Olej z nasion pomidora zimnotłoczony, nierafinowany

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.47083
Data ważności: 2019.03
Kod produktu: MO-00033010
Pin It

Opis

INCI:  Solanum Lycopersicum Seed Oil

 

Olej z nasion pomidora zimnotłoczony zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT: linolenowy (omega-3), linolowy (omega-6), oleinowy (omega-9) oraz antyutleniacze, takie jak tokoferole, bogaty jest także w fitosterole, flawonoidy, aminokwasy.

Ponadto olej z nasion pomidora jest źródłem miedzi, żelaza, manganu i cynku. W jego skład wchodzi również likopen. Substancja ta zapobiega starzeniu się skóry, chroni przed promieniowaniem UV, wpływa korzystnie na układ krwionośny, chroni przed nowotworami, wpływa na gęstość kości, zapobiegając osteoporozie.

Olej ten jest idealny dla skóry suchej, tłustej i dojrzałej. Nadaje się do pielęgnacji włosów. Dzięki olejowi z nasion pomidora skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny, tym samym wygładzają się zmarszczki. Ponadto łagodzi on podrażnienia.

Olej ten zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B. 

Możemy go używać bezpośrednio na skórę, dobrze się wchłania. Może być on również stosowany jako dodatek do kosmetyków.

Oleje z nasion pomidora ma pomarańczowe zabarwienie.

 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy, mleczka do demakijażu, preparaty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% można stosować bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie W lodówce, chronić przed dostępem światła. Konserwować np. witaminą E.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl