celu zminimalizowanie wydzielania łoju oraz przy schorzeniach skóry głowy tj. łupież. Działa tonizująco, antyseptycznie I normalizująco. Wzmacna cebulki oraz odżywia włosy, w szczególności suche, łamliwe I matowe.  

Olej z nasion pokrzywy polecany jest także przy pielęgnacji skóry trądzikowej, łojotokowej regulując przy tym sebum oraz zapobiegając niechcianym wypryskom.

Sposób pakowania:

10g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna z ozdobną pipetą

 

Zastosowanie Kosmetyka: kremy, sera do twarzy o działaniu przeciwtrądzikowym, regulującym sebum. Produkty do włosów o działaniu przeciwłupieżowym. 
Zalecane stężenie Do 100%. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kosmetyków.
Przechowywanie Temp. pokojowej, nie przekraczająca 21 st C, wskazana lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

 

 

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl